MOTO test ride event: rider’s manual UPDATE!

Από τον

Βασίλη Καραχάλιο

28/5/2015

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το καλύτερο μοτοσυκλετιστικό διήμερο!

 

MOTO test ride event: rider’s manual

Συγχαρητήρια για την επιλογή του ΜΟΤΟ test ride event!

Συνήθως όταν σου δίνουν manual είναι γιατί αγόρασες μία (1) μοτοσυκλέτα. Με το ΜΟΤΟ δεν είναι έτσι. Πρώτα σου δίνει το rider’s manual και μετά, το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου, θα σου έχει 50 μοτοσυκλέτες και 20 scooter για να οδηγήσεις στα Μέγαρα. Κι ακόμα καλύτερα, δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάτι ή να πληρώσεις.

 

 

Συνοπτική έκδοση riders manual: Έρχεσαι Μέγαρα. Δηλώνεις συμμετοχή. Οδηγείς με την ψυχή σου.

 

Περισσότερες πληροφορίες για φιλομαθείς:

Γιατί να έρθεις;

Γιατί γουστάρεις μοτοσυκλέτα, και είναι η μοναδική ευκαιρία που θα έχεις για να βρεις τόσα νέα μοντέλα 2015 μαζεμένα, έτοιμα να τα οδηγήσεις στις ασφαλείς συνθήκες της πίστας. Εξάλλου, όλοι θα είναι εκεί: Σύσσωμο το ΜΟΤΟ, όλες οι αντιπροσωπείες και οι άνθρωποί τους για να λύσεις κάθε σου απορία, όλοι οι φίλοι κι οι γνωστοί.

 

Στόχος του MOTO test ride event

Απλά πράγματα: Να οδηγήσεις όσες περισσότερες μοτοσυκλέτες γίνεται. Όρεξη νά’χεις.

 

Προπόνηση για το event

Καλό θα ήταν να μην ξενυχτήσεις το προηγούμενο βράδυ. Καλύτερα να βρεις μια-δυό ωρίτσες να κοιμηθείς, γιατί τα μηχανάκια είναι πολλά κι η μέρα μεγάλη.

 

Εξοπλισμός, εννοείται

Ετοίμασε από την προηγούμενη τον εξοπλισμό σου: Full face κράνος, μπουφάν με προστατευτικά, γάντια, παντελόνι με προστατευτικά (αν δεν έχεις, μέχρι τζην θα κάνουμε τα στραβά μάτια...) και μπότες ή μποτάκια. Μην ξεχάσεις το δίπλωμά σου.

 

On the road

Αν δεν μένεις στα Μέγαρα, τότε αναγκαστικά από Εθνική οδό, έξοδος Πάχη – Μέγαρα. Η πίστα είναι προς παραλία, όχι προς Μέγαρα, και μετά το πρώτο αριστερά. Έχει ταμπέλα, και μετά μια διασταύρωση χωρίς ταμπέλα, που πάμε δεξιά. Αν δεν έχεις μηχανή για να έρθεις, κι οι παλιάνθρωποι οι φίλοι σου δεν σε παίρνουν μαζί, μη μασάς. Υπάρχει και προαστιακός εκεί κοντά. Υπάρχει και ωτοστόπ, αν σε δουν με κράνος όλο και κάποιος θα σε μαζέψει. Θα κάνεις και γνωριμίες.

 

Πότε θα έρθεις;

Σάββατο 13 Ιουνίου από τις 9 το πρωί, Κυριακή 14 Ιουνίου το ίδιο. Το Σάββατο τα test ride θα τελειώσουν στις 19:30, την Κυριακή στις 19:00.

 

Κι εκεί;

Παρκάρεις έξω από τα πιτς. Μπαίνεις και πας στην αίθουσα της γραμματείας (tip: Απ’ έξω γράφει "γραμματεία".) Συμπληρώνεις πλήρως το έντυπο συμμετοχής, έχοντας μαζί και το δίπλωμά σου. Η ευγενεστάτη γραμματεία παίρνει το έντυπο, σου φοράει το βραχιολάκι, κι είσαι έτοιμος να οδηγήσεις.

 

Τώρα στην πίστα!

Οι μοτοσυκλέτες θα είναι χωρισμένες σε group των 10.

Κάθε group θα κάνει τρεις γύρους στην πίστα (δηλαδή 6,3 χιλιόμετρα).

Κάθε 7 περίπου λεπτά θα μπαίνουν δύο group στην πίστα, με διαφορά μισή πίστα μεταξύ τους.

Για κάθε group θα υπάρχει πλοηγός.

Δεν υπάρχει κανείς περιορισμός: Μπορείς να οδηγήσεις όσες φορές θέλεις. Κατεβαίνεις από τη μία, περιμένεις για το επόμενο διαθέσιμο group.

 

Πλοηγός θα υπάρχει και στην πίστα kart, όπου θα γίνονται τα test rides των scooter.

 

Κανόνες ασφαλείας:

Ακολουθούμε τον πλοηγό και τις υποδείξεις του.

Κρατάμε αποστάσεις.

Οι προσπεράσεις δεν επιτρέπονται.

Δεν σταματάμε στην πίστα.

