Πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας: Νέες κατηγορίες και προσφορές ΚΤΜ

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

11/3/2015

Με το παρακάτω δελτίου τύπου, η ΚΤΜ SEE ενημερώνει, παράλληλα με την προκήρυξη των νέων κατηγοριών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας, για την προσφορά στο αγωνιστικό πακέτο του RC390:

"H Αθλητική ΜΟΤΟΕ, παράλληλα με την προκήρυξη του πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας, προκήρυξε την κατηγορία κυπέλλου νέων και φυσικά η ΚΤΜ και οι Συνεργάτες της είναι Ready to Race!!!
Συγκεκριμένα η αρχή του Αθλήματος προκήρυξε πρωτάθλημα για αθλητές 15 έως 22 ετών και αθλήτριες 15 έως 24 ετών  που δεν έχουν συμμετάσχει, στο παρελθόν, σε αγώνα ταχύτητας.


Οι αθλητές/αθλήτριες θα συμμετέχουν με μοτοσυκλέτες δρόμου που διαθέτουν έγκριση τύπου και χωρίζονται στις εξής κατηγορίες: 
-248cc - 400cc 4Τ με κινητήρες που έχουν έως 2 κυλίνδρους
-248cc - 350cc µε ελευθερία βελτιώσεων
-351cc - 399cc χωρίς μετατροπές (επιτρέπεται αλλαγή της πίσω ανάρτησης).
Με την προκήρυξη της κατηγορίας Νέων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την μοναδική KTM RC 390 και τους αγώνες ταχύτητας για το 2015 καθώς η KTM SOUTH EAST EUROPE μέσω του επίσημου δικτύου εμπόρων της προσφέρει ένα μοναδικό αγωνιστικό πακέτο το οποίο περιέχει:

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ: RC 390 ABS 2015 ( € 5.690,00)
» Fiberglass καρίνα (λεκάνη λαδιού) ( € 251,00)
» Μονόσελο αγωνιστικό ( € 284,00)
» Αγωνιστικό χαλάκι 1,60 Χ 1,00  ( € 57,00)

ΠΑΡΟΧΕΣ
» 14% Έκπτωση ανταλλακτικών
» Τεχνική υποστήριξη και ανταλλακτικά στην πίστα σε όλους τους αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος
» Δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω τραπέζης
» Ετοιμοπαράδοτες μοτοσυκλέτες

Συνολικό Κόστος Αγωνιστικού Πακέτου € 5.690


Γνήσιος απόγονος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας της Moto3, η KTM RC 390 ξεχωρίζει για τα κορυφαία high-tech εξαρτήματα, την αγωνιστική αναλογία ισχύος/βάρους και την κορυφαία ακρίβεια στις αγωνιστικές γραμμές.
Ο ισχυρός υγρόψυκτος, DOHC, τετραβάλβιδος κινητήρας, αποδίδει 44Ηp και 35Nm και ελέγχεται από σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού για να εξασφαλίσει μοναδική απόκριση, στιβαρή δύναμη και αποτελεσματική απόδοση, ό,τι ακριβώς χρειάζεται μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα μαζί με την κορυφαία αξιοπιστία.
Η γεωμετρία του πλαισίου δίνει στην RC 390 πραγματικές δυνατότητες μέσα στις πίστες και -πολύ σημαντικό-
σταθερότητα σε όλες τις ταχύτητες."

GASGAS ES 800 και SM 800 - Πιάστηκαν "επ' αυτοφώρω" σε δοκιμές

Ο μπροστινός προβολέας έρχεται αυτούσιος από το 800ΝΚ της CFMOTO
motomag με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό.
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/4/2024

Δύο νέα μοντέλα της GASGAS απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του γερμανικού Motorrad τις προηγούμενες ημέρες σε στάδιο δοκιμών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τις νέες εκδόσεις των μοντέλων ES και SM, τα οποία όμως τώρα εφοδιάζονται με τον δικύλινδρο κινητήρα των 799 κυβικών της KTM.

Στην περίπτωση του ES 800 μιλάμε για την έκδοση Enduro η οποία πλέον θα χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο κινητήρα LC8c των 799 κ.εκ. της ΚΤΜ με απόδοση 95 ίππους. Τώρα όσον αφορά το SM 800 το Supermoto της GASGAS ομοίως και αυτό θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα των 799 κυβικών, ενώ παραμένει άγνωστο αν οι εκδόσεις ES 700 και SM 700 θα σταματήσουν ή αν θα συνεχίσουν την εμπορική τους πορεία στις αγορές.

με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό.

Αυτό που προκαλεί όμως την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η νέα σχεδιαστική ταυτότητα της GASGAS όσον αφορά τον εμπρόσθιο προβολέα. Αυτός έρχεται αυτούσιος από το 800ΝΚ της CFMOTO με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό. Η σύμπραξη αυτή δεν είναι τυχαία καθώς εδώ και αρκετό διάστημα η κινεζική εταιρεία κατασκευάζει μοντέλα για την KTM. Από την άλλη, θα μπορούσε να είναι και στοιχείο για να μας μπερδέψει επίτηδες, αλλάζοντας σχήμα στο τελικό στάδιο.

Περισσότερα τεχνικά στοιχεία δεν γνωρίζουμε αν και από ότι βλέπουμε τα δύο αυτά νέα μοντέλα της GASGAS έχουν πάρει την τελική τους μορφή, οπότε θα έχουμε νέα τους πολύ πολύ σύντομα.

Ετικέτες