Honda CBF190X: Παρουσιάστηκε στην Κίνα

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

25/10/2016

Η Honda παρουσίασε στην Έκθεση China International Motorcycle Trade Exhibition στην Chongqing, μια νέα μικρή μοτοσυκλέτα παντός εδάφους την CBF190X, που δανείζεται αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία που θυμίζουν τόσο το Africa Twin όσο και τη σειρά "Χ" της Honda. Αν και η μοτοσυκλέτα έκανε το ντεμπούτο της στην Κίνα, ο συγκεκριμένος μονοκύλινδρος, αερόψυκτος, κινητήρας υπάρχει ήδη σε μοντέλο της Honda που πωλείται και κατασκευάζεται στην Βραζιλία, το XRE190 με τα 184 κυβικά, αλλά με διαφορετική απόδοση λόγω των διαφορετικών προδιαγραφών που ισχύουν στην χώρα της Νότιας Αμερικής. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος κινητήρας στο XRE ονομάζεται FlexOne, καθώς έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει είτε με βενζίνη είτε με αιθανόλη, αποδίδοντας 16,3 ίππους στις 8.500 στροφές (16,4 στις ίδιες στροφές με αιθανόλη) και 1,68 χιλιογραμμόμετρα στις 6.000.

Το βραζιλιάνικο XRE190


Για το CBF190X, ανακοινώθηκαν 15 ίπποι στις 11.000 στροφές (υψηλό νούμερο για μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα) και 1,5 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.000 στροφές αντίστοιχα, με κιβώτιο πέντε σχέσεων. Η κωδική ονομασία της μοτοσυκλέτας είναι η πολλά υποσχόμενη "Fight Hawk" και προς το παρόν είναι άγνωστο αν προορίζεται μόνο για την ασιατική αγορά ή υπάρχουν σχέδια για εξαγωγή και στην Ευρώπη. Πάντως μέχρι στιγμής, μόνο η Honda Ινδίας έχει επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν πλάνα για εισαγωγή του μικρού all rounder στην αγορά της χώρας.


Το CBF190X, σε αντίθεση με τον μακρινό, βραζιλιάνο, ξάδερφό του, διαθέτει ανεστραμμένο πιρούνι και διαφορετικά φρένα με δίσκους "wave" χωρίς ABS (το XRE έχει μικρότερο δίσκο μπροστά και ABS), οι τροχοί του είναι με χυτές ζάντες 17'', αντί των ακτινωτών 19'' εμπρός και 17'' πίσω του XRE και φυσικά με πιο φαρδιά ελαστικά, ενώ οι δύο μοτοσυκλέτες μοιράζονται το ίδιο πλαίσιο και τιμόνι.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες