Ducati MotoGP Team 2017

Λεφτά υπάρχουν!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/1/2017

Με κοινωνικό μήνυμα άρχισε την ομιλία του ο Claudio Domenicali καθώς ο πληθυσμός της κεντρικής Ιταλίας περνάει δύσκολες ώρες μετά τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό και την κακοκαιρία που πλήττει τις χώρες της Μεσογείου. Όμως η ζωή συνεχίζεται όπως είπε και ο ίδιος και αναφέρθηκε στη νέα εποχή που βρίσκεται πλέον η Ducati. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ducati ένας πρόεδρός της μπόρεσε και επανέλαβε τόσες φορές ότι η ιταλική εταιρεία έχει άφθονα κεφάλαια για να επενδύσει στους αγώνες και σε νέα μοντέλα. Το απίστευτο δεν είναι ότι το είπε, αλλά ότι πράγματι λέει την αλήθεια.

Το 2016 η Ducati για πρώτη φορά πούλησε πάνω από 55.000 μοτοσυκλέτες και επιπλέον έχει πίσω της την Audi να τη στηρίζει, αφού οι Γερμανοί βλέπουν την δυναμική της εταιρείας. Σχετικά με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Domenicali έσταζε μέλι για τον Gigi Dal'Ignia, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ducati, επανέφερε την Desmocedici στις επιτυχίες και μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να την κάνει να ανεβαίνει στο βάθρο και να κερδίζει αγώνες. Χωρίς να του λείπει ο ρεαλισμός, αφού παραδέχτηκε ότι τα MotoGP είναι μια δύσκολη ιστορία, και χωρίς να είναι αγνώμον για το πρωτάθλημα του 2007 που κέρδισε η προηγούμενη ομάδα εξέλιξης, ο Domenicali έκλεισε την ομιλία του με πατριωτικό τρόπο, λέγοντας ότι η Ιταλία αξίζει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κορυφαίο επίπεδο και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει η Ducati στα MotoGP το 2017.

Παίρνοντας τον λόγο ο Gigi Dal'Ignia ξεκαθάρισε από την αρχή το τι έχουμε δει μέχρι σήμερα και το τι θα δούμε μέχρι τα επίσημα δοκιμαστικά στο Qatar. Σύμφωνα με τον Gigi, για πρώτη φορά η ομάδα των μηχανικών του είχε έτοιμη τη μοτοσυκλέτα της επόμενης χρονιάς από τον τελευταίο αγώνα της προηγούμενης.

Δηλαδή η μοτοσυκλέτα που οδήγησε ο Jorge Lorenzo στη Valencia μία μέρα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος είχε κινητήρα και πλαίσιο του 2017. Αυτό έγινε ώστε όποιο λάθος εντόπιζαν οι αναβάτες να υπήρχε χρόνος να διορθωθεί πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και όχι να πρέπει να το λύσουν στη μέση της χρονιά. Το δεύτερο που αποκάλυψε ο Gigi, έχει να κάνει με το τι μοτοσυκλέτα είδαμε σήμερα. Στην πραγματικότητα oi μοτοσυκλέτες που έβγαλαν στη σκηνή σήμερα δεν έχουν την τελική μορφή που θα έχει η Desmosedici το 2017. Ο Stoner έχει πολύ δουλειά την επόμενη εβδομάδα (μαζί με τους υπόλοιπους δοκιμαστές), ώστε οι παρατηρήσεις των αναβατών να περάσουν στη Desmosedici GP μέχρι τα επόμενα επίσημα δοκιμαστικά. Οπότε οι φήμες που υπήρχαν ότι η Ducati έχει εξελίξει ένα καινούριο φαίρινγκ που θα έχει αντίστοιχο downforce με το προηγούμενο αλλά χωρίς την χρήση φτερών (έχουν απαγορευτεί για το 2017) ίσως τελικά να μην είναι ψέμα. Πάντως οι μοτοσυκλέτα που ήδη σας είχαμε δείξει από εχθές, μοιάζει εξωτερικά ολόιδια με την περσινή… χωρίς φτερά φυσικά.

 

 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες