Royal Enfield Hunter 350 - Το επίσημο δελτίο τύπου, χρόνος άφιξης και πολλές φωτογραφίες

Με τροχούς 17 ιντσών και κλασικό γυμνό χαρακτήρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/8/2022
Όπως σας είχαμε γράψει στις 8 Αυγούστου του 2022, η Royal Enfield παρουσίασε το νέο μοντέλο Hunter 350 που φορά τον κινητήρα του Meteor 350, ενώ συνδυάζει το κλασικό γυμνό στιλ, με τροχούς 17 ιντσών και προσιτή τιμή, ενώ θα κυκλοφορήσει σε 2 εκδόσεις και σε 6 χρωματικούς συνδυασμούς.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Royal Enfield:
 
● Η Royal Enfield λανσάρει την αναζωογονητικά νέα και κομψή Hunter 350 - Ένας μοναδικός συνδυασμός  της παλιάς σχολής με την νέα τάξη, που δημιουργήθηκε για να απολαμβάνεις μοτοσικλέτα καθημερινά.
● Η νέα Hunter 350 συγκεντρώνει όλες τις έντονες απολαύσεις μιας καθαρής μοτοσικλέτας σε μια πιο σφιχτή νέα γεωμετρία, με γεμάτη ροπή από τον ραφιναρισμένο κινητήρα της σειράς J.
● Η Hunter 350 είναι σχεδιασμένη να προσφέρει εξαιρετική ευελιξία και ακρίβεια χειρισμού, με το μικρότερο μεταξόνιο, τις ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και το ελαφρύτερο μαζεμένο πλαίσιο να την καθιστούν ιδανική για διαδρομές στους δρόμους της πόλης και σε μερικές από τις πιο όμορφες γειτονιές.
● Με δύο εκδόσεις, και συνολικά έξι εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς, η νέα Hunter 350 θα είναι διαθέσιμη στις εκθέσεις της Ελλάδας τον Δεκέμβριο,  με τις τιμές να ανακοινώνονται ένα μηνα πριν.
Η Royal Enfield, ο παγκόσμιος ηγέτης στην κατηγορία μοτοσυκλετών μεσαίου μεγέθους (250cc-750cc), παρουσίασε στις 7 Αυγούστου την νέα Hunter 350, έναν «δίτροχο διπλό εσπρέσο» της μοτοσικλέτας. Εξελιγμένο και σχεδιασμένο για την παράνοια των πόλεων, η νέα Hunter 350 είναι μια εναλλακτική roadster με τον χαρακτήρα μιας Royal Enfield προσαρμοσμένο σε μια κομψή, συμπαγή αλλά και μυώδη γεωμετρία για να κατακτήσει τους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, και τις απολαυστικές διαδρομές γύρω από αυτήν.
 
Η τελευταία τάση στον κόσμο της μοτοσικλέτας είναι η απομάκρυνση από το εξεζητημένο και πολύπλοκο και η στροφή στο πιο λειτουργικό και απλοϊκό, αλλά με υψηλή σχεδιαστική ευρηματικότητα ώστε να ταιριάζει στον ιδιοκτήτη της και να εκφράζει το στυλ του. Γι’ αυτό η Royal Enfield παρουσιάζει μια μοτοσικλέτα μεγάλης πόλης που ταιριάζει στις πιο cool γειτονιές του πλανήτη. Μια μοτοσικλέτα που είναι αναζωογονητικά καινούργια, που δείχνει ήδη διαχρονική και διατηρεί το DNA της Royal Enfield. Αν και χρειάστηκε χρόνος για την απόσταξη, η Hunter 350 είναι αυτό το τέλειο μείγμα – μια απίστευτα χαρούμενη, μυώδης μοτοσυκλέτα με ρετρό στυλ, που συσκευάζει όλα τα έντονα ερεθίσματα μιας γνήσιας μοτοσικλέτας και τα προσφέρει σε μια κομψή, φιλική προς την πόλη υλοποίηση. 
Η Hunter 350 έχει μοντέρνα εμφάνιση με διπλά χρώματα, ζάντες από χυτό αλουμίνιο, φαρδιά ελαστικά tubeless και στρογγυλεμένα πίσω φώτα. Η βασική έκδοση προσφέρεται σε τρεις κομψούς συνδυασμούς χρωμάτων και γραφικών, ενώ η κορυφαία έκδοση διατίθεται με τρία πολύ ιδιαίτερα και ξεχωριστά σχέδια στο ρεζερβουάρ. Η Hunter είναι επίσης συμβατή με το Tripper TBT navigation της Royal Enfield, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία ως Γνήσιο Αξεσουάρ.
 
Και οι δύο εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με ζάντες αλουμινίου με φαρδιά ελαστικά 110/70 x 17” μπροστά και 140/70 x 17” πίσω, δισκόφρενα 300 mm μπροστά και 270 mm πίσω, δικάναλο ABS  και εύχρηστο κεντρικό σταντ.
 
Τα πίσω φώτα είναι LED και το ταμπλό οργάνων συνδυάζει αναλογικό ταχύμετρο με ψηφιακή οθόνη που εμφανίζει χιλιομετρητή, ένδειξη ταχύτητας, γραμμή γραφήματος καυσίμου με προειδοποίηση χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου, ρολόι και υπενθύμιση σέρβις. Όλες οι εκδόσεις έχουν στανταρ θύρα φόρτισης USB.
Το πλαίσιο της Hunter 350 έχει σχεδιαστεί από την Harris Performance για να επιτυγχάνει τη βέλτιστη αναλογία ύψους προς βάρος και να προσφέρει κορυφαία άνεση, χάρη και στο φαρδύ, μακρύ, μονοκόμματο κάθισμά. Με αναθεωρημένη γωνία κάστερ 25 μοιρών, διαδρομή ανάρτησης 96,5mm, χαμηλό ύψος καθίσματος στα 790 mm και μικρότερο μεταξόνιο 1370mm, η εξαιρετική ευελιξία τηςHunter χαρίζει μεγάλη σιγουριά όταν στρίβει σε στενούς δρόμους και δίνει την αίσθηση ότι πατάει καλά και σταθερά σε κάθε δρόμο και κατάσταση.
 
Η Hunter κινείται από τον καταξιωμένο σύγχρονο μονοκύλινδρο κινητήρα J-Series των 349cc, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στις Meteor & Classic 350. Είναι αερο-ελαιόψυκτος, με σύστημα ψεκασμού και αποδίδει 20.2 hp στις 6100 rpm και 27Nm ροπής στις μόλις 4000rpm,  χαρίζοντας στην Hunter δυνατό τράβηγμα από τις πολύ χαμηλές στροφές, εξαιρετικά ομαλή γραμμική παροχή ισχύος, ζωηρή απόκριση στο γκάζι και τον χαρακτηριστικό ήχο της εξάτμισης που διαμορφώνει τον χαρακτήρα της Hunter. Με έναν πρωτεύοντα άξονα εξισορρόπησης για τη μείωση των κραδασμών, καταφέρνει να συνδυάζει την άμεση απόκριση με τη εκλεπτυσμένη αίσθηση, ενώ και οι αλλαγές ταχυτήτων εκτελούνται ομαλά, με ακρίβεια και αμεσότητα χάρη στο εξελιγμένο κιβώτιο ταχυτήτων με τις 5 σχέσεις.
 
Η Hunter 350 θα συνοδεύεται από μια σειρά γνήσιων αξεσουάρ για την μηχανή και τον αναβάτη, όταν κάνει το πανευρωπαϊκό του ντεμπούτο στην Intermot στην Κολωνία, στις 4-10 Οκτωβρίου 2022.

BMW - Έρχεται νέο γυμνό μοντέλο με τον θηριώδη boxer των 1.800 κυβικών!

Ο CEO των Βαυαρών, Markus Flasch μας ιντριγκάρει στο instagram με teaser φωτογραφίες και το τσιτάτο... “κάτι μεγάλο ετοιμάζεται”
BMW νέο μοντέλο με τον μεγάλο Boxer των 1.800 κ.εκ.
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

17/5/2024

Από τον Απρίλιο ο CEO της BMW Motorrad, Markus Flasch έχει ξεκινήσει στον προσωπικό του λογοαριασμό στο instagram να ποστάρει teaser φωτογραφίες, με τα τσιτάτα “something big is coming” (κάτι μεγάλο έρχεται) και "time to bring some color into the game" (ώρα να βάλουμε λίγο χρώμα στο παιχνίδι), ανεβάζοντας την προσμονή για το τι μπορεί να ετοιμάζει η BMW, με τον μεγαλύτερο σε κυβισμό boxer που έχει ποτέ κατασκευάσει μέχρι σήμερα.

Αυτή τη στιγμή, η BMW έχει στην γκάμα της έναν κτηνώδη κινητήρα 1.800 κυβικών, τον οποίο κατασκεύασε αρχικά για να εξοπλίσει το θηριώδες μοντέλο της, R18. Όπως φαίνεται όμως, στόχος της δεν είναι να μείνει μόνο στις διάφορες εκδόσεις του εν λόγω cruiser, αλλά μάλλον στα άμεσα σχέδιά της είναι να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο την γκάμα της, εξοπλίζοντας και μοντέλα άλλων κατηγοριών με το μηχανολογικό της μεγαθήριο.

BMW – Ετοιμάζει νέο μοντέλο με τον boxer των 1.800 κυβικών!

Η πρώτη ένδειξη ήρθε στις 9 Απριλίου του 2024 ο Flasch ανέβασε μία φωτογραφία, όπου φαίνεται το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, από το οποίο είτε λείπει η σέλα, είτε μιλάμε για bobber στιλ με το σήμα κατατεθέν κενό πάνω από τον πίσω τροχό και ο εκτεθειμένος άξονας, έχοντας όμως διαφορετικό -και πολύ εντυπωσιακό- ψαλίδι από του R18. Εντυπωσιακή είναι και η μασίφ ζάντα που παραπέμπει άμεσα σε cruiser / custom κατηγορία, ενώ εξίσου ενδιαφέρον είναι και το χαμηλό προφίλ του σπορ ελαστικού.

Something big is coming

Λίγο καιρό αργότερα, στις 16 Μαΐου 2024, ο CEO της BMW Motorrad ανέβασε μία ακόμα φωτογραφία στα κοινωνικά του δίκτυα, όπου βλέπουμε να κοιτάζει την υπό κατασκευή μοτοσυκλέτα, από την οποία βλέπουμε τη μισή, από πίσω. Πέρα από τον δεξιό κύλινδρο, ο οποίος φαίνεται καθαρά, στην φωτογραφία μπορούμε να διακρίνουμε και ένα άβαφο αλουμινένιο ρεζερβουάρ, που θυμίζει αρκετά αυτό του R nineT, αλλά και ένα τιμόνι τύπου fatbar. Τα δύο αυτά στοιχεία από μόνα τους είναι αρκετά για να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται για κάποια νέα έκδοση του R18, με την διάταξη που έχουν τοποθετηθεί να προδίδουν ότι πιθανότατα μιλάμε για κάποιο γυμνό roadster / power cruiser μοντέλο. Εκτός από αυτά, φαίνεται ότι μπροστά το συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι χωρίς ρυθμίσεις έχει αντικατασταθεί από ένα ευμέγεθες ανεστραμμένο, το οποίο μοιάζει να είναι ρυθμιζόμενο!

 

BMW – Ετοιμάζει νέο μοντέλο με τον boxer των 1.800 κυβικών!

Ακόμη ένα στοιχείο ότι πρέπει να περιμένουμε κάτι νέο από την BMW, βρίσκεται κρυμμένο επιμελώς στο δελτίο τύπου που έστειλε για την συμμετοχή της στο Concorso d’Eleganza 2024, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Villa d’Este της Ιταλίας. Βλέπουμε ότι οι Βαυαροί, μετά και την συμμετοχή τους στην EICMA 2023 έχουν αρχίσει να αφήνουν πίσω την περίοδο της εσωστρέφειας, κατανοώντας ότι δεν γίνεται να πουλάς μοτοσυκλέτες από το διαδίκτυο. Επιστρέφοντας στο δελτίο τύπου και περνώντας το μία πιο προσεκτική ματιά, βλέπουμε τις κωδικές λέξεις “rock ‘n’ roll”, φράση που είχε χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση του πρώτου R 18, το 2020.

BMW – Ετοιμάζει νέο μοντέλο με τον boxer των 1.800 κυβικών!

Το πιο πιθανό είναι το γράμμα “R” να παραμείνει στην ονομασία του μοντέλου, μιας και με αυτό η BMW έχει επιλέξει να συμβολίζει όλα της τα μοντέλα που χρησιμοποιούν boxer κινητήρα. Το ίδιο ισχύει και για το “18”, που υποδηλώνει τον κυβισμό του μοντέλου. Οι διαφορές όμως που φαίνονται στο μοντέλο μιλούν για διαφορετικό στιλ, με μεγαλύτερη έμφαση στις επιδόσεις. Δυνατή υποψηφιότητα θέτει κάποια έκδοση με την κωδική ονομασία R18 nineT, ερχόμενο να βρεθεί πάνω από το R12 nineT, το οποίου παρουσιάστηκε ως μοντέλο του 2024. Στην περίπτωση που τελικώς μιλάμε για ένα roadster μοντέλο, τότε εικάζουμε ότι θα αλλάξει και η απόδοση του boxer των 1.802 κυβικών, προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στον νέο του ρόλο. Έτσι, από τους 91 ίππους στις 4.750 στροφές, υπολογίζουμε ότι θα ξεπεράσει τους 100 ίππους, ανεβάζοντας ίσως ελαφρώς και τις στροφές του κινητήρα -η μεγάλη αδράνεια των κινούμενων μερών δεν επιτρέπει πολύ μεγάλες μεταβολές προς τα πάνω στο στροφόμετρο.

Όπως και να ‘χει, δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε για πολύ ακόμα. Στις 24 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το Concorso d’Eleganza. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου των Βαυαρών, η ημέρα έναρξης της ετήσιας εκδήλωσης θα είναι και αυτή που θα παρουσιάσουν τα μοντέλα τους. Ανάμεσα στα διάφορα αυτοκίνητα του ομίλου, περιμένουμε να δούμε και την νέα “rock ‘n’ roll” μοτοσυκλέτα, με τον μεγαλύτερο σε κυβισμό boxer κινητήρα που έχουν κατασκευάσει ποτέ να βρίσκει μία ακόμα εφαρμογή.

Ετικέτες