Supercross 2024, Birmingham – Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Jett Lawrence στα 450SX [VIDEO]

Back to back νίκη και για τον Tom Vialle στα 250SX της Ανατολικής Ακτής
SX
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

11/3/2024

Ο ένατος γύρος της χρονιάς για το Supercross ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Protective Stadium του Birmingham είχε ως πρωταγωνιστές τους Jett Lawrence (450SX) και Tom Vialle (250SX Ανατολικής Ακτής) οι οποίοι αμφότεροι έγιναν οι πρώτοι που καταφέρνουν να κάνουν back to back νίκες τη φετινή χρονιά.

Η εκκίνηση στο αγώνα του Birmingham θα έδινε ίσως τη μισή νίκη καθώς η βροχή που έπεφτε θα δυσκόλευε τις προσπάθειες των αναβατών στα 450SX. Με το που έπεσαν οι μπάρες το Holeshot πήρε ο Jett Lawrence (Team Honda HRC), με τον Cooper Webb (Monster Energy Yamaha Star Racing) να ακολουθεί από κοντά.

Οι Ken Roczen (Progressive Insurance ECSTAR Suzuki) και Chase Sexton (Red Bull KTM Factory Racing) προσπαθούσαν με τη σειρά τους να μείνουν κοντά στους δύο πρώτους ωστόσο ο ρυθμός τους στα αρχικά στάδια του αγώνα ήταν πιο αργός.

Supercross 2024, Birmingham – Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Jett Lawrence στα 450SX [VIDEO]

Λίγο μετά το μισό του αγώνα ξεκαθάρισε και η υπόθεση νίκη στον ένατο γύρο της χρονιάς. Ο Lawrence χωρίς να κάνει λάθη ανέβασε ρυθμό πανηγυρίζοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα ενώ κατάφερε με αυτήν του την επιτυχία να αυξήσει τη διαφορά του στο πρωτάθλημα.

Ο Webb για ακόμη έναν αγώνα τερμάτισε δεύτερος με τον Roczen να συμπληρώνει το βάθρο. Όσον αφορά τη βαθμολογία του πρωταθλήματος στα 450SX, o Lawrence προηγείται έχοντας 185 βαθμούς, με τον Webb να βρίσκεται στη δεύτερη θέση έχοντας 172 βαθμούς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Sexton ο οποίος έχει 165 βαθμούς.

O Jett Lawrence δήλωσε μετά τη νίκη του: "Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί κατάφερα να γίνω ο πρώτος που κερδίζει φέτος δύο αγώνες στη σειρά. Ταυτόχρονα αύξησα τη διαφορά στην βαθμολογία και είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος”.

Supercross 2024, Birmingham – Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Jett Lawrence στα 450SX [VIDEO]

Στο Birmingham πραγματοποιήθηκε και ο τέταρτος γύρος για τα 250SX της Ανατολικής Ακτής. Τα φώτα από την αρχή του αγώνα ήταν στραμμένα στον Tom Vialle (Red Bull KTM Factory Racing) καθώς ο αναβάτης της αυστριακής εταιρείας ερχόταν από μία μεγάλη νίκη στην Daytona. Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Vialle ξεκίνησε καλύτερα όλων παίρνοντας την πρωτοπορία.

Λίγο πιο πίσω είχε βρεθεί ο Cameron Macadoo (Monster Energy Pro Circuit Kawasaki), ο οποίος ήθελε να κερδίσει σε αυτόν τον αγώνα τον Vialle. Τελικά αυτό δεν συνέβη ποτέ καθώς ο Vialle οδήγησε από την αρχή μέχρι το τέλος τον αγώνα πανηγυρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην κατηγορία 250SX της Ανατολικής Ακτής.

Πίσω από τον Vialle τερμάτισε ο Cameron Macadoo με τον teammate του στην Monster Energy Pro Circuit Kawasaki, Seth Hammaker να συμπληρώνει το βάθρο. Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Max Anstie (Firepower Honda Racing Team). O Anstie αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του με αποτέλεσμα να μην συλλέξει καθόλου βαθμούς.

Την ατυχία του Anstie εκμεταλλεύτηκε ο Vialle ο οποίος προηγείται πλέον στην βαθμολογία έχοντας 74 βαθμούς. Έναν βαθμό πιο πίσω βρίσκεται ο Macadoo, με τον αναβάτη της Κawasaki να έχει 73 βαθμούς. O Pierce Brown της GASGAS βρίσκεται στην τρίτη θέση έχοντας 69 βαθμούς.

Ο Tom Vialle ανέφερε μετά την νίκη του: “Ένιωθα καλά όλο το Σαββατοκύριακο και αυτό μου έδωσε την ώθηση για να πιέσω. Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη που πέτυχα με έφερε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και στον επόμενο αγώνα”.

Οι πρωταγωνιστές του AMA Supercross στις 16 Μαρτίου θα βρεθούν στην Ινδιανάπολη όπου θα λάβουν μέρος στον δέκατο γύρο της χρονιάς.

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες