Bradley Smith – Άσχημος τραυματισμός μπορεί να τον θέσει εκτός σεζόν! - UPDATE

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/8/2016

Σήμερα η μέρα εξελίσσεται με μεγάλη ατυχία για τα MotoGP καθώς πριν λίγο επιβεβαιώθηκε τραυματισμός του Bradley Smith, λίγες ώρες μετά από τον τραυματισμό του Andrea Dovizioso και μόλις μία μέρα έπειτα και από τον τραυματισμό του Alex Rins που μάχεται για τον τίτλο στην Moto2, με μόλις 19 βαθμούς διαφορά από τον πρώτο!

Ο Rins έσπασε την κλείδα του και δεν θα χάσει τον αγώνα στο Silvestrone, όμως τα πράγματα για τον Bradley είναι πιο σοβαρά, καθώς η πρώτη εκτίμηση που έγινε επιτόπου στο σημείο, έδειξε κάταγμα μηριαίου οστού (UPDATE, διαβάστε παρακάτω). Ο Bradley είχε αποδεχτεί πρόταση της YART (Yamaha Austria Racing Team) να βοηθήσει την ομάδα στον αγώνα 8 ωρών του Oschersleben, που αποτελεί τμήμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Endurance. Η πρόταση ήρθε μετά κι από την επιτυχία του στην Suzuka - και καθώς δηλώνει λάτρης των συγκεκριμένων αγώνων, ο Smith είχε πει πως ανυπομονούσε να βρεθεί στη σέλα μίας R1, βοηθώντας την ομάδα να κερδίσει σε Γερμανικό έδαφος.

Η πτώση του Smith έγινε κατά την διάρκεια των δοκιμών και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν εμπλοκή και άλλων αναβατών, χωρίς όμως να υπάρχουν αυτή την στιγμή λεπτομέρειες για άλλους τραυματισμούς. Ο Smith βρίσκεται αυτή την στιγμή σε κοντινό νοσοκομείο και αναμένουμε την ανακοίνωση όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις του. Η αναφορά για κάταγμα μηριαίου έρχεται από την πίστα, όπου αναφέρονται και άλλες κακώσεις με μία πρώτη εικόνα να δείχνει πως αναβάτης που ακολουθούσε δεν μπόρεσε να τον αποφύγει περνώντας από πάνω του.

Αν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, ο Bradley Smith κινδυνεύει να χάσει αρκετούς αγώνες από την φετινή σεζόν!

Η πίστα στο Oschersleben, στην Β. Γερμανία είναι σχετικά νέα καθώς εγκαινιάστηκε το ’97 και τέταρτη σε μέγεθος για τα δεδομένα της Γερμανίας, φιλοξενώντας κυρίως πρωταθλήματα αυτοκινήτων. Θεωρείται αρκετά γρήγορη πίστα για τις μοτοσυκλέτες, με πολλά σημεία προσπεράσματος.

Ελπίζουμε και ο Bradley Smith να έχει πολύ γρήγορη ανάρρωση και να μην επαληθευτούν τα χειρότερα, τώρα που τα MotoGP επιστρέφουν στην πατρίδα του

 

Ο Alex Rins στην παρακάτω φωτογραφία, καθησυχάζει τους οπαδούς, λέγοντας ότι θα καταφέρει να αγωνιστεί στο Silverstone  

 

 

UPDATE:

 

Έπιασαν οι ευχές και οι ακτινογραφίες του Smith βγήκαν καλές, χωρίς να δείχνουν κάταγμα. Η ανησυχία ήταν έντονη και για τον ίδιο, εξαιτίας των συμπτωμάτων, όμως τελικά γλίτωσε το χειρότερο. Παραμένει στο νοσοκομείο για να ράψει τα τραύματα, όπως λέει και να κουράρει τους υπόλοιπους τραυματισμούς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες διευκρινήσεις για το περιστατικό… τυχερός μέσα στην ατυχία του!

Ετικέτες

MotoGP - Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση MX / Flat Track λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας

Δεν αναμένεται να επηρεάσει την απόδοση του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο GP της πατρίδας του
motomag MotoGP – Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση motocross λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Είναι σύνηθες να βλέπουμε τους αναβάτες του MotoGP να προπονούνται με motocross μοτοσυκλέτες, τόσο σε flat-track πίστες ακονίζοντας τις αντιδράσεις τους στην πλαγιολίσθηση, όσο και στο MX, για βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. 

Ένας από τους αναβάτες που αρέσκεται να προπονείται με αυτό τον τρόπο είναι και ο Marc Marquez ο οποίος συχνά πυκνά ενημερώνει το κοινό του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί για αυτές τις προπονήσεις. Η τελευταία του κοινοποίηση ωστόσο ήταν λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες καθώς ο αναβάτης της Gresini Racing Team, έκανε γνωστό πως κατά τη διάρκεια προπόνησης στην πίστα Circuit Alcarras, κοντά στη γενέτειρά του, τη Cervera είχε μία πτώση η οποία ευτυχώς του έδωσε ως παράσημο μόνο μερικές γρατζουνιές στο αριστερό του χέρι.

Ο Marquez πόσταρε αυτή τη φωτογραφία με χιουμοριστική διάθεση καθώς δεν έπαθε τίποτα σημαντικό ενώ στις υπόλοιπες φωτογραφίες είδαμε τον ίδιο να μας ενημερώνει για το πως κύλησε η εβδομάδα του λίγο πριν βρεθεί στο Grand Prix της Καταλονίας. Μαζί με τον Marc Marquez, προπονήθηκε ο αδερφός του Alex Marquez αλλά και ο Diogo Moreira αναβάτης ο οποίος αγωνίζεται στη Moto2.

Άνευ σημασίας λοιπόν η πτώση του Marc Marquez στην προπόνηση, με τον Ισπανό να δείχνει ολοένα και περισσότερο πως από την ημέρα που βρίσκεται στην ομάδα της Gresini Racing Team και την Ducati απολαμβάνει την ζωή τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Ετικέτες