Sym HD 300 2019 στην EICMA

Πλήρως ανανεωμένο
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

8/11/2018

Το νέο μοντέλο ήρθε για να επαναφέρει το όνομα HD στην γκάμα της Sym που γνωρίζαμε παλιότερα ως HD200i. Η εταιρεία αποφάσισε να το ανεβάσει στην κατηγορία των 300, κάνοντας παράλληλα τις απαραίτητες αναβαθμίσεις. Το νέο μοντέλο έχει καινούργιο πλαίσιο που προσφέρει περισσότερη σταθερότητα και ακαμψία, ενώ ο κινητήρας των 278,3 κυβικών προέρχεται από τα Cruisym 300i F4 ABS και Citycom S 300i ABS με 27 ίππους στις 8.000 στροφές και 2,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές. Με αυτές τις αλλαγές η SYM ισχυρίζεται πως το νέο HD 300 είναι ελαφρύτερο, χάνοντας 15 κιλά. Ο σχεδιασμός του είναι ανανεωμένος και έχει περισσότερες καμπύλες στο πίσω μέρος και μπροστά ξεχωρίζει χάρη στον προβολέα που βρίσκεται πάνω στο τιμόνι. Η τεχνολογία LED χρησιμοποιείται σε όλα τα φωτιστικά σώματα.

Ο χώρος κάτω από το κάθισμα έχει μεγαλώσει και μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face κράνος και άλλα προσωπικά αντικείμενα, ενώ μπροστά έχει δύο ντουλαπάκια με το δεξί να είναι αρκετά ευρύχωρο –όπως δηλώνει η Sym- , καθιστώντας δυνατή τη φόρτιση του smartphone μέσω της θύρας USB που έχει.

Οι ζάντες είναι 16 ιντσών, με το εμπρός φρένο να είναι ένας δίσκος 287 χιλιοστών  με δαγκάνα δύο εμβόλων, ενώ πίσω έχουμε έναν δίσκο 260 χιλιοστών με δαγκάνα ενός εμβόλου. Το ABS είναι στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως ορίζουν πλέον οι προδιαγραφές Euro 4 kai τα όργανα είναι υβριδικά, συνδυάζοντας τις αναλογικές ενδείξεις της στάθμης καυσίμου, των στροφών του κινητήρα και την ταχύτητα, με τις ψηφιακές ενδείξεις της θερμοκρασίας, του ρολογιού και των χιλιομετρητών.

Δείτε το αναλυτικό gallery που ακολουθεί

Παράλληλα φέρουν ενδεικτικές λυχνίες για ABS, φλάς,  φώτα πορείας, έλεγχο κινητήρα, ρεζέρβας και έλεγχο λαδιού. Τέλος η Sym αναφέρει πως έχει φροντίσει ώστε να μην χρειάζεται ειδική βάση στήριξης της κεντρικής βαλίτσας για όσους επιλέξουν αυτές της Givi ή της SHAD.

Ετικέτες

Husqvarna - Η γκάμα MX 2025 περιλαμβάνει και τα νέα TC 150 και TC 300 [VIDEO]

Εφτά Motocross μοτοσυκλέτες που καλύπτουν όλο το φάσμα αναγκών της κατηγορίας
Husqvarna TC 125 και TC 300
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/5/2024

Στην γκάμα των Motocross μοτοσυκλετών της για το 2025, η Husqvarna ανεβάζει τον αριθμό των μοντέλων της στα 7 με την προσθήκη και των δίχρονων TC 150 & TC 300. Οι συντηρητικές αλλαγές για τη νέα σεζόν περιλαμβάνουν αναθεωρημένο πλαίσιο, νέες βάσεις κινητήρα, νέα πλαστικά και νέες ρυθμίσεις αναρτήσεων.

Βασισμένο στο TC 125, το TC 150 γεφυρώνει το κενό μεταξύ του πρώτου και του TC 250, ενώ στα πλεονεκτήματά του απέναντι στον μικρό αδελφό περιλαμβάνεται η βελτιωμένη απόδοση σε ιπποδύναμη και ροπή. Η Husqvarna αναφέρει πως το TC 150 αποτελεί το τέλειο δίχρονο “όπλο” για να αντιμετωπίσει κανείς τα τετράχρονα 250.

Η ίδια αρχή με τα πλεονεκτήματα των περισσότερων κυβικών ισχύει και για το TC 300, που πατάει πάνω στο TC 250, βγάζοντας όμως περισσότερα άλογα και κιλά ροπής, για να μπορεί να ανταγωνιστεί τα τετράχρονα 450.

Τα τετράχρονα FC 250 & FC 350 συνεχίζουν την καριέρα τους ως μοτοσυκλέτες πασπαρτού, που δεν τρομάζουν, με το FC 450 να αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας στα μεγάλα Motocross.

FC 250

Όλες οι μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούν πλαίσιο τελευταίας γενιάς, με τη Husqvarna να έχει προβεί σε μικρές αλλαγές σε αυτό, όπως την αφαίρεση υλικού γύρω από τη βάση του αμορτισέρ πίσω, και στο μπροστινό μέρος. Στόχοι η βέλτιστη ελαστικότητα, η μείωση του βάρους, και η βελτίωση της συμπεριφοράς στις στροφές, χωρίς να υπάρξει παραχώρηση στην ευστάθεια στις ευθείες. Επιπλέον, και αποκλειστικά στις 3 τετράχρονες μοτοσυκλέτες, νέες είναι οι βάσεις κινητήρα, για βελτιωμένη ευελιξία. Αναθεωρημένο είναι και το ψαλίδι, για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της γλίστρας της αλυσίδας.

TC 300

Νέες είναι οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων, οι τσιμούχες στο μοχλικό και μικρότερης διαμέτρου η βίδα του μοχλικού για μείωση βάρους. Επανασχεδιασμένα είναι τα πλαϊνά πλαστικά μπροστά, για ευκολότερη πρόσβαση στις ρυθμίσεις του πιρουνιού της WP.

FC 350

Ψηλότερη κατά 5 mm είναι η σέλα, ενώ είναι και πλατύτερη στο χαμηλότερο μέρος της, για ευκολότερη μετακίνηση του αναβάτη όταν εκείνη είναι νέα. Νέα είναι και τα γραφικά, νέα και τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, τα Dunlop MX34. Στον κορυφαίο εξοπλισμό περιλαμβάνεται τιμόνι ProTaper, ODI γκριπ, συμπλέκτης και φρένα Brembo, 2 Riding Modes, Quickshifter, Traction και Launch Control στα 4χρονα, υβριδικό υποπλαίσιο από αλουμίνιο-πολυαμίδιο, πλήρως ρυθμιζόμενες WP XACT αναρτήσεις, και μίζα σε όλα τα μοντέλα με μπαταρία λιθίου.

Στα αξεσουάρ βρίσκουμε μεταξύ άλλων και μονάδα συνδεσιμότητας, που δίνει δυνατότητες τηλεμετρίας στις μοτοσυκλέτες.