SMF 2017 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/5/2017

Το Scooter Moto Festival ήταν για πολύ καιρό η μόνη έκθεση που γινόταν στην Ελλάδα και τα πλαίσιά της μεγάλωσαν και διευρύνθηκαν μέσα από την ανάγκη των εταιριών να επικοινωνήσουν με το ευρύτερο κοινό, παρουσιάζοντας ζωντανά τα μοντέλα τους. Φέτος, για πρώτη φορά μετά από εννιά χρόνια, οι εισαγωγείς αποφάσισαν ότι οι συνθήκες έγιναν ευνοϊκότερες ώστε να διοργανωθεί ‘Έκθεση Μοτοσυκλέτας. Αυτό βέβαια σήμαινε ότι δεν άφηνε περιθώριο για μία παρόμοια εκδήλωση, όπως το SMF. Από την άλλη η τεράστια προβολή και έκταση δημοσιότητας που είχε η Έκθεση Μοτοσυκλέτας, άνοιξε την όρεξη και σε όσους από την Β. Ελλάδα δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν μέχρι την Αθήνα, θέλοντας και οι ίδιοι να δουν τα νέα μοντέλα από κοντά, και την παρουσία των εταιριών. Έτσι το SMF που είχε ξανά γίνει στην Θεσσαλονίκη, διοργανώθηκε και φέτος, προσελκύοντας αρκετό κόσμο, έχοντας λογικό αντίτιμο για την είσοδο, αρκετούς εκθέτες αλλά και διάφορα show. Οι επισκέπτες τους SMF, σύμφωνα με την διοργάνωση, ξεπέρασαν τις 15.000 και εκτός από το κοινό της Βόρειας Ελλάδας, την είσοδο πέρασαν και αρκετοί επισκέπτες από τις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες αλλά και τη Τουρκία ακόμη.

Η έκθεση είχε στην διάθεσή της αρκετό χώρο δημιουργώντας ευρύχωρα περίπτερα, που όσες εταιρίες επέλεξαν να δώσουν το παρόν, είχαν την απαιτούμενη έκταση για να δείξουν τα μοντέλα τους αλλά και να συνθέσουν εντυπωσιακές κατασκευές. Με κοντινές ημερομηνίες με την Έκθεση Μοτοσυκλέτας, πολλές εταιρίες κατάφεραν να κρατήσουν για λίγο ακόμη στην Ελλάδα τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες, ώστε να τις απολαύσουν από κοντά και οι επισκέπτες του SMF. Έτσι στο περίπτερο της YAMAHA υπήρχε μία από τις μοτοσυκλέτες του Valentino Rossi, ενώ στο περίπτερο της Honda δέσποζε μία από τις μοτοσυκλέτες του Marc Marquez. Θετικό ότι όσες εταιρίες παρευρέθηκαν, είχαν πλήρη γκάμα, όπως για παράδειγμα η KTM που πρόλαβε να έχει κάποιες από τις πρώτες Adventure που βγήκαν από τις γραμμές παραγωγής της Αυστρίας.

Εκτός από τις μεγάλες παρουσίες των κατασκευαστών, όπως η Harley, με την ξεχωριστή παρουσία, η ΚΥMCO με πλούσια γκάμα και η SUZUKI με πολυαναμενόμενα μοντέλα, εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία των μεγαλύτερων εμπόρων αξεσουάρ στην Β. Ελλάδα αλλά και Πανελλαδικά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι τοπικοί dealer αντικαθιστούσαν την παρουσία της επίσημης αντιπροσωπίας, όπως η SYM και η MV Agusta. Επιπρόσθετα δυνατή ήταν και εντύπωση που προκάλεσε η Motul κλέβοντας την παράσταση με το κεντρικό της περίπτερο. Η Benelli, η BMW και η DUCATI συμπλήρωναν τις παραπάνω εταιρίες ολοκληρώνοντας την λίστα των εταιριών που συμμετείχαν στο SMF..

Ποικιλία σε εξοπλισμό αναβάτη, αξεσουάρ και ανταλλακτικά δημιούργησαν οι δυνατές παρουσίες από τα μεγαλύτερα καταστήματα της πόλης (MotoMarket, Macedonian Mega Stock Bazaar, Riders Market,  Δαβανόπουλος ΑΕ, OHLINS - Motostyl , Μoto Markos, MotoNews).

Το παρόν έδωσαν και οι λέσχες του ευρύτερου νομού και όχι μόνο, καθώς και η ΜΟΤΟΕ ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικά εκθέματα κλασικών και custom μοτοσυκλετών, όπως η Douglas του 1915! Μεγάλος χορηγός της έκθεσης ήταν ο Mr. Kteo που εγκαινιάζει κατάστημα στην Θεσσαλονίκη, προσεχώς τον Ιούλιο, κληρώνοντας στους επισκέπτες δύο σκούτερ!

Παράλληλα ο Λευτέρης Πίππος, έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα στο Test Ride Event του MOTO, έδωσε ένα απίθανο show στους επισκέπτες. Δεν ήταν όμως ο μόνος που χάριζε θέαμα καθώς η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας σε stunts, οι SXS, άφηναν τους πάντες με ανοικτό στόμα και μαζί τους ο Έλληνας free styler Nώντας Λογοθέτης και ο Άκης Ανδρέου με τον γνωστό πλέον γύρο του θανάτου. Το SMF αποτέλεσε έτσι μία πολύ καλή ευκαιρία για όποιον ήθελε να δει από κοντά τα περισσότερα από τα νέα μοντέλα, να περάσει ευχάριστα τον χρόνο του και να θαυμάσει θέαμα, στον άψογο χώρο της ΔΕΘ!

 

Οι φωτογραφίες είναι του Ηλία Ντέβελι, δείτε πλήρες φωτογραφικό υλικό:

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.