Kawasaki ZX10R Superbike: Έτοιμο του 2011

Από το

Μαύρο Σκύλο

17/9/2010

Η καινούρια superbike της Kawasaki παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε στο Nürburgring στις 2 Σεπτεμβρίου. Με αυτή τη μοτοσυκλέτα η ομάδα Paul Bird Motorspor με την πλήρη υποστήριξη του εργοστασίου, θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes. Είναι η πρώτη φορά που η Kawasaki εξέλιξε πρώτα την αγωνιστική μοτοσυκλέτα και αφού την ολοκληρώσει θα προέλθει μετά η ZX10R Ninja που θα εμφανιστεί στα καταστήματα. Η Ninja του 2011 θα είναι κυριολεκτικά μια Superbike με φλας και φώτα. Για την επερχόμενη Ninja, η Kawasaki δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες πέρα από το ότι θα είναι ολοκαίνουρια. Αυτό το δείχνει ακόμη και στην αγωνιστική της έκδοση, με το ιδιαίτερα προτεταμένο προς τα εμπρός αιχμηρό φαίρινγκ της και τη μινιμαλιστική ουρά που μαρτυρά τη σχεδιαστική της συγγένεια με την ZX-RR, την μικροκαμωμένη μοτοσυκλέτα που συμμετείχε στα MotoGP η Kawasaki.
Η μοτοσυκλέτα εξελίχθηκε από την αρχή χρησιμοποιώντας σλικ ελαστικά και μεγάλο μέρος της εξέλιξης του κινητήρα αφιερώθηκε στον έλεγχο της επιβράδυνσής του κατά την είσοδο στις στροφές. Ο στόχος της επόμενης χρονιάς του Ichiro Yoda, του υπεύθυνου για την εξέλιξή της νέας μοτοσυκλέτας στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων για superbikes, είναι να τερματίσουν στην εξάδα. Στη σχεδίασή της συναντάμε την πρωτότυπη τοποθέτηση του αμορτισέρ, σχεδόν παράλληλα πάνω από το τεράστιο ψαλίδι. Η αλυσίδα περνά μέσα από το ψαλίδι, ενώ το μοχλικό του μηχανισμού της ανάρτησης είναι τοποθετημένο από πάνω του.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Οι Ιταλοί εισβάλλουν με τη σειρά τους στην Κίνα

Μαζί με τα δύο ανανεωμένα μοντέλα, στην παρουσίαση της Σαγκάης είδαμε και τη νέα συλλογή ρουχισμού Vespa DEC
motomag Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Οι ανανεωμένες Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 είχαν έρθει σε επαφή με το κοινό στην έκθεση της EICMA αρκετούς μήνες πριν, ενώ τώρα η ιταλική εταιρεία τις παρουσίασε και στην Σαγκάη, φέρνοντας τις και στην αχανή κινέζικη αγορά.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Ξεκινώντας από την ανανεωμένη Vespa Primavera 150 αυτή έχει επιπλέον ένα διακοσμητικό στο μέσο του φτερού, σε αντίθεση με τη Sprint 150 η οποία διατηρεί το παραδοσιακό μπροστινό φτερό. Αλλαγή έχουμε στις σέλες και των δύο μοντέλων οι οποίες έχουν νέα καλύμματα ενώ νέες είναι οι ζάντες και στα δύο μοντέλα. Στην Primavera 150 υπάρχουν ζάντες με πέντε μπράτσα ενώ στη Sprint 150 υπάρχουν ζάντες με το σχέδιο να παραπέμπει στο γράμμα “Y”. Η οθόνη είναι LCD 3 ιντσών και στα δύο μοντέλα με τον χρήστη να μπορεί να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο με την πλατφόρμα πολυμέσων Vespa MIA.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Εκτός από τις νέες Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150, στη Σαγκάη παρουσιάστηκε η ολοκαίνουργια συλλογή ένδυσης Vespa DEC, η οποία είναι εμπνευσμένη από το εργοστάσιο και το μουσείο της Piaggio. Η νέα συλλογή εστιάζει στο σύγχρονο lifestyle, προωθώντας ταυτόχρονα το ιταλικό στιλ και design. Τα μοντέλα Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150 θα προσφέρονται σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Ετικέτες