ΗΟNDA Africa Twin ENDURO SPORTS concept

8/11/2016

Το πρώτο Africa Twin, το 650 που ήταν και πιο ελαφρύ και πιο "χωματερό" από το 750, έγραφε στο πλαϊνό καπάκι "Adventure Sports". Με το Africa Twin Enduro Sports concept η Honda μας δείχνει πως θέλει μια πιο χωματερή έκδοση του CRF1000L να είναι, και "να μεγαλώσει την οικογένεια Africa Twin", βάζοντάς μας να ονειρευόμαστε νέες δυνατότητες και νέες συγκινήσεις στο χώμα.


Με δόσεις έμπνευσης και τεχνογνωσίας από τα μικρότερα και ελαφρύτερα CRF450 Rally, και νέες αναρτήσεις, νέα πλαστικά και μικρότερο φαίρινγκ, είναι ένα Africa Twin που θέλει να είναι "Queen of the Off-Road, όπως κανένα άλλο δικύλινδρο μέχρι τώρα". Κι όλοι ξέρουμε ποια δικύλινδρα εννοεί, κι είναι καιρός κάποιος να κοντράρει την ΚΤΜ μέσα στα ίδια της τα χωράφια.


"CRF Enduro Sports" γράφει στο μπαράκι του τιμονιού, κι είναι όντως σαν διασταύρωση Africa με το νέο CRF450R. To γιατί η Honda επιμένει να μην βάζει fat bar αλλά ένα απλό 22άρι τιμόνι που θα στραβώσει μόλις ακουμπήσει λίγο κάτω, είναι ένα από τα μυστήρια του σύμπαντος. Αλλά αυτό δεν έχει (ακόμα) σημασία. Αυτό που μετράει είναι πως και η Honda, αλλά όπως έδειξε και η Yamaha με το πρωτότυπο Τ7, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν πως πρέπει να υπάρχουν χωματερά on-off, που θα πηγαίνουν και στην άσφαλτο, αντί για σχεδόν ασφάλτινα που απλά ανέχονται λίγο το χώμα. Kαι ναι, πληροφορίες του ΜΟΤΟ λένε πως θα δούμε κάτι αντίστοιχο, ακόμα πιο xωματερό Africa ως μοντέλο 2018.

Βασίλης Καραχάλιος

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες