MotoGP Marquez: «Ήταν ξεκάθαρος: Θα αποσυρθεί το 2024 αν δεν αρχίσει να ευχαριστιέται οδήγηση»

Ο Alex Marquez ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για τον Marc
MotoGP Marquez: «Ήταν ξεκάθαρος: Θα αποσυρθεί το 2024 αν δεν αρχίσει να ευχαριστιέται οδήγηση»
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/10/2023

Κάθε πιθανό σενάριο για την επιλογή του Marquez να συνάψει μονοετές συμβόλαιο με την Gresini έχει ουσιαστικά ειπωθεί, γιατί όπως είπε και ο Bagnaia πριν από δύο μέρες, ο κόσμος μιλά περισσότερο από αυτό που θα έπρεπε.

Τα επικρατέστερα σενάρια που μόνο του κατέληξε το κοινό, είναι πως το 2025 θα επιστρέψει στην Honda ή πως θα πάει στην KTM. Ωστόσο ο Alex Marquez ξεκαθαρίζει πως και τα δύο είναι μακριά από την πραγματικότητα.

«Ο Marc ήταν απόλυτα ξεκάθαρος, μου είπε πως αν δεν αρχίσει να ευχαριστιέται την οδήγηση θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση».

«Ναι ακριβώς αυτό, είναι μία πιθανότητα. Θέλει να δει αν θα αρχίσει να βλέπει την αγωνιστική δράση ως ευχαρίστηση, όπως ήταν πάντα και πως μπορεί να είναι ξανά γρήγορος μετά τον τραυματισμό του. Εγώ δεν έχω αμφιβολία για αυτό, αλλά έχει εκείνος. Και είναι δικαιολογημένη η αμφιβολία του, γιατί έπαθα ακριβώς το ίδιο με την Honda πριν πάω στην Gresini».

«Πιστεύω πως στην δοκιμή της Valencia, μόλις με μία ημέρα στην σέλα της Ducati θα ξανά δει την χαρά της οδήγησης και κάθε τέτοια σκέψη θα φύγει από το μυαλό του».

MotoGP Marquez: «Ήταν ξεκάθαρος: Θα αποσυρθεί το 2024 αν δεν αρχίσει να ευχαριστιέται οδήγηση»
Ο Alex Marquez πιστεύει πως ο Marc θα σταματήσει να σκέφτεται έτσι, την στιγμή που θα ανέβει στην Ducati

Ο ίδιος ο Marquez μετρά πλέον τους αγώνες για να φύγει από την Honda καθώς σημείωσε πως οι πτώσεις και στους δύο αγώνες του Σαββατοκύριακου ήρθαν να προστεθούν στην λίστα της φετινής χρονιάς, τελειώνοντας την φράση του με το: «τέλος, άλλοι πέντε αγώνες».

Συγκεκριμένα για τον αγώνα της Ινδονησίας, ο Marc τόνισε: «Αυτό το Σαββατοκύριακο κάναμε πισωγύρισμα. Συνήθως υπάρχει εξέλιξη, όχι βήματα προς τα πίσω. Στον αγώνα της Ινδίας πήραμε κουράγιο, είμασταν λίγο περισσότερο με τους πρώτους και αυτό φέρνει την διάθεση για ρίσκο. Τώρα είναι ξανά η ώρα να επιστρέψουμε στην ψυχολογική κατάσταση του Silverstone, του Montmelo, να κάνουμε ένα βήμα πίσω και από εδώ και πέρα να τερματίζουμε στους αγώνες».

Σίγουρα λοιπόν οι δοκιμές στην Valencia είναι κάτι που ο Marc Marquez ανυπομονεί να ζήσει καθώς μπορεί να του δώσει απαντήσεις καριέρας, όχι απλά για την επόμενη σεζόν…

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες