Ο Gerard Farrés νικητής στο Hellas Rally Raid

Μια γρήγορη ανασκόπηση του αγώνα & όλα όσα μας είπε ο Chris Birch για το "Ελληνικό Dakar".
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/6/2017

Με αναβάτες από είκοσι διαφορετικές χώρες να φτάνουν στον τερματισμό και τον Ισπανό Gerard Farrés να αναδεικνύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά νικητής, ολοκληρώθηκε το φετινό Hellas Rally Raid.

Έξι μέρες μετά την εκκίνηση και αφού διάνυσαν 1.800χλμ. και 13 ειδικές διαδρομές, 185 αναβάτες επέστρεψαν στη Ναύπακτο για τον τερματισμό του Ελληνικού αγώνα Rally. Προερχόμενοι από είκοσι διαφορετικές χώρες και αγωνιζόμενοι με δεκατρείς διαφορετικές μάρκες μοτοσυκλετών και τετράτροχων (Quad και Side by Side) έδωσαν διεθνείς διαστάσεις στην πέμπτη και μεγαλύτερη διοργάνωση του Hellas Rally Raid.

Με τις μεταβολές του καιρού και τις αλλαγές υψομέτρου να δημιουργούν μεγάλη ποικιλία στις συνθήκες που κλήθηκαν να αγωνιστούν οι 208 συμμετέχοντες, δεν ήταν λίγοι αυτοί που μίλησαν για το "Ελληνικό Dakar".

Νικητής στη συνολική κατάταξη και στην κατηγορία Elite ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Gerrard Farrés (ΚΤΜ 450EXC). Ο 38 ετών Ισπανός προερχόμενος από μία καταπληκτική επίδοση στο φετινό Rally Dakar (τρίτος), πήρε το προβάδισμα από τη δεύτερη μέρα. Αποφεύγοντας τα λάθη, διατήρησε τον ρυθμό του μέχρι το τέλος και έγινε ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει για δεύτερη φορά τον ελληνικό αγώνα.

 

Στη δεύτερη θέση και με μικρή διαφορά τερμάτισε ο Stefan Svitko (ΚΤΜ). Ο Σλοβάκος ήταν ο ταχύτερος στον πρόλογο αλλά στη συνέχεια έμεινε πίσω από τον Farrés. Οι δύο αναβάτες ολοκλήρωσαν μαζί την τελευταία μέρα καθώς ο Svitko αντιμετώπισε πρόβλημα με το Road Book του και ο Farrés προσφέρθηκε να κάνει τον πλοηγό του προκειμένου να ολοκληρώσει τον αγώνα. Ξεπλήρωσε, κατά κάποιο τρόπο, έτσι τη βενζίνη που δέχθηκε από τον Svitko, στον αγώνα του 2016 όταν είχε μείνει από καύσιμο λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

 

Μοναδική Ελληνική συμμετοχή στο φετινό αγώνα, η Πολυτίμη Κυριακοπούλου, η οποία στη σέλα μίας Yamaha WR 450F κατάφερε όχι μόνο να τερματίσει στην τρίτη θέση της κατηγορίας των Γυναικών αλλά και να ανέβει στην 43η θέση της Μ2.

 

Το Hellas Rally Raid μέσα από τα μάτια του Chris Birch

 
O Νεοζηλανδός hard enduro rider έφερε στον τερματισμό ενός δύσκολου αγώνα το νορμάλ ΚΤΜ 1090 Adventure R στην έκτη θέση Γενικής, κερδίζοντας παράλληλα την κατηγορία Μ5 για δικύλινδρες μοτοσυκλέτες 650-1.300cc. Αυτή ήταν και η πρώτη επίσημη συμμετοχή με δικύλινδρη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ σε αγώνα Rally μετά το 2003, όταν ο Fabrizio Meoni και ο Giovani Sala αγωνιζόντουσαν με ΚΤΜ 950 Adventure στο Rally Dakar.
 
Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή μέσα σε αυτές τις 6 ημέρες του Hellas Rally Raid;
Όταν πέρασα τη γραμμή του τερματισμού, πετυχαίνοντας παράλληλα και στο στόχο μου στον αγώνα.
 
Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση του αγώνα για σένα;
Η πλοήγηση ήταν ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια, δεν έχω μεγάλη εμπειρία με το Road Book και ήταν κάτι αρκετά αγχωτικό και κουραστικό για μένα.
 
Πώς σου φάνηκε η διαδρομή και ποιο stage ευχαριστήθηκες περισσότερο;
Η διαδρομή ήταν απίστευτη, μερικά από τα μέρη που περάσαμε ήταν πραγματικά μοναδικά και απόλαυσα περισσότερο την 6η μέρα, όταν ήμασταν πάνω στο βουνό.
 
Τι έρχεται για σένα μετά το Hellas Rally Raid;
Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στον Καναδά όπου δίνω μαθήματα για τεχνικές στο riding και στη συνέχεια θα ξεκινήσω την προετοιμασία για τον επόμενο μεγάλο αγώνα, το Red Bull Romaniacs.
 
Θα επιστρέψεις για να αγωνιστείς ξανά στην Ελλάδα;
Φυσικά! Θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω trail riding και να εξερευνήσω τα βουνά της.
 
Ποιο ήταν το αγαπημένο σου Ελληνικό γεύμα;
Το ολόφρεσκο ψάρι στην παραλία είναι πολύ δύσκολο να το ξεπεράσεις!
 
 
 
 

CFMOTO – Κερδίζει για πρώτη φορά βραβείο Red Dot Award με το 800NK

Σημαντική διάκριση για την CFMOTO η οποία κάνει ντεμπούτο στον δημοφιλή αυτό θεσμό
motomag CFMOTO – Κερδίζει για πρώτη φορά βραβείο Red Dot Award με το 800NK
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/4/2024

H CFMOTO για πρώτη φορά στην ιστορία της στα βραβεία σχεδιασμού Red Dot Design Awards, είδε μοτοσυκλέτα της και συγκεκριμένα το 800ΝΚ να αποσπά βραβείο σχεδιασμού στην κατηγορία Red Dot Award: Product Design 2024.

Πιο συγκεκριμένα το 800ΝΚ βραβεύτηκε για τον design του, ενώ για πρώτη φορά είδαμε μεγάλη κινεζική μοτοσυκλέτα να κερδίζει βραβείο στον δημοφιλή αυτό θεσμό. Αυτή η διάκριση αποτελεί διεθνή αναγνώριση για την ομάδα σχεδιασμού της CFMOTO και για το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης ενώ το ότι συνέπεσε με τα 35 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε η CFMOTO έφερε ακόμη περισσότερα χαμόγελα στην εταιρεία με έδρα την Hangzhou.

Το ΝΚ800 έχει σχεδιαστεί στην Ιταλία από το Modena 40 studio του Carles Solsona, ενώ στην καρδιά του βρίσκεται ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας του 790 Duke με τους 95 ίππους -και σε έκδοση Α2-, που κατασκευάζεται από τη CFMOTO στο εργοστάσιο του Hangzou.

O Carles Solsona, Διευθυντής σχεδιασμού της CFMOTO δήλωσε: "Η κατάκτηση του βραβείου Red Dot είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για όλη την ομάδα. Το 800NK είναι ένα από τα προϊόντα της CFMOTO που ενσαρκώνει καλύτερα τις βασικές αξίες της μάρκας μας: σχεδιασμός, τεχνολογία, απόδοση. Αυτό το επίτευγμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γιορτάσουμε την 35η επέτειο της εταιρείας μας, καθώς και να αναγνωρίσουμε τη δέσμευση και την ανάπτυξη της δικής μας σχεδιαστικής φιλοσοφίας που προορίζεται για μια παγκόσμια αγορά".

CFMOTO – Κερδίζει για πρώτη φορά βραβείο Red Dot Award με το 800NK
Ετικέτες