KTM 790 Adventure – Πρωτότυπο!

Διέρρευσαν φωτογραφίες από το νέο μοντέλο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/11/2017

Βλέπουμε φωτογραφίες από ένα μοντέλο που δείχνει περισσότερο ως concept τελικής μορφής, και λιγότερο ως μοντέλο γραμμής παραγωγής. Πρόκειται για το KTM 790 Adventure που περιμένουμε να δούμε ως πρωτότυπο από κοντά στην EICMA τις επόμενες μέρες, και να παρουσιαστεί αργότερα και επίσημα μέσα στο 2018 ως μοντέλο του 2019.

Αυτό είναι το πιο λογικό σενάριο, με βάση κι όσα διαβάζετε και στο τεύχος που μόλις κυκλοφόρησε μεταφέροντας αποκλειστικές πληροφορίες από την δοκιμή του 790 Duke πριν ακόμη παρουσιαστεί στην EICMA! Η λογική και η εμπειρία λοιπόν, λένε πως η KTM θα δείξει τώρα το Duke και αργότερα την έκδοση Adventure, αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως οι Αυστριακοί δεν μπορούν να μας ξαφνιάσουν, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα δύο μοντέλα. Είναι όμως το λιγότερο πιθανό.

Βέβαιο επίσης θα πρέπει να θεωρείται, πως το μεσαίο Adventure είναι προ των πυλών, όπως κι άλλα μοντέλα που θα βασίζονται στον νέο δικύλινδρο εν σειρά, αφού όπως διαβάζουμε στο MOTO: «υπήρχε ένα κενό στην γκάμα, αφήναμε τον κόσμο να φύγει από την μάρκα όταν ήθελε λίγο μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα από το 390, χωρίς να πάει στα 1300 κυβικά…»

Έρχεται λοιπόν σίγουρα το νέο Adventure, όπως και περισσότερα μεσαία και μικρά μοντέλα από την KTM.

Αυτό που τώρα βλέπουμε, είναι μία έκδοση που θα μπορούσε να έχει το “R” στην ονομασία της, με 21’’ εμπρός τροχό και μία εμφάνιση που παραπέμπει σε εξοπλισμό και δυνατότηες “Rally” και “Adventure” και λιγότερο σε μία πιο τουριστική κατεύθυνση από αυτή του ανταγωνισμού, όπως δηλαδή θα περίμενε κανείς από την KTM. Το πλαίσιο φαίνεται νέο, και οι αναρτήσεις προσανατολισμένες για κίνηση στο χώμα με αξιώσεις, έχοντας πιρούνι με ικανοποιητική διάμετρο και διαδρομή. Σε λίγες ώρες θα δούμε από κοντά, όσα ετοιμάζει η KTM, και θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί τους, μαθαίνοντας τα σχέδιά τους…

Ετικέτες

Kawasaki Z H2 Boost - Σε 2 εκδόσεις, με 225 & 275 hp

Ένα μοναδικό Streetfighter με υπερσυμπιεστή από τη γερμανική Höly Zweirad GmbH
Holy Kawasaki Z H2 Boost
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/5/2024

Πέρα από τις πωλήσεις μοτοσυκλετών παραγωγής, ο Γερμανός dealer Höly ειδικεύεται στις σπέσιαλ κατασκευές κυρίως σε μοντέλα της Kawasaki. Από τα χέρια τους έχουν βγει αξιομνημόνευτες βελτιωμένες μοτοσυκλέτες σε όλες τις κατηγορίες -Supersport, Naked, Cruise, Supermoto, κ.α.- ενώ πρόσφατα παρουσίασαν ένα υπέροχο Kawasaki Z H2 με μοναδικό κοστούμι, αρκετά εξτρά και δυνατές επιδόσεις.

Το Z H2 Boost της Höly θα κυκλοφορήσει σε 2 εκδόσεις, 229 και 275 hp (από τους 200 hp που έχει το μοντέλο παραγωγής), ενώ ξεχωρίζει για το custom φαίρινγκ του που αφαιρεί οπτικά βάρος σε σχέση με το στάνταρ φαίρινγκ, για τον μοναδικό RAM Air αεραγωγό του που διαπερνά το ρεζερβουάρ, και για το ρυθμιζόμενο σε ύψος τιμόνι, με την επιλογή για Superbike θέση οδήγησης.

Höly Zweirad GmbH

Πίσω το μονό ψαλίδι “βγάζει μάτι”, ενώ στον ίδιο βαθμό εντυπωσιάζει η custom πίσω ζάντα 240/17 με το πράσινο “αστέρι” και το κοντό τελικο εξάτμισης από H2R που την αφήνει να αναδειχθεί.

Σπέσιαλ είναι και η βαφή που συνδυάζει το πράσινο και το μαύρο, αλλά και χρωμιωμένα εξαρτήματα, εντυπωσιάζοντας απ’ όλες τις γωνίες.

Höly Zweirad GmbH

Το μπροστινό σύστημα έχει ως βάση μπροστινό από Z1000, ενώ διαφορετικό είναι το πίσω αμορτισέρ που διαθέτει και ρύθμιση ύψους. Τέλος, νέο είναι το ψυγείο για καλύτερη ψύξη του βελτιωμένου κινητήρα, νέες είναι και οι μανέτες με πράσινες λεπτομέρειες, ενώ στο ρεζερβουάρ βρίσκουμε πράσινα LED φώτα.

Η τιμή του Kawasaki Z H2 Boost δεν ανακοινώνεται, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Höly, ΕΔΩ.

Ετικέτες