MotoGP: Πρώτος ο Lorenzo και στην πεντάδα ο Stoner

Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/2/2016

Η πρώτη μέρα των επίσημων δοκιμαστικών ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον Αυστραλό αναβάτη, που με χρόνο 2:02.200 βρέθηκε μέσα στους πέντε πρώτους, καταφέρνοντας μάλιστα να είναι ταχύτερος από τον πέμπτο Marquez. Θυμίζουμε ότι ο Stoner είχε ακριβώς τα ίδια καθήκοντα στο HRC μέχρι πέρσι και ο ισπανός αναβάτης έκανε διαρκώς παράπονα στην Honda, ότι ο Stoner δεν είναι αρκετά γρήγορος για να εξελίξει την RCV στο επίπεδο που επιθυμούσε ο Ισπανός. Μέχρι τώρα τα πράγματα δείχνουν ακριβώς το αντίθετο, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο Αυστραλός καβαλάει μια εντελώς διαφορετική μοτοσυκλέτα από εκείνη που κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2007. Τον πρώτο χρόνο σημείωσε ο Jorge Lorenzo ολοκληρώνοντας τον γύρο στο 2:00.863 και σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω του ήταν ο Rossi με τον Pedrosa. Πιθανότατα κοντά στο χρόνο του Lorenzo θα κατέβουν και οι υπόλοιποι αναβάτες τις επόμενες μέρες. Φυσικά ο Stoner δεν έχει δηλωθεί για να τρέξει στο πρωτάθλημα φέτος και η μόνη δυνατότητα που έχει είναι να συμμετέχει επιλεκτικά σε μερικούς αγώνες.  Όμως είναι πολύ πιθανό αυτό να αρκεί φέτος για να κάνει άνω-κάτω το πρωτάθλημα αν κλέψει βαθμούς από τους πρωτοπόρους.

Σχετικά με την συμπεριφορά των νέων μοτοσυκλετών, οι αναβάτες της Yamaha και της Ducati βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, ενώ εκείνοι της Honda μισοάδειο.  Συγκεκριμένα όλοι συμφωνούν ότι τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από πέρσι και ότι πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, ενώ η δουλειά που περιμένει τις ομάδες των μηχανικών τους θα είναι ένα μεγάλο βουνό έως το τέλος της χρονιάς. Συγκεκριμένα, τα νέα ηλεκτρονικά έχουν πιο πρωτόγονη συμπεριφορά, απαιτώντας από τον αναβάτη να είναι πολύ πιο προσεκτικός με τον χειρισμό του γκαζιού. Ο Lorenzo δήλωσε ενθουσιασμένος με αυτή τη συμπεριφορά της M1, σε αντίθεση με τους αναβάτες της Honda που παραπονέθηκαν για την άγρια συμπεριφορά του κινητήρα της RCV και την δυσκολία στον χειρισμό του. Μάλιστα ο Pedrosa είπε ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την επιτάχυνση, αλλά και την επιβράδυνση της μοτοσυκλέτας, επηρεάζοντας αρνητικά την διαδικασία φρεναρίσματος και την είσοδο στις στροφές που μέχρι τώρα ήταν ένα από τα δυνατά σημεία των Honda. Πάντως οι χρόνοι του την πρώτη μέρα ήταν άκρως ανταγωνιστικοί, όμως το πρωτάθλημα δεν είναι ελεύθερα δοκιμαστικά και για να κερδηθεί θα πρέπει η μοτοσυκλέτα να κάνει σταθερά γρήγορους γύρους. Μια μοτοσυκλέτα που είναι απαιτητική στους χειρισμούς (όσο γρήγορη κι αν είναι στα δοκιμαστικά) είναι δύσκολο να κερδίσει πρωτάθλημα. Για να δούμε τί θα κάνουν σήμερα...

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες