Ντοπαρισμένος ο Rossi στο Qatar!

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

1/4/2015

Σάλος έχει προκληθεί στα MotoGP, από τις πρόσφατες εξελίξεις που ακολούθησαν τον συναρπαστικό αγώνα του Qatar, που άνοιξε την αυλαία της φετινής σεζόν. Η εμφατική νίκη του Rossi κόντρα στα αναγεννημένα εργοστασιακά Ducati GP15 και η χαοτική διαφορά του με τις μοτοσυκλέτες του HRC, έκανε τους πάντες να παραμιλάνε, ειδικά μετά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα που είχε ο "Γιατρός" στις δοκιμές πριν τον αγώνα. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό πώς από την όγδοη θέση που κατάφερε να εξασφαλίσει στην σχάρα εκκίνησης, κι ενώ μέχρι το βράδυ του Σαββάτου έδειχνε να υστερεί σημαντικά στα φρένα στις εισόδους των στροφών αλλά και σε τελική σε σχέση με τα Ducati, βρέθηκε στην κορυφή του αγώνα βλέποντας πρώτος την καρό σημαία.
Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στον Rossi, άλλωστε ποιος μπορεί να ξεχάσει τον αγώνα στον Assen πριν μερικά χρόνια, όπου από 15ος στέφθηκε νικητής πραγματοποιώντας μια απίστευτη προσπάθεια. Όπως δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος, έδωσε πάνω από το 100% των δυνάμεών του προκειμένου να αντισταθμίσει τα πλεονεκτήματα του GP15 που οδηγούσε ο Dovizioso. Το γεγονός μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή είναι ο γηραιότερος εν ενεργεία αναβάτης των MotoGP, μετά από την αποχώρηση του Colin Edwards, κάνει το κατόρθωμα πραγματικό άθλο.
Όμως, όπως υποδεικνύουν τα τελευταία γεγονότα, ενδεχομένως να εξηγείται με άλλο τρόπο η απίστευτη αλλαγή των επιδόσεων του Rossi. Πιο συγκεκριμένα, αμέσως μετά τον τερματισμό και την απονομή του αγώνα στο Qatar, κλιμάκιο της WADA (του παγκόσμιου οργανισμού για τον έλεγχο του ντόπινγκ) πήρε δείγματα από τους τρεις πρώτους αναβάτες όλων των κατηγοριών, καθώς και από τον πρώτο αναβάτη της κατηγορίας Open, τον Hector Barbera. Όλοι οι αναβάτες βρέθηκαν αρνητικοί πλην του Rossi, στο αίμα του οποίου ανιχνεύθηκαν αυξημένες ποσότητες ερυθροποιητίνης και τεστοστερόνης, ενώ βρέθηκαν και αμφεταμίνες που κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται από το φάρμακο Adderall, που χρησιμοποιούν αρκετοί αθλητές για αύξηση των επιδόσεών τους.
Ο αναβάτης της Yamaha δεν έκανε κανένα σχόλιο, ενώ ο Lin Jarvis, διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Yamaha, αρκέστηκε να δηλώσει ότι "Eίναι ένα γεγονός που χρειάζεται έρευνα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρείται τίποτε δεδομένο πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες και η εξέταση των δεύτερων δειγμάτων. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το ήθος του Valentino είναι αδιαμφισβήτητο και περιμένουμε να δούμε την πραγματική διάσταση των γεγονότων". Υψηλόβαθμα πάντως στελέχη της Dorna αλλά και της FIM θεωρούν αδιάσειστα τα στοιχεία που προέκυψαν και σύμφωνα με τα λεγόμενά τους και τους κανονισμούς που ισχύουν, ο Rossi βρίσκεται αντιμέτωπος με τον ολικό αποκλεισμό από την φετινή σεζόν, ένα σημαντικό χρηματικό πρόστιμο, ενώ τίθεται υπό αμφισβήτηση και το γενικότερο μέλλον του στους αγώνες. Το σίγουρο πάντως είναι, σε περίπτωση που επαληθευθούν τα στοιχεία, ότι το μεγαλύτερο κόστος για το Γιατρό θα αφορά την υπόληψη και την φήμη που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς δέχεται ένα ισχυρότατο πλήγμα.

Κουπάκι 2024 – Μοτοβόλτες που στο τέλος της χρονιάς βγάζουν πρωταθλητή

Έξι εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κρήτη περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα
motomag Κουπάκι
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Μετά την πρώτη πιλοτική χρονιά του «Κουπάκι» όπου συμμετείχαν 3 λέσχες – ομάδες μοτοσυκλετών, φέτος παρουσιάζεται η δεύτερη και αναβαθμισμένη έκδοσή του. Οι λέσχες – ομάδες φέτος διπλασιάστηκαν και μετά από τους Dakarete, Καλά Κοπέλια και ΣΥ.ΜΟ.ΣΚΑ, προστέθηκαν φέτος και οι R.O.C., ΜΟ.RTES και Varadero Cretan Maniacs.

Ο απώτερος σκοπός αυτής της συν διοργάνωσης είναι στο μέλλον να συγκεντρωθούν ακόμα περισσότερες λέσχες – ομάδες και να καταστεί θεσμός το Κουπάκι. Επίσης με την προσπάθεια όλων η υπέρτατη επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε μια βόλτα διήμερη στην Κρήτη με σταθερή ημερομηνία κάθε χρόνο ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν και φίλοι μας από την υπόλοιπη Ελλάδα και όχι μόνο για να γνωρίσουν τον τόπο μας και την Κρητική φιλοξενία, πάντα ανιδιοτελώς.

Κουπάκι

To φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 μοτοβόλτες σε ολόκληρη την Κρήτη, οι οποίες θα είναι μονοήμερες Κυριακάτικες όπου σε κάθε μια ξεχωριστά, οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πόντους ανάλογα με το μέρος από όπου ξεκίνα, εάν είναι διπλός η μονός κλπ.

 Στο τέλος της χρονιάς αυτός που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους θα ανακηρυχθεί Νικητής στο 2ο Κουπάκι και θα του απονεμηθεί το σχετικό έπαθλο σε μέρα και τοποθεσία που θα ανακοινωθεί.

Οι ημερομηνίες της εκάστοτε μοτοβόλτας καθώς και η ομάδα - λέσχη που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης είναι οι παρακάτω.

Την αρχή κάνουν οι R.O.C. στις 28 Απριλίου με «Στο Δάσος της Ανατολής», ακολουθούν τα Καλά Κοπέλια με την “Discovering Amari – Rethymno”. Στη συνέχεια οι MO.RTES θα μας πάνε «Στου Λυδικού τη Στράτα»  στις 9 Ιουνίου. Οι Dakaretre μετά το καλοκαίρι και συγκεκριμένα 29 Σεπτεμβρίου, θα μας πάνε βόλτα «Στην κάτω μπάντα τ΄αοριού¨», την σκυτάλη θα πάρουν οι Varadero Cretan Maniacs 13 Οκτωβρίου όπου θα Ψάξουμε τον Νέμο. Τέλος ο ΣΥ.ΜΟ.ΣΚΑ με την «Επαναστατική» θα κλείσει το φετινό ‘’Κουπάκι’’ στις 17 Νοέμβρη.

Κουπάκι

Οι ημερομηνίες των έξι εκδηλώσεων παρακάτω:

28/04/2024

R.O.C

Στο Δάσος της Ανατολής

12/05/2024

Καλά Κοπέλια

Discovering Amari –Rethymno

09/06/2024

MO.RTES

Στου Λυβικού τη Στράτα

29/09/2024

DAKARETE

Στην κάτω μπάντα τ΄αοριού

13/10/2024

Varadero Cretan Maniacs

Ψάχνοντας τον Νέμο

17/11/2024

ΣΥ.ΜΟ.ΣΚΑ.

Επαναστατική

Για να ενημερώνεστε και να λαμβάνετε τα τελευταία νέα , σχετικά με το «Κουπάκι» , εγγραφείτε στη σελίδα στο F/B Κουπάκι-Koupaki και αυτομάτως θα λαμβάνετε πληροφορίες νέα και φωτογραφίες από τις βόλτες.

Κουπάκι

 

Ετικέτες