Honda SH 125i, 150i, SH Mode 125, 350i 2024 - Νέα χρώματα και Euro 5+ προδιαγραφές

Εντυπωσιακή νέα έκδοση Vetro με ημιδιαφανές κοστούμι με μειωμένες εκπομπές CO2 στην παραγωγή του
Honda SH Family 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/10/2023

Με την ευκαιρία της κάλυψης των Euro 5+ προδιαγραφών, η Honda φρεσκάρει την οικογένεια των best-selling SH, προσθέτοντας τους και την έκδοση Vetro, στα 125 και 150 κυβικά, με εντυπωσιακό ημιδιαφανές κοστούμι που παράγει λιγότερους ρύπους CO2 κατά την κατασκευή του.

Όπως αναφέρει η Honda, το Vetro είναι το πνευματικό παιδί -και ένας φόρος τιμής στις τεχνικές δεξιότητες- του εργατικού δυναμικού του εργοστασίου της Honda στην Atessa της Ιταλίας. Διαθέτει διακριτικά ημιδιαφανή άβαφα πράσινα πάνελ πλαστικών, η παραγωγή των οποίων παράγει 9,5% λιγότερες εκπομπές CO2 σε ένα χρόνο σε σύγκριση με αυτές των τυποποιημένων χρωμάτων.

Honda Vetro

Η καινοτόμος νέα εμφάνιση διαθέτει επίσης μαύρο μπροστινό φτερό, μαύρο κάτω τμήμα κοστουμιού με έντονο λευκό λογότυπο Honda και ασημί λογότυπο SH στο πάνω τμήμα.

SH 125 2024

Τα νέα SH125i και SH150i του 2024 είναι τα πρώτα μοντέλα της Honda που κατασκευάζονται στην Atessa και πληρούν τα νέα στάνταρ ρύπων και προδιαγραφών της Ε.Ε., EURO5+. Αυτοί οι νέοι κανονισμοί, οι οποίοι θα αποτελέσουν νομική απαίτηση για όλες τις εγκρίσεις τύπου νέων μοντέλων στο τέλος του 2024, προβλέπουν την εισαγωγή νέας "on-board" παρακολούθησης του καταλύτη, τη μείωση του χρόνου για τον εντοπισμό μιας βλάβης που σχετίζεται με τις εκπομπές ρύπων (εξασφαλίζοντας έτσι μια πιο έγκαιρη προειδοποίηση για τον αναβάτη), αυστηρότερες απαιτήσεις θορύβου και αυστηρότερες μακροπρόθεσμες απαιτήσεις εκπομπών καυσαερίων.

Εκτός από το Matt Coal Black Metallic, τα SH125i και SH150i θα διαθέτουν και μια δεύτερη "σπορ έκδοση" (SE) σε Matt Pearl Cool White - και οι δύο εκδόσεις SE διαθέτουν πρόσθετες μαύρες λεπτομέρειες γύρω από τα χειριστήρια, τα μπροστινά και κάτω τμήματα των πλαστικών, κόκκινες ραφές στη σέλα και ειδικά σχεδιασμένα λογότυπα, σήματα και γραφικά. Παρουσιάζονται επίσης πέντε επιπλέον νέοι βασικοί χρωματικοί συνδυασμοί: Pearl Falcon Gray, Matt Pearl Cool White, Matt Pearl Pacific Blue και το κλασικό Nightstar Black, τα οποία διαθέτουν νέες μαύρες ζάντες και λεπτομέρειες.

Honda SH 350i 2024

Έχοντας πουλήσει πάνω από 10.000 μονάδες σε όλη την Ευρώπη το 2022, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, SH350i, θα είναι διαθέσιμο σε δύο ολοκαίνουργια χρώματα και τέσσερις νέους χρωματικούς συνδυασμούς για το 2024. Τα νέα χρώματα Zefiro Blue Metallic και Matt Techno Silver Metallic έρχονται να προστεθούν στα Matt Coal Black Metallic, Matt Ruthenium Silver Metallic, Pearl Cool White και Black που παραμένουν από πέρυσι. Όλα τα χρώματα διαθέτουν νέες μαύρες ζάντες και λεπτομέρειες.

Honda SH 125 Mode 2024

Το SH Mode 125 καταφθάνει σε έκδοση 24YM με δύο νέα χρώματα: Candy Luster Red και Matt Galaxy Black Metallic, τα οποία έρχονται να προστεθούν σε δύο χρώματα που είχαμε δει και το 2023: Pearl Jasmine White και Matt Techno Silver Metallic. Έχοντας πουλήσει πάνω από 45.000 μονάδες στην Ευρώπη από την παρουσίασή του το 2014, το SH Mode 125 έχει διευρύνει την απήχηση της οικογένειας SH σε ένα νεανικό κοινό και συνεχίζει να αποτελεί την ιδανική εισαγωγική πρόταση στην οικογένεια SH.

Συνολικά, σχεδόν 49.000 σκούτερ της οικογένειας SH πωλήθηκαν στην Ευρώπη το 2022 - ένα σύνολο που αποτελείται από πάνω από 10.000 SH350i, πάνω από 20.000 SH125i, πάνω από 9.000 SH150i και πάνω από 8.200 SH Mode.

Honda SH Vetro

Τα 24YM SH125i και SH150i θα αρχίσουν να καταφθάνουν στους αντιπροσώπους της Honda σε όλη την Ευρώπη μέσα στον Οκτώβριο, το SH350i τον Νοέμβριο και το SH Mode 125 τον Ιανουάριο

Kymco Downtown GT 350i ABS/TCS - Ανανέωση με φόντο την κορυφή [VIDEO]

Εστιάζοντας στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα
motomag Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/5/2024

Το Downtown GT 350i ABS/TCS δέχεται ανανέωση από την Kymco, συνεχίζοντας στην τρίτη του γενιά να αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή scooter της κατηγορίας.

To Downtown 350GT με περισσότερες από 150.000 πωλήσεις στην Ευρώπη συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο χαρακτηριστικά των κατηγοριών Luxury GT και Sport Touring. Στην τρίτη του γενιά αποκτά νέο σχεδιασμό ο οποίος εστιάζει περισσότερο στην άνεση του αναβάτη και του συνεπιβάτη. Ο στόχος των μηχανικών της Kymco όταν κλήθηκαν να σχεδιάσουν το νέο GT 350i ήταν ξεκάθαρος, να κάνουν το scooter πιο αεροδυναμικό, πιο ασφαλές και πιο άνετο στην καθημερινή οδήγηση τόσο εντός όσο και εκτός πόλης.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

Η αεροδυναμική προστασία από τα πλαστικά και τη ζελατίνα πλέον είναι ακόμη καλύτερη, με την νέα σέλα δύο επιπέδων να διαθέτει πλέον αντιολισθητικό κάλυμμα. Οι γωνίες που σχηματίζουν τα άκρα του αναβάτη εγγυώνται άνεση και ευκολία χειρισμού, ενώ και ο συνεπιβάτης έχει στη διάθεση του μπόλικο χώρο. Ταυτόχρονα, οι λαβές που βρίσκονται στην ουρά του νέου GT 350i βοηθούν τον συνεπιβάτη να απολαύσει κάθε διαδρομή με ασφάλεια.

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι προκειμένου να παρέχει την απαιτούμενη στιβαρότητα, ενώ το χωρητικότητας 12,5 λίτρων ρεζερβουάρ είναι τοποθετημένο στο κέντρο για καλύτερη κατανομή βάρους, άρα και καλύτερη οδική συμπεριφορά. Στα φρένα έχουν επιλεγεί δύο υδραυλικά δισκόφρενα με διπίστονες δαγκάνες, ενώ υπάρχει και το τελευταίας γενιάς δικάναλο σύστημα ABS 9.1 της Bosch. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control) το οποίο βοηθά στην ασφαλή οδήγηση, με τους τροχούς να είναι 15” εμπρός και 14” πίσω.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

O υγρόψυκτος τετραβάλβιδος κινητήρας των 321 κ.εκ. αποδίδει 29 ίππους και ανήκει στην οικογένεια G5-SC. Σύμφωνα με την Kymco στον συγκεκριμένο κινητήρα έχει μειωθεί η απώλεια τριβών κατά 20% με 30% σε σχέση με άλλους κινητήρες αυτού του κυβισμού, κάτι που κατά βάση οφείλεται στην επιφανειακή κάλυψη των ελατηρίων του εμβόλου με νιτρίδιο του χρωμίου. Η νέα σχεδίαση στο σύστημα ψύξης βελτιώνει τη ροή αέρα διατηρώντας αναλλοίωτη την απόδοση ακόμα και μετά από πολύωρη οδήγηση.

Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός του νέου GT 350i περιλαμβάνει φωτισμό Full Led με τους δίδυμους προβολείς να διαθέτουν και τεχνολογία DRL (φώτα ημέρας). Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control), το οποίο είναι στον βασικό εξοπλισμό απενεργοποιείται μέσω ενός μπουτόν στην αριστερή πλευρά του τιμονιού. Ακόμη υπάρχει σύστημα keyless, κάτω από το τιμόνι υπάρχουν δύο ντουλαπάκια τα οποία φιλοξενήσουν μικροαντικείμενα, ενώ υπάρχουν και δύο θύρες USB (Α και C). Η έγχρωμη οθόνη LCD 6” προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης κατά την οδήγηση.

Kymco Downtown GT 350i ABS/TCS – Ανανέωση με φόντο την κορυφή [VIDEO]

Η τιμή αγοράς του νέου GT 350i βρίσκεται στα 5.495 ευρώ και το μοντέλο διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς: Golden Grey, Petrol Blue και Abyss Black Matt. Kαλύπτεται από εγγύηση 2 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων και για την απόκτησή του υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής σε 18 άτοκες δόσεις ή/και μέχρι 72 έντοκες χωρίς προκαταβολή. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

Βασικός εξοπλισμός Downtown GT 350i

• TCS (σύστημα ελέγχου πρόσφυσης)
• ΑΒS (δικάναλο)
• Full LED φωτισμός

• Προβολείς DRL (φώτα ημέρας)

• Σύστημα προειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος (ESS)

• Keyless (σύστημα εκκίνησης και λειτουργιών χωρίς κλειδί)
• Έγχρωμη οθόνη LCD 6”
• Φωτιζόμενος χώρος κάτω από τη σέλα για 2 κράνη (Fullface)
• Ντουλαπάκια κάτω από το τιμόνι
• Θύρες USB-A και USB-C
• Ρεζερβουάρ χωρητικότητας 12,5Lt

• Ελαστικά tubeless
• Χειρολαβές συνεπιβάτη
• Πλαϊνό και κεντρικό σταντ

Ετικέτες