MotoGP: Ένα λιγότερο εύηχο όνομα θα έχει από εδώ και πέρα η VR46 καθώς αλλάζει την Mooney με την Pertamina

Τα λιπαντικά Pertamina γίνονται χορηγός της ομάδας του Rossi
MotoGP: Ένα λιγότερο εύηχο όνομα θα έχει από εδώ και πέρα η VR46 καθώς αλλάζει την Mooney με την Pertamina
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/10/2023

Από το 2024 ο Marco Bezzecchi και ο Luca Marini θα φέρουν νέα χρώματα, γραφικά αλλά και όνομα ομάδας καθώς τα λιπαντικά Pertamina ανέλαβαν χορηγός τίτλου της ομάδας η οποία από εδώ και πέρα θα λέγεται “Pertamina Enduro VR46 Racing Team”.

Η σημερινή τους απόδοση στον αγώνα Sprint δεν αποτέλεσε έναυσμα για την συνεργασία αυτή καθώς η συμφωνία είχε ήδη κλείσει από τον περασμένο Αύγουστο και υπογράφθηκε σήμερα πριν τον αγώνα. Ωστόσο σίγουρα έκανε τα στελέχη της Pertamina να αισθάνονται πιο σίγουρα για την επιλογή τους, έως και ανυπόμονα καθώς το βάθρο θα μπορούσε να είχε δύο μοτοσυκλέτες της Pertamina σε μία πίστα που επίσης φέρει το όνομά της.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως η Pertamina είναι αρκετά μεγάλος Όμιλος και η επιλογή της για μία τέτοια κίνηση γίνεται με στόχο την εδραίωσή της στο ευρύτερο κοινό.

Στο μεταξύ η συμφωνία που έκλεισε με την ομάδα του Rossi δεν είναι η συνήθης, διετούς διάρκειας αλλά τριετής με πρόβλεψη ανανέωσης. Το συμβόλαιο της VR46 με την Ducati λήγει στο τέλος της σεζόν του 2025 που σημαίνει πως η Pertamina αυξάνει το ρίσκο της διότι δεν γνωρίζει σε τι μοτοσυκλέτα θα έχει το όνομά της, την τελευταία σεζόν.

MotoGP: Ένα λιγότερο εύηχο όνομα θα έχει από εδώ και πέρα η VR46 καθώς αλλάζει την Mooney με την Pertamina
Έχουν ανάγκη να δείξουν πως τα λιπαντικά τους μπορούν να αντέξουν σε αγωνιστικές συνθήκες και όχι μόνο στα δίκυκλα των δρόμων της Ινδονησίας - Αυτό δεν σημαίνει πως οι Ducati της VR46 θα τα χρησιμοποιούν και στα αλήθεια... 

Η Yamaha έχει δηλώσει την πρόθεσή της να αναλάβει προμηθευτής της VR46 για να πάρει την απάντηση πως θα πρέπει να έχει γίνει ανταγωνιστική μέχρι τότε. Ο Rossi έχει ζήσει τα προβλήματα της Yamaha και δεν θέλει να τα μεταβιβάσει στους αναβάτες του, ούτε θέλει να ριψοκινδυνέψει την φήμη της VR46 ως έναν από τους καλύτερους τρόπους δημιουργίας νέων ταλέντων. Μία συνεργασία με την Yamaha ή την Honda θα βοηθούσε ωστόσο τον νέο μεγάλο χορηγό της VR46 καθώς Yamaha και Honda κάνουν πωλήσεις εκατομμυρίων μονάδων στην Ινδονησία, έχουν μεγάλα εργοστάσια εκεί και φανατικό κοινό, που η ταύτιση θα είναι καλύτερη με μία μοτοσυκλέτα των δύο ιαπωνικών εργοστασίων, αντί της Ducati.

MotoGP: Ένα λιγότερο εύηχο όνομα θα έχει από εδώ και πέρα η VR46 καθώς αλλάζει την Mooney με την Pertamina
Κλεισμένη συμφωνία από τον Αύγουστο που σήμερα υπογράφθηκε

Σε δήλωσή του, στέλεχος της Pertamina τόνισε πως τους ενδιαφέρει το ιταλικό κοινό αλλά και το κοινό της Ινδονησίας οπότε δεν αποκλείεται να θέλει ο Όμιλος να πραγματοποιήσει και ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στην αγορά της Ευρώπης. Ιδιαίτερα αν δούμε αργότερα και το αυτοκίνητο του Rossi, στη νέα του αγωνιστική καριέρα, να ντύνεται με τα χρώματα της Pertamina.

Αυτό δικαιολογεί και την φημολογία πως το ύψος της νέας συμφωνίας εκτείνεται πολύ περισσότερο από το κόστος που είχε η Mooney. Αυτή είναι και ιδιαίτερα κερδισμένη βέβαια, καθώς η επιτυχία της ομάδας και το γεγονός πως βρισκόταν συνέχεια στις πρώτες θέσεις, έφερε και μία μεγαλύτερη προβολή από την προσδοκώμενη ή τουλάχιστον σύμφωνη με το πιο αισιόδοξο σενάριο. Διότι όταν η Mooney μπήκε χορηγός, δεν διαφαινόταν η επιτυχία του Bezzecchi ή του Marini, ήταν απλά στην σφαίρα της ελπίδας γεγονός που περιορίζει το κόστος. Ο Rossi εξαργύρωσε λοιπόν την επιτυχία της ομάδας του και ταυτόχρονα την κλείδωσε και στον συν ένα χρόνο από την μεγάλη αλλαγή που έρχεται μπροστά του. Έπαιξε σωστά και αυτή την κίνηση με λίγα λόγια…

 

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες