Επέκταση συνεργασίας HRC με Repsol και Nakagami

Διατηρεί τις πετυχημένες "συνταγές" το HRC
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

22/10/2020

Η Honda και η Repsol αποτελούν έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους συνδυασμούς στα MotoGP και όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, αυτός ο "γάμος" θα εξακολουθήσει να ισχύει για άλλα δύο χρόνια, μετά την ανακοίνωση για την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ της ισπανικής εταιρείας και των Ιαπώνων της Honda.

Η συγκεκριμένη συνεργασία "γεννήθηκε" το 1995 και από τότε έχει διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία 25 ετών, με 180 νίκες στην μεγάλη κατηγορία και 15 Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή, παραπάνω από τα μισά παγκόσμια πρωταθλήματα MotoGP που διοργανώθηκαν από το 1995 μέχρι σήμερα πήγαν στα χέρια της Repsol Honda. Το μέγεθος της επιτυχίας αυξάνεται περισσότερο, αν προσθέσουμε και τους 10 τίτλους σε επίπεδο ομάδων από το 2002 που καθιερώθηκε ο θεσμός, ενώ στα ρεκόρ της εκτός από τις 180 νίκες περιλαμβάνονται και οι 447 τερματισμοί στο βάθρο συνολικά στα 500cc και τα MotoGP.

Η συνεργασία του Repsol Technology Center με έδρα την Móstoles της Ισπανίας με το εργαστήριο του HRC στην Saitama της Ιαπωνίας, δημιούργησε μια επιτυχημένη φόρμουλα για τον συνδυασμό μοτοσυκλέτας, αναβάτη, καυσίμου και λιπαντικών. Ο Yoshishige Nomura, Πρόεδρος του HRC, δήλωσε ενθουσιασμένος για την συνέχιση της επιτυχημένης συνεργασίας, τονίζοντας ως παράγοντα κλειδί το ότι εργάζονται ως μία ομάδα.

Σε αντίστοιχο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις της Begoña Elices García, Διευθύντρια επικοινωνίας της Repsol, η οποία χαρακτήρισε την συμφωνία πολύ σημαντική, ειδικά αυτή την δύσκολη εποχή που διανύουμε με τις αλλαγές που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού. Τόνισε επίσης το πόσο έχουν εξελιχθεί μέσα από την συνεργασία τους τα προϊόντα των δύο εταιρειών, κάτι που –όπως είπε- θα συνεχίσει να συμβαίνει και για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πέρα όμως από την επέκταση της συνεργασίας με την Repsol, το HRC προχώρησε και στην ανακοίνωση της ανανέωσης συμβολαίου του Takaaki Nakagami με ισχύ για αρκετά ακόμη χρόνια, αρχής γενομένης το 2021. Ο Nakagami, ο οποίος αγωνίζεται αυτή την στιγμή με την ομάδα της LCR Honda Idemitsu στην κατηγορία των MotoGP, ξεκίνησε την καριέρα του από την Moto2 το 2012. Από το 2014 έτρεχε με τα χρώματα της Idemitsu Honda Team Asia και το 2018 μεταπήδησε στα MotoGP. Στην rookie χρονιά του τερμάτισε 20ος στο πρωτάθλημα, ενώ την επόμενη χρονιά κατέλαβε την 13η θέση. Μέχρι στιγμής την φετινή χρονιά βρίσκεται στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τερματισμούς μέσα στην πρώτη δεκάδα σε κάθε αγώνα, ενώ ο καλύτερος τερματισμός του ήταν μία τέταρτη θέση. Από του χρόνου θα έχει ως team mate τον Alex Marquez, μετά την μετακίνηση του Pol Espargaro από την ΚΤΜ στην εργοστασιακή ομάδα της Repsol.

Ετικέτες

MotoGP - Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση MX / Flat Track λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας

Δεν αναμένεται να επηρεάσει την απόδοση του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο GP της πατρίδας του
motomag MotoGP – Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση motocross λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Είναι σύνηθες να βλέπουμε τους αναβάτες του MotoGP να προπονούνται με motocross μοτοσυκλέτες, τόσο σε flat-track πίστες ακονίζοντας τις αντιδράσεις τους στην πλαγιολίσθηση, όσο και στο MX, για βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. 

Ένας από τους αναβάτες που αρέσκεται να προπονείται με αυτό τον τρόπο είναι και ο Marc Marquez ο οποίος συχνά πυκνά ενημερώνει το κοινό του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί για αυτές τις προπονήσεις. Η τελευταία του κοινοποίηση ωστόσο ήταν λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες καθώς ο αναβάτης της Gresini Racing Team, έκανε γνωστό πως κατά τη διάρκεια προπόνησης στην πίστα Circuit Alcarras, κοντά στη γενέτειρά του, τη Cervera είχε μία πτώση η οποία ευτυχώς του έδωσε ως παράσημο μόνο μερικές γρατζουνιές στο αριστερό του χέρι.

Ο Marquez πόσταρε αυτή τη φωτογραφία με χιουμοριστική διάθεση καθώς δεν έπαθε τίποτα σημαντικό ενώ στις υπόλοιπες φωτογραφίες είδαμε τον ίδιο να μας ενημερώνει για το πως κύλησε η εβδομάδα του λίγο πριν βρεθεί στο Grand Prix της Καταλονίας. Μαζί με τον Marc Marquez, προπονήθηκε ο αδερφός του Alex Marquez αλλά και ο Diogo Moreira αναβάτης ο οποίος αγωνίζεται στη Moto2.

Άνευ σημασίας λοιπόν η πτώση του Marc Marquez στην προπόνηση, με τον Ισπανό να δείχνει ολοένα και περισσότερο πως από την ημέρα που βρίσκεται στην ομάδα της Gresini Racing Team και την Ducati απολαμβάνει την ζωή τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Ετικέτες