Husqvarna TC 50, TC 65 και TC 85 2024 - Γεννήτριες παιδικής διασκέδασης, σχολεία Πρωταθλητών

Ολοκαίνουργιες, με βάση τις αντίστοιχες Mini MX μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ
Husqvarna mini MX bikes 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/10/2023

Μετά την πρόσφατη παρουσίαση των KTM 50 SX και 65 SX, ήρθε η σειρά των μικρών Motocross μοτοσυκλετών να βαφτούν στα πολεμικά χρώματα της Husqvarna, για να γεννηθούν τα νέα TC 50 & TC 65 2024, που στόχο έχουν να διασκεδάσουν νέους αναβάτες, και να τους διδάξουν την τέχνη του Motocross. Δίπλα τους, η μεγαλύτερη mini-MX μοτοσυκλέτα της Husqvarna, TC 85.

Οι δύο μικρότερες μοτοσυκλέτες της Husqvarna - οι TC 50 και TC 65 - είναι ολοκαίνουργιες και για πρώτη φορά, όπως και οι αντίστοιχες της KTM, πλήρως ρυθμιζόμενες σε μέγεθος, με πολλές βελτιώσεις που ενισχύουν τις επιδόσεις και την αξιοπιστία. Επιπλέον, το κορυφαίο στην κατηγορία του, TC 85, διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και εξαρτήματα δοκιμασμένα σε αγώνες.

TC 50

Για το 2024 η TC 50 έχει διαστάσεις που βασίζονται σε στατιστικά επιστημονικά δεδομένα, ώστε οι διαστάσεις της να είναι ιδανικές για παιδιά. Φυσικά ο εξοπλισμός είναι κορυφαίος, με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις XACT της WP, μπουζί BRISK, φρένα Formula, ελαστικά MAXXIS, χειρολαβές ODI, ζάντες Excel, και φίλτρο Twin Air.

Ρυθμιζόμενο είναι το bodywork, όπως αναφέρει η Husqvarna χωρίς να αναφέρεται λεπτομερώς επί του θέματος, κι έτσι πιστεύουμε πως ίσως εννοεί τη σέλα που μπορεί να αλλάζει ύψος, ενώ ρυθμιζόμενο είναι και το τιμόνι, ώστε να μπορεί ο αναβάτης να ρυθμίζει ιδανικά τη μοτοσυκλέτα, καθώς ο ίδιος μεγαλώνει.

TC 65

Το TC 65 προσφέρει τις ίδιες επιλογές ρύθμισης με το TC 50, γεγονός που επιτρέπει στους αναβάτες να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις ικανότητές τους στο motocross πάνω σε μια οικεία μοτοσυκλέτα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα νέο, μικρότερων διαστάσεων και πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ WP προσφέρει τώρα μικρότερη διαδρομή για να βελτιώσει την ισορροπία του TC 65, και χάρη στην αναθεωρημένη έδραση του στο νέο πλαίσιο, απορροφά καλύτερα τις ανωμαλίες, και προσφέρει αυξημένη άνεση. Μαζί με τις σημαντικές αναβαθμίσεις του κινητήρα, οι οποίες περιλαμβάνουν νέο συμπλέκτη της DS με ατσάλινη καμπάνα, πιο ανθεκτικό κιβώτιο ταχυτήτων και κατεργασμένα κάρτερ, οι επιδόσεις του TC 65 στην πίστα ανεβάζουν επίπεδο για το 2024.

TC 50 και TC 65

Οι κοινές αναβαθμίσεις τόσο στο TC 50 όσο και στο TC 65, αφορούν στις νέες εξατμίσεις, τις ενημερωμένες ρυθμίσεις για ψεκασμό και τις νέες θέσεις των μαρσπιέ, ενώ όπως και το 50 έτσι και το TC 65 διαθέτει τον ίδιο επώνυμο εξοπλισμό που περιλαμβάνει τις αναρτήσεις της WP, μπουζί BRISK, φρένα Formula, ελαστικά MAXXIS, χειρολαβές ODI, ζάντες Excel και φίλτρο αέρα Twin Air.

Η σειρά mini MX μοτοσυκλετών της Husqvarna ολοκληρώνεται με το δημοφιλές και δοκιμασμένο TC 85, που δεν βελτιώνεται για το 24, συνεχίζει όμως να αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για τους αναβάτες που εξελίσσονται από το TC 65 πριν μεταβούν σε μια μοτοσυκλέτα πλήρους μεγέθους, 125 κυβικών.

Φυσικά η Husqvarna έχει σχεδιάσει παράλληλα τόσο μια σειρά αξεσουάρ βελτίωσης, όσο και μια σειρά τεχνικού και casual ρουχισμού για τους μικρούς αναβάτες.

Η σειρά 2024 minicycles motocross θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως από τον Οκτώβριο σε όλους τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους Husqvarna Motorcycles. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το δίκτυο της Husqvarna στην Ελλάδα.

Ετικέτες

Kymco Downtown GT 350i ABS/TCS - Ανανέωση με φόντο την κορυφή [VIDEO]

Εστιάζοντας στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα
motomag Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/5/2024

Το Downtown GT 350i ABS/TCS δέχεται ανανέωση από την Kymco, συνεχίζοντας στην τρίτη του γενιά να αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή scooter της κατηγορίας.

To Downtown 350GT με περισσότερες από 150.000 πωλήσεις στην Ευρώπη συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο χαρακτηριστικά των κατηγοριών Luxury GT και Sport Touring. Στην τρίτη του γενιά αποκτά νέο σχεδιασμό ο οποίος εστιάζει περισσότερο στην άνεση του αναβάτη και του συνεπιβάτη. Ο στόχος των μηχανικών της Kymco όταν κλήθηκαν να σχεδιάσουν το νέο GT 350i ήταν ξεκάθαρος, να κάνουν το scooter πιο αεροδυναμικό, πιο ασφαλές και πιο άνετο στην καθημερινή οδήγηση τόσο εντός όσο και εκτός πόλης.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

Η αεροδυναμική προστασία από τα πλαστικά και τη ζελατίνα πλέον είναι ακόμη καλύτερη, με την νέα σέλα δύο επιπέδων να διαθέτει πλέον αντιολισθητικό κάλυμμα. Οι γωνίες που σχηματίζουν τα άκρα του αναβάτη εγγυώνται άνεση και ευκολία χειρισμού, ενώ και ο συνεπιβάτης έχει στη διάθεση του μπόλικο χώρο. Ταυτόχρονα, οι λαβές που βρίσκονται στην ουρά του νέου GT 350i βοηθούν τον συνεπιβάτη να απολαύσει κάθε διαδρομή με ασφάλεια.

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι προκειμένου να παρέχει την απαιτούμενη στιβαρότητα, ενώ το χωρητικότητας 12,5 λίτρων ρεζερβουάρ είναι τοποθετημένο στο κέντρο για καλύτερη κατανομή βάρους, άρα και καλύτερη οδική συμπεριφορά. Στα φρένα έχουν επιλεγεί δύο υδραυλικά δισκόφρενα με διπίστονες δαγκάνες, ενώ υπάρχει και το τελευταίας γενιάς δικάναλο σύστημα ABS 9.1 της Bosch. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control) το οποίο βοηθά στην ασφαλή οδήγηση, με τους τροχούς να είναι 15” εμπρός και 14” πίσω.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

O υγρόψυκτος τετραβάλβιδος κινητήρας των 321 κ.εκ. αποδίδει 29 ίππους και ανήκει στην οικογένεια G5-SC. Σύμφωνα με την Kymco στον συγκεκριμένο κινητήρα έχει μειωθεί η απώλεια τριβών κατά 20% με 30% σε σχέση με άλλους κινητήρες αυτού του κυβισμού, κάτι που κατά βάση οφείλεται στην επιφανειακή κάλυψη των ελατηρίων του εμβόλου με νιτρίδιο του χρωμίου. Η νέα σχεδίαση στο σύστημα ψύξης βελτιώνει τη ροή αέρα διατηρώντας αναλλοίωτη την απόδοση ακόμα και μετά από πολύωρη οδήγηση.

Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός του νέου GT 350i περιλαμβάνει φωτισμό Full Led με τους δίδυμους προβολείς να διαθέτουν και τεχνολογία DRL (φώτα ημέρας). Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control), το οποίο είναι στον βασικό εξοπλισμό απενεργοποιείται μέσω ενός μπουτόν στην αριστερή πλευρά του τιμονιού. Ακόμη υπάρχει σύστημα keyless, κάτω από το τιμόνι υπάρχουν δύο ντουλαπάκια τα οποία φιλοξενήσουν μικροαντικείμενα, ενώ υπάρχουν και δύο θύρες USB (Α και C). Η έγχρωμη οθόνη LCD 6” προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης κατά την οδήγηση.

Kymco Downtown GT 350i ABS/TCS – Ανανέωση με φόντο την κορυφή [VIDEO]

Η τιμή αγοράς του νέου GT 350i βρίσκεται στα 5.495 ευρώ και το μοντέλο διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς: Golden Grey, Petrol Blue και Abyss Black Matt. Kαλύπτεται από εγγύηση 2 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων και για την απόκτησή του υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής σε 18 άτοκες δόσεις ή/και μέχρι 72 έντοκες χωρίς προκαταβολή. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

Βασικός εξοπλισμός Downtown GT 350i

• TCS (σύστημα ελέγχου πρόσφυσης)
• ΑΒS (δικάναλο)
• Full LED φωτισμός

• Προβολείς DRL (φώτα ημέρας)

• Σύστημα προειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος (ESS)

• Keyless (σύστημα εκκίνησης και λειτουργιών χωρίς κλειδί)
• Έγχρωμη οθόνη LCD 6”
• Φωτιζόμενος χώρος κάτω από τη σέλα για 2 κράνη (Fullface)
• Ντουλαπάκια κάτω από το τιμόνι
• Θύρες USB-A και USB-C
• Ρεζερβουάρ χωρητικότητας 12,5Lt

• Ελαστικά tubeless
• Χειρολαβές συνεπιβάτη
• Πλαϊνό και κεντρικό σταντ

Ετικέτες