QJMOTOR SRK 400: Δικύλινδρο naked με υψηλό επίπεδο εξοπλισμού

Με 41,5 ίππους και χρονισμό ανάφλεξης 360 μοιρών
SRK 400
Από το

motomag

15/6/2023

Η QJMOTOR παρουσιάζει την νέα της πρόταση για την Α2 κατηγορία διπλωμάτων, με ποιοτικά περιφερειακά, απόδοση 41,5 ίππων και χαρακτηριστικό ήχο χάρη στον χρονισμό ανάφλεξης των 360ο .

Χάρη στον μοναδικό, για την κατηγορία, χρονισμό ανάφλεξης 360ο, ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας του SRK 400 απελευθερώνει έναν ξεχωριστό ήχο με μπάσα χροιά, δίνοντας την αίσθηση ότι πρόκειται για μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα. Η απόδοση φτάνει τους 41,5 ίππους στις 9.000 στροφές και τα 3,77 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.500 στροφές.

Ο σχεδιασμός του SRK 400 είναι επιθετικός, στα πρότυπα της streetfighter υποκατηγορίας των naked μοτοσυκλετών, με μικρή μάσκα προβολέα, σέλα δυο επιπέδων, κοντό τελικό εξάτμισης που βγαίνει κάτω από τον κινητήρα, πλαίσιο χωροδικτύωμα, διακριτική καρίνα, “κουρμπαριστό” ψαλίδι, και βάση πινακίδας στο ψαλίδι που αφήνει ελεύθερη την ουρά να αναδειχθεί.

Τα φωτιστικά σώματα είναι full LED, ενώ ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μία ψηφιακή LCD οθόνη που περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστεί ο αναβάτης.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι κι ένα μονό αμορτισέρ οριζόντια τοποθετημένο, το οποίο ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση ελατηρίου αλλά και ως προς την απόσβεση επαναφοράς, ένα χαρακτηριστικό που δεν συναντάται σε κάποια άλλη πρόταση της κατηγορίας. Όσον αφορά τα φρένα, μπροστά έχουμε δύο δισκόφρενα τύπου “μαργαρίτα” 260mm με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων και πίσω μονό δίσκο 240mm με δαγκάνα ενός εμβόλου, ενώ το δικάναλο ABS είναι το 9.1MB της Bosch.

Η τιμή του SRK 400 στην Ελλάδα έχει καθοριστεί στα 4.995€. Όσοι επιθυμούν μπορούν να την δοκιμάσουν, κατόπιν ραντεβού με την κεντρική έκθεση της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. στην Λ. Θησέως 312.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της QJMOTOR, ΕΔΩ.

Ετικέτες

Husqvarna - Η γκάμα MX 2025 περιλαμβάνει και τα νέα TC 150 και TC 300 [VIDEO]

Εφτά Motocross μοτοσυκλέτες που καλύπτουν όλο το φάσμα αναγκών της κατηγορίας
Husqvarna TC 125 και TC 300
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/5/2024

Στην γκάμα των Motocross μοτοσυκλετών της για το 2025, η Husqvarna ανεβάζει τον αριθμό των μοντέλων της στα 7 με την προσθήκη και των δίχρονων TC 150 & TC 300. Οι συντηρητικές αλλαγές για τη νέα σεζόν περιλαμβάνουν αναθεωρημένο πλαίσιο, νέες βάσεις κινητήρα, νέα πλαστικά και νέες ρυθμίσεις αναρτήσεων.

Βασισμένο στο TC 125, το TC 150 γεφυρώνει το κενό μεταξύ του πρώτου και του TC 250, ενώ στα πλεονεκτήματά του απέναντι στον μικρό αδελφό περιλαμβάνεται η βελτιωμένη απόδοση σε ιπποδύναμη και ροπή. Η Husqvarna αναφέρει πως το TC 150 αποτελεί το τέλειο δίχρονο “όπλο” για να αντιμετωπίσει κανείς τα τετράχρονα 250.

Η ίδια αρχή με τα πλεονεκτήματα των περισσότερων κυβικών ισχύει και για το TC 300, που πατάει πάνω στο TC 250, βγάζοντας όμως περισσότερα άλογα και κιλά ροπής, για να μπορεί να ανταγωνιστεί τα τετράχρονα 450.

Τα τετράχρονα FC 250 & FC 350 συνεχίζουν την καριέρα τους ως μοτοσυκλέτες πασπαρτού, που δεν τρομάζουν, με το FC 450 να αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας στα μεγάλα Motocross.

FC 250

Όλες οι μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούν πλαίσιο τελευταίας γενιάς, με τη Husqvarna να έχει προβεί σε μικρές αλλαγές σε αυτό, όπως την αφαίρεση υλικού γύρω από τη βάση του αμορτισέρ πίσω, και στο μπροστινό μέρος. Στόχοι η βέλτιστη ελαστικότητα, η μείωση του βάρους, και η βελτίωση της συμπεριφοράς στις στροφές, χωρίς να υπάρξει παραχώρηση στην ευστάθεια στις ευθείες. Επιπλέον, και αποκλειστικά στις 3 τετράχρονες μοτοσυκλέτες, νέες είναι οι βάσεις κινητήρα, για βελτιωμένη ευελιξία. Αναθεωρημένο είναι και το ψαλίδι, για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της γλίστρας της αλυσίδας.

TC 300

Νέες είναι οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων, οι τσιμούχες στο μοχλικό και μικρότερης διαμέτρου η βίδα του μοχλικού για μείωση βάρους. Επανασχεδιασμένα είναι τα πλαϊνά πλαστικά μπροστά, για ευκολότερη πρόσβαση στις ρυθμίσεις του πιρουνιού της WP.

FC 350

Ψηλότερη κατά 5 mm είναι η σέλα, ενώ είναι και πλατύτερη στο χαμηλότερο μέρος της, για ευκολότερη μετακίνηση του αναβάτη όταν εκείνη είναι νέα. Νέα είναι και τα γραφικά, νέα και τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, τα Dunlop MX34. Στον κορυφαίο εξοπλισμό περιλαμβάνεται τιμόνι ProTaper, ODI γκριπ, συμπλέκτης και φρένα Brembo, 2 Riding Modes, Quickshifter, Traction και Launch Control στα 4χρονα, υβριδικό υποπλαίσιο από αλουμίνιο-πολυαμίδιο, πλήρως ρυθμιζόμενες WP XACT αναρτήσεις, και μίζα σε όλα τα μοντέλα με μπαταρία λιθίου.

Στα αξεσουάρ βρίσκουμε μεταξύ άλλων και μονάδα συνδεσιμότητας, που δίνει δυνατότητες τηλεμετρίας στις μοτοσυκλέτες.