H Tech3 με ΚΤΜ!

Συμφωνία για τρία χρόνια
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

5/3/2018

Είχαμε γράψει πριν από λίγες μέρες ότι η Tech 3 ανακοίνωσε πως από το 2019 θα σταματήσει την συνεργασία της με την Yamaha –ως δορυφορική της ομάδα- με τις φήμες να οργιάζουν σχετικά με μια επικείμενη συμφωνία με την ΚΤΜ. Επίσημα ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, αλλά οι πρώτες δηλώσεις του ιδιοκτήτη της Tech3, Herve Poncharal, μετά την γνωστοποίηση για την ολοκλήρωση της συνεργασίας με την Yamaha, επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω του λόγου το αληθές.
Όπως είπε ο Γάλλος, τους προτάθηκε μια συμφωνία η οποία συμπεριλαμβάνει κάτι που το περίμεναν από τότε που δημιουργήθηκε η Tech3, οπότε δεν μπορούσαν να αρνηθούν. Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία θα έχει χρονική διάρκεια τρία χρόνια και θα εξασφαλίζει στην ομάδα εργοστασιακές μοτοσυκλέτες. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μεγάλο ρόλο στην απόφαση της Tech3 να χωρίσουν οι δρόμοι τους με την Yamaha, έπαιξε και το γεγονός ότι ο Zarco δεν θα είχε εργοστασιακή Μ1 για φέτος. Αυτό ήταν κάτι που δυσαρέστησε τον Poncharal, όπως φάνηκε κι από τις δηλώσεις του: "Στα τελευταία δύο GP ο Zarco ήταν στο βάθρο, ενώ στην Valencia κόντεψε να κερδίσει. Όλοι περίμεναν κάτι ιδιαίτερο από τη Yamaha για να υποστηρίξει τον Zarco, όπως κάνει το HRC για τον Crutchlow και η Ducati για τον Petrucci. Αποδείξαμε και στις τελευταίες δοκιμές στην Doha ότι η υποστήριξη από την Yamaha είναι εξαιρετική και αρκετή για να μας φέρει στην κορυφή, αλλά ως δορυφορική ομάδα θέλουμε πάντα κάτι παραπάνω για να είμαστε πιο κοντά στους εργοστασιακούς αναβάτες."


Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, ακόμη δεν έχει γίνει η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας με την ΚΤΜ, αλλά ο Poncharal δεν δίστασε να την επιβεβαιώσει: "Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η ανακοίνωση θα βγει σύντομα και θα ισχύει για τρία χρόνια, 2019, 2020 και 2021. Κάθε χρόνο θα έχουμε εργοστασιακές μοτοσυκλέτες με τα τελευταία τεχνικά χαρακτηριστικά. Για κάθε μία δηλαδή από αυτές τις χρονιές θα βρίσκονται στο grid τέσσερις μοτοσυκλέτες με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά, αυτές της εργοστασιακής ομάδας και της Tech3."
Κι αν έχουν μείνει σε κάποιους ελάχιστες αμφιβολίες σχετικά με το ποιο θα είναι το εργοστάσιο που θα συνεργαστεί με την Tech3 η διευκρίνιση του Poncharal ότι έχει εμπλοκή στις κατηγορίες Moto2 και Moto3 κι ότι οι αναβάτες που θα φτάνουν από αυτές τις κατηγορίες θα μπαίνουν στην "junior team" στα MotoGP, διαλύει κάθε σκέψη.
Η Tech3, όπως και η ΚΤΜ, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τους αναβάτες της για το 2019, με τον Johann Zarco να αποτελεί στόχο των εργοστασιακών ομάδων. Το ερώτημα που γεννιέται, είναι αν αυτή η συμφωνία μεταξύ Tech3 και ΚΤΜ θα είναι ικανοποιητική σε βαθμό που να κρατήσει τον Zarco στην ομάδα. Ο ίδιος ο Poncharal δεν αποκλείει μια τέτοια πιθανότητα. Όπως δήλωσε, ο Γάλλος αναβάτης γνωρίζει πολύ καλά την προοπτική της συνεργασίας και είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος μ' αυτήν, θεωρώντας την ως μία εξαιρετική πρόκληση. Αυτή τη στιγμή, ο Zarco με τον manager του θα εξετάσουν όλες τις εναλλακτικές και τις προτάσεις, αλλά δεν αποκλείεται να παραμείνει στην ομάδα, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του Herve Poncharal "η μπάλα βρίσκεται στο δικό του γήπεδο".
Μια παράπλευρη συνέπεια αυτής της συμφωνίας, είναι το ότι η Tech3 η οποία δραστηριοποιείται και στην Moto2, προφανώς θα μεταπηδήσει σε μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ, συμπίπτοντας και με την αλλαγή του ενιαίου κινητήρα στην κατηγορία από τον τετρακύλινδρο της Honda στον τρικύλινδρο της Triumph το 2019.

Ετικέτες

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."