MotoGP Quartararo: Ελπίζω να πήρε η Yamaha μία ώθηση και να ετοιμάσει κάτι το 2024 αλλιώς δεν θα είμαι μαζί τους το 2025

«Είναι πολλά χρόνια η ίδια κατάσταση, δεν γίνεται να λέμε συνέχεια το ίδιο»
MotoGP Quartararo: Ελπίζω να πήρε η Yamaha μία ώθηση και να ετοιμάσει κάτι το 2024 αλλιώς δεν θα είμαι μαζί τους το 2025
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/10/2023

Απογοητευμένος δήλωσε ο Fabio Quartararo αμέσως μετά τον αγώνα που ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου, από την τέταρτη που θα ήταν αν δεν έπεφτε ο Martin ενώ δεν χρειάστηκε να παλέψει και με τον Binder που τον είχε ήδη περάσει όταν δέχτηκε την πρώτη από τις δύο τεκμηριωμένες ποινές.

Ο Quartararo έδωσε ουσιαστικά συνέχεια στις δηλώσεις του προ ολίγων ημερών πως αν η Yamaha δεν κάνει την αλλαγή που πρέπει μέσα στο 2024, τότε δεν θα είναι εκεί το 2025. Μία δήλωση που από μόνη της είναι επανάληψη όσων έχει ήδη τονίσει κατά καιρούς, τελευταία φορά με την ίδια ένταση τον περασμένο Αύγουστο.

Ερωτώμενος σχετικά στην συνέντευξη μετά τον αγώνα ήταν πιο συγκαταβατικός, απαντώντας πως η θέση στο βάθρο ελπίζει να αποτελέσει τόνωση για την Yamaha να φτιάξει ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα. Επανέλαβε πως αυτά είναι πράγματα που τα λέει χρόνια, είναι η τρίτη χρονιά που δεν έρχεται η πολυπόθητη αύξηση της ιπποδύναμης, ενώ η πίστα της Ινδονησίας έδειξε πως ο ίδιος έχει τον ρυθμό και μπορεί να είναι ανταγωνιστικός.

Η τελευταία είναι μία απαραίτητη διευκρίνιση, διότι παρόλο που δεν γίνεται να τον αμφισβητήσει κανείς ως αναβάτη και ικανότητες, υπάρχουν φωνές οπαδών της Yamaha που τον κατηγορούν για την απόδοση της ομάδας με τον Quartararo να αισθάνεται πως πρέπει να το ξεκαθαρίσει. Το ίδιο και ο Bagnaia βέβαια που άφησε την ατάκα πως «ο κόσμος μιλάει πολύ», για τους ίδιους περίπου λόγους.

Από εκεί και πέρα δοκίμασε στον warm-up να σπινάρει το πίσω ελαστικό περισσότερο, όπως είπε ο ίδιος, και βρήκε έτσι αυτό που έλειπε ώστε να έχει την μέγιστη απόδοση από την αρχή του αγώνα και να μείνει εμπρός. Η τύχη από εκεί και πέρα τον βοήθησε επίσης και στο τέλος το αποτέλεσμα τον δικαίωσε σε μία δύσκολη πίστα που δεν επιτρέπει πολλές προσπεράσεις και απαιτεί εξαιρετική διαχείριση των ελαστικών. Μακάρι η Yamaha να καταφέρει να δώσει στον Quartararo μία ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, πράγμα που δεν αναμένεται για το 2024, αλλά θα μπορούσε να του δείξει μέσα στην επόμενη χρονιά την μοτοσυκλέτα του 2025 που θα τον κρατήσει ικανοποιημένο και θα παραμείνει μαζί της.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες