MotoGP 2023, Ινδονησία, P1 - Η Aprilia το 1-2, ο Bezzecchi τρίτος κλέβει τις εντυπώσεις!

Στα τάρταρα ο Bagnaia, μόλις 16ος, καταποντισμός για τη Honda πλην του Marquez
Bezzecchi
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/10/2023

Εντυπωσιακό μεν το 1-2 της Aprilia, και με νέο ρεκόρ πίστας από τον ταχύτατο Aleix Espargaro, όμως χωρίς αντίκρυσμα για τον τίτλο, εκεί όπου εντυπωσίασε ο πρόσφατα εγχειρισμένος Marco Bezzecchi γράφοντας τον 3ο χρόνο, τον καλύτερο από τους τρεις διεκδικητές του τίτλου. Ο Jorge Martin σημείωσε τον 5ο ταχύτερο χρόνο, με τον Bagnaia να τερματίζει… 16ος!

Ο καιρός είναι καλός για τα P1, ενώ έχουμε επιστροφή αρκετών τραυματιών αναβατών, όπως ο Marco Bezzecchi (που είχε πτώση στα FP1 αλλά κρίθηκε ξανά fit μετά), ο Enea Bastianini και ο Alex Rins. Μένει να δούμε αν ο Bez καταφέρει να διατηρήσει τις ελπίδες του για τίτλο, αν και οι πιθανότητες δείχνουν Martin (ειδικά αυτόν, εξαιρετικά φορμαρισμένο στα τελευταία GP και ταχύτερο αναβάτη στα FP1 της Mandalika) και Bagnaia.

Επτά λεπτά μετά την έναρξη του session έχουμε πτώση των Augusto Fernandez και Brad Binder, στο ίδιο συμβάν, χωρίς ευτυχώς να χτυπήσουν.

Πενήντα λεπτά πριν το τέλος και η πρώτη τριάδα έχει ως εξής: Aleix Espargaro, 1:31.466, Jorge Martin και Fabio Di Giannantonio.

Οι χρόνοι πέφτουν, με επόμενο ταχύτερο γύρο αυτό του Maverick Vinales με 1:31.351. Σαράντα επτά λεπτά πριν το τέλος, η πρώτη τριάδα περιλαμβάνει με διαφορετική διάταξη τους 3 πρώτους στα ελεύθερα δοκιμαστικά, με το δίδυμο των εργοστασιακών αναβατών της Aprilia μαζί με τον Jorge Martin να δείχνουν να έχουν βρει από νωρίς τη φόρμα τους στην Ινδονησία.

Ένα λεπτό αργότερα έχουμε πτώση του Jack Miller, ευτυχώς χωρίς ο Αυστραλός να χτυπήσει. Εδώ υπάρχει εμπλοκή του Enea Bastianini, καθώς ο Miller άνοιξε τη γραμμή του για να αποφύγει τον αργά κινούμενο Ιταλό της εργοστασιακής Ducati, με συνέπεια να καταλήξει στο βρώμικο κομμάτι της πίστας, και μένει να δούμε αν οι κριτές θα δώσουν αργότερα ποινή στον Bastianini.

Τριάντα έξι λεπτά πριν το τέλος, ο Marc Marquez ξεκινά (νωρίς) να κάνει γύρους με μαλακά ελαστικά, για να ανέβει από την 7η στην 5η θέση. Οι υπόλοιποι αναβάτες της Honda βρίσκονται ιστην 11η θέση (Mir), 14η θέση (Rins) και 20η θέση (Nakagami). Ο δεύτερος Ιάπωνας κατασκευαστής, η Yamaha, κατέχει αυτή τη στιγμή την 6η (Quartararo) και την 17η θέση (Morbidelli).

Τριάντα λεπτά πριν το τέλος, και οι τρεις διεκδικητές του τίτλου βρίσκονται στις εξής θέσεις. Ταχύτερος όλων ο Martin (καμία έκπληξη εδώ) στην 3η θέση, ακολουθεί ο Bezzecchi με τη σπασμένη κλείδα στην 7η θέση, και έπεται ο slow starter Bagnaia, στην 9η θέση.

Δώδεκα λεπτά πριν το τέλος έχουμε πτώση του Aleix Espargaro στην 10 την ώρα που πίεζε και είχε σημειώσει ταχύτερο χρόνο στους πρώτους τομείς της πίστας.

Φτάνουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, και ο Vinales είναι ο πρώτος αναβάτης κάτω από 1:31, όμως αμέσως μετά πρώτος περνά ο Marco Bezzecchi, ναι, με σπασμένη κλείδα, γράφοντας 1:30.644 και σημειώνοντας νέο ρεκόρ πίστας... Απίστευτος Bez, και το κυνήγι του τίτλου δείχνει να αποκτά ξανά και τον 3ο του διεκδικητή που είχαμε όλοι ξεγράψει!

Ο Martin δεν δείχνει για την ώρα να μπορεί να κάνει τη διαφορά, έχοντας χάσει δυο φορές το μπροστινό την ώρα που πιέζει -βρίσκεται 5ος-, ενώ ο Bagnaia είναι 9ος.

Πέντε λεπτά πριν την καρό σημαία, και ξεκινά το time attack, με τους αναβάτες να βγαίνουν όλοι στην πίστα με μαλακά ελαστικά για την τελική επίθεση με στόχο τα Q2. Δεν προλαβαίνει όμως να βγει ο Bastianini και πέφτει στην 11, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει, με την επιστροφή του στα αγωνιστικά δρώμενα να σημαδεύεται ήδη από αρκετά συμβάντα.

Δεύτερη πτώση για τον Jack Miller στην 1, με την κίτρινη σημαία να ακυρώνει τον χρόνο του Bagnaia, ο οποίος κινδυνεύει να μείνει εκτός πρώτης δεκάδας (είναι 12ος για την ώρα).

Και το ρεκόρ πίστας αλλάζει ξανά χέρια, με τον Aleix Espargaro να γράφει 1:30.474, χρόνο που θα παρέμενε στην κορυφή μέχρι το τέλος του session!

Τελευταία ευκαιρία για τον Bagnaia να μπει στην πρώτη δεκάδα, καθώς βρίσκεται 14ος... αλλά όχι, δεν θα τα καταφέρει, χάνοντας τον πίσω τροχό την ώρα που βρισκόταν σε πορεία για την 6η θέση, κι έτσι θα πρέπει να παλέψει αύριο στα Q1 για μια από τις 2 θέσεις που οδηγούν στα Q2. Εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα για τον πρωτοπόρο στη γενική βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

Αμέσως μετά έχουμε πτώση και από τον Joan Mir, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει.

Το session τελειώνει, με ταχύτερο αναβάτη τον Aleix Espargaro, και με τον Maverick Vinales 2ο να χαρίζουν το 1-2 στην Aprilia. Τις εντυπώσεις όμως κέρδισε ο "σπασμένος" Bezzecchi, γράφοντας τον 3ο ταχύτερο χρόνο και ζωντανεύοντας και πάλι τις -έστω και αμυδρές- ελπίδες του για τίτλο! Πέμπτος τερμάτισε ο Martin... 16ος ο Bagnaia! Καλύτερος αναβάτης της KTM ο Brad Binder στην 4η θέση, ενώ εξαιρετικός ο Marc Marquez τερμάτισε 6ος την ώρα που οι υπόλοιποι αναβάτες της Honda...καταποντίστηκαν. Το ίδιο άσχημα τα πράγματα και για τη Yamaha, με τον Fabio να καταφέρνει τουλάχιστον να περάσει στα Q2 τελευταίος, ενώ ο Morbidelli ήταν μόλις 15ος.

Σημειώστε πως στα FP1 ο Alex Marquez εγκατέλειψε την προσπάθεια, και δεν θα λάβει μέρος σε υπόλοιπα δοκιμαστικά και στον αγώνα, λόγω πόνου από τα σπασμένα του πλευρά.

ΘΕΣΗ

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

1

Aleix Espargaro

Aprilia

2

Maverick Vinales

Aprilia

3

Marco Bezzecchi

Ducati

4

Brad Binder

KTM

5

Jorge Martin

Ducati

6

Marc Marquez

Honda

7

Miguel Oliveira

Aprilia

8

Fabio Di Giannantonio

Ducati

9

Jack Miller

KTM

10

Fabio Quartararo

Yamaha

11

Pol Espargaro

GASGAS

12

Luca Marini

Ducati

13

Johann Zarco

Ducati

14

Raul Fernandez

KTM

15

Franco Morbidelli

Yamaha

16

Franesco Bagnaia

Ducati

17

Takaaki Nakagami

Honda

18

Augusto Fernandez

GASGAS

19

Joan Mir

Honda

20

Enea Bastianini

Ducati

21

Alex Rins

Honda

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες