Yamaha MT-07 Moto Cage - H "ακραία" έκδοση για το 2015

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

29/9/2014

Μπορεί να διαθέτει μια αμφιλεγόμενη αισθητική, αλλά σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ακραία, η συγκεκριμένη έκδοση του Yamaha MT-07 η οποία στοχεύει –σύμφωνα πάντα με την Yamaha- σε ένα νεανικό κοινό, βγάζοντας στην επιφάνεια την πιο extreme σκοτεινή πλευρά του χαρακτήρα της (μην ξεχνάτε ότι το "Dark Side" είναι το γενικό σλόγκαν της οικογένειας των ΜΤ).
Η βασική πλατφόρμα –και όχι μόνο- είναι αυτή του γνωστού ΜΤ-07 με το βάρος για τον έξτρα χαρακτήρα να πέφτει στα περίεργα γραφικά και τους έντονους χρωματικούς συνδυασμούς, όπως οι διαφορετικού χρώματος ζάντες εμπρός-πίσω, σε συνδυασμό με κάποιες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που φιλοδοξούν να πετύχουν την διαφορετικότητα, όπως το σελάκι του συνεπιβάτη που μοιάζει με βάση για… κάτι. Επίσης, το Moto Cage είναι εξοπλισμένο με αξεσουάρ που συνήθως χρησιμοποιούνται σε stunt bikes, όπως τα κάγκελα (γύρω από τον κινητήρα και η ποδιά στο κάτω μέρος του), οι χούφτες στο τιμόνι και οι γλίστρες σε σημεία που μπορεί να έρθουν σε επαφή με την άσφαλτο.


Στον εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνεται ρυθμιζόμενη μάσκα πάνω από τον μπροστινό προβολέα, κόκκινα προστατευτικά για το ψυγείο και προστατευτικά αυτοκόλλητα σε διάφορα σημεία των πλαστικών.
Η γνώμη μας πάντως είναι, ειδικά μετά την έκδοση του ΜΤ-09 Street Rally και του Moto Cage σήμερα, ότι μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσουν το ζήτημα της αισθητικής και του σχεδιασμού στα σχεδιαστήρια του Iwata. Διότι οτιδήποτε προκαλεί εντύπωση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και ωραίο…

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.