 

 

Οι μοτοσυκλέτες του test ride:

 

SUZUKI GSX1300R HAYABUSA, GSX-S 1000, V-STROM 1000, V-STROM 1000, GSR 750, V-STROM 650, V-STROM 650XT, INAZUMA 250

KAWASAKI Z1000, VERSYS 1000, VERSYS 650, VULCAN 650S, Z300, Z250SL, NINJA 250 SL

KTM 1290 ADVENTURE, 1290 SUPER DUKE R, 1190 ADVENTURE, 1050 ADVENTURE, 690 DUKE, RC 390, 390 DUKE, 200 DUKE, RC 200

BMW S1000XR, R-NineT, R1200R, R1200RS, F800GS

TRIUMPH STREET TRIPLE R, TIGER 800 XRX, TIGER 1050 SPORT, BONNEVILLE T100, TIGER EXPLORER 1200

HONDA CROSSTOURER 1200, CROSSRUNNER 800, INTEGRA 750, NC 750, CB650F, CB500X, CBR500

YAMAHA MT-125, MT-07, MT-09, MT-09 TRACER, YZF-R3

ROYAL ENFIELD CLASSIC 500

 

και scooter:

SUZUKI ADRESS 110, BURGMAN 200, BURGMAN 650

KAWASAKI J300

HONDA PCX150, SH150

AEON URBAN 350i

RYIA JAZZ 150

KYMCO XCITING 400i ABS, DOWNTOWN 350i ABS, K-XCT 300i ABS, PEOPLE GTi 300 ABS, AGILITY 16+ 200i

YAMAHA XENTER 150, TRICITY 125, XMAX 400

QUADRO 4

SYM SYMPHONY ST200i

Ετικέτες

Faster Than Life – Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

O Dave Madsen-Mygdal συνεχίζει να αγωνίζεται στα 60 του, μετρώντας 149 εκκινήσεις
motomagFaster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/4/2024

Το ντοκιμαντέρ “Faster Than Life” αναμένεται να βγει στις οθόνες τον Μάιο του 2024, εξιστορώντας μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές ανέκδοτες ιστορίες του TT, αυτή του ιδιώτη αγωνιζόμενου Dave Madsen-Mygdal, ο οποίος στα 60 του χρόνια μετρά... 149 εκκινήσεις (!), ενώ αναμένεται να δώσει το παρών και στο TT του 2024.

Γεννημένος στο Douglas, την πρωτεύουσα του θρυλικού Νησιού, ο Dave Madsen-Mygdal ξεκίνησε να τρέχει στους δρόμους του Isle of Man το 1979. Από το 1985 συμμετέχει αδιάκοπα στο θεσμό του TT, όχι όμως με κάποια εργοστασιακή ομάδα, αλλά ως ιδιώτης. Το γεγονός αυτό από μόνο του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη σπουδαιότητα του κατορθώματός του, καθώς καλείται να καλύψει μόνος του τα έξοδα της συμμετοχής του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το πάθος του όμως για τους αγώνες δρόμου φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από το κόστος, κάτι που φάινεται και από τις 149 εκκινήσεις του στον εμβληματικό Road-Racing αγώνα! Το 2024, στα 60 του πλέον χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, ο Dave αναμένεται να βρεθεί για ακόμα μία φορά μεταξύ των αγωνιζομένων. Μόλις τρεις ακόμα αναβάτες έχουν ξεπεράσει το τριψήφιο φράγμα, με πιο πρόσφατο τον 8 χρόνια νεότερό του John McGuinness, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 52, έχοντας 104 εκκινήσεις στο IOMTT. Την εξαιρετικά μικρή λίστα ολοκληρώνουν ο δέκα φορές νικητής Ian Lougher, ο οποίος σταμάτησε στις 136 και ο Jim Hodson με 114, που το 2002 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Lightweight 400. Στην ίδια κατηγορία ο Mygdal σημείωσε το 2003 το καλύτερό του αποτέλεσμα, φτάνοντας μέχρι την τέταρτη θέση.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Ο Dave έχει καταθέσει τον δικό του φόρο αίματος στους αγώνες δρόμου, μέσω του 23χρονου γιού του Mark, ο οποίος έχασε την ζωή του σε ατύχημα που συνέβη στον αγώνα Southern 100, το 2013. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτό στάθηκε ικανό να τον τρομάξει ή να του αλλάξει την γνώμη για τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, όπως το TT. Όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ του “Faster Than Life”, στα pits έχει μαζί του και τα εγγόνια του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το ντοκιμαντέρ δεν επικεντρώνεται μόνο στην αγωνιστική πλευρά, αλλά και την ανθρώπινη που κρύβεται πίσω από το IOMTT. Επιδιώκει να μας δώσει μία κλεφτή ματιά από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μέσα στην κλειστή ομάδα των αγωνιζομένων, τα συναισθήματα των οικογενειών, τα καλά και τα άσχημα, αλλά και μία γενικότερη εικόνα του τι κρύβεται πίσω από αυτά που βλέπουμε. Ο θεατής βλέπει εκ των έσω τι θυσίες χρειάζεται να κάνει ένας ιδιώτης για να βρεθεί στην σχάρα εκκίνησης του ιστορικού αγώνα. Τα πλάνα περιλαμβάνουν και μερικά θεαματικά onboard και εξωτερικά πλάνα του Dave να περνά μέσα από τις πόλεις και τα βουνά, ανάμεσα σε δέντρα και φράχτες με 240 χ.α.ω, στον αγώνα Supertwin.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι οι Felipe Costa και Chip Gulland, ιδρυτές της εταιρείας Pitbox 6. Η αυτοβιογραφική ταινία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη συνδρομητικά, τον Μάιο του 2024. Τα έσοδα θα βοηθήσουν στην τελειοποίηση της παραγωγής (χρώμα και ήχος), προκειμένου να συμμετάσχει στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Όσοι θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η πρώτη έκδοση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα Faster Than Life σε Facebook και Instagram.

Ετικέτες