Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Ηλεκτρική Ducati;

Πως η Audi μπορεί να ανακατέψει την τράπουλα

Παρά το γεγονός ότι είχαν ακουστεί έντονες φήμες ότι η Audi ίσως πουλούσε την Ducati μετά την μεγάλη οικονομική ζημιά που έπαθε ο όμιλος VW (Volkswagen, Audi, Porsche, Lamborghini, Bugati, Skoda, Seat) από το σκάνδαλο με τους κινητήρες diesel, τώρα τα σενάρια θέλουν τον γερμανικό όμιλο να επενδύει ακόμα περισσότερα κεφάλαια στον κλάδο της μοτοσυκλέτας.

Συγκεκριμένα τα κουτσομπολιά θέλουν τους γερμανούς να σχεδιάζουν τη δυναμική είσοδό τους στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων, καθώς τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες start-up εταιρείες εμφανίζονται. Προς το παρόν οι σπορ ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες δεν έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από τον χαρακτήρα των gadget για πλούσιους “οικολόγους” που θέλουν μαζί με ένα αυτοκίνητο της Tesla να έχουν και μία αντίστοιχης τεχνολογίας και ίματζ μοτοσυκλέτα.

Μόνο στην Καλιφόρνια υπάρχει αυτή τη στιγμή εμπορικό ενδιαφέρον, τόσο λόγω της νομοθεσίας της τοπικής πολιτείας, όσο και των τεράστιων επενδύσεων που έχουν γίνει στην κατασκευή σταθμών ταχείας επαναφόρτισης. Παρά το γεγονός ότι οι φήμες για μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από την Audi διαχέονται από διάφορες πηγές, εν τούτοις δεν φαίνεται να συμφωνούν μεταξύ τους για τι σήμα θα έχει πάνω στο “ρεζερβουάρ” της. Άλλοι μιλάνε για την πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Ducati και μάλιστα έχουν σχεδιάσει το ηλεκτρικό μοτέρ και τις μπαταρίες με τέτοιο τρόπου που να θυμίζει τον V2 κινητήρα των ιταλικών μοτοσυκλετών.

Άλλοι πάλι θέλουν τους Ιταλούς να κατασκευάζουν και να εξελίσσουν την μοτοσυκλέτα, αλλά την τεχνολογία και το σήμα στο “ρεζερβουάρ” να είναι της Audi, ώστε να ανταγωνιστεί απευθείας την BMW.

Υπάρχει και μια τρίτη παρέα, που ονειρεύεται την επιστροφή της DKW (μέλος του πάλε ποτέ Auto Union όπου το σήμα των τεσσάρων εφαπτόμενων κύκλων είναι σήμερα το σήμα της Audi) και ελπίζουν ότι θα την ξαναδούν στους δρόμους, έστω κι αν αντί για τον ήχο των δίχρονων κινητήρων, ακούνε απλώς το βουητό ενός ηλεκτροκινητήρα.

Το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι το ηλεκτρικό ποδήλατο της Audi και για εμάς το πιθανότερο είναι να δούμε σύντομα μια πρωτότυπη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, πρώτα με το σήμα της Audi και την τεχνολογία e-tron που ήδη έχει σε παραγωγή στα αυτοκίνητά της.