Τραγικό γεγονός στην Catalunya: Νεκρός ο Luis Salom

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/6/2016

Ο Luis Salom της ομάδας SAG, αναβάτης της Moto 2, υπέκυψε στα τραύματά του μετά από πτώση που είχε στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Η πτώση σημειώθηκε στην δωδέκατη στροφή, που είναι η προτελευταία της πίστας (για την F1 χρησιμοποιείται ακόμα ένα εσάκι). Οι κάμερες κατέγραψαν το περιστατικό από την στιγμή που ο Luis βρισκόταν στην άσφαλτο, πριν καταλήξει στα προστατευτικά - κι έτσι δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον λόγο που έπεσε ή για το αν υπάρχει ανάμιξη κάποιου άλλου αναβάτη. Ωστόσο οι πρώτες –ανεπίσημες- πληροφορίες από ανθρώπους της πίστας, αναφέρουν ότι δεν υπήρχε άλλος αναβάτης εκείνη την στιγμή.

Οι διασώστες έδωσαν απευθείας μάχη για να τον κρατήσουν στην ζωή, το πρώτο ασθενοφόρο που κατέφτασε το διαδέχτηκε το ελικόπτερο και αμέσως μετά ένα δεύτερο ασθενοφόρο. Εξαιτίας όμως της πολυπλοκότητας των τραυμάτων οι διασώστες αποφάσισαν να μεταφερθεί οδικώς. Οι δοκιμές ακυρώθηκαν και ενημερώθηκε κοντινό νοσοκομείο της Catalunya, ώστε να προετοιμάσει αίθουσα χειρουργείου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών όμως, ο 24χρονός Salom υπέκυψε στα τραύματά του στις 16:55.

 

 

Η Dorna εξέδωσε ανακοίνωση πριν λίγο, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια απέναντι στους συγγενείς, εκ μέρους παράλληλα των FIM, IRTA, RFME και του Circuit de Barcelona-Catalunya.

Ο Luis Salom έτρεξε για πρώτη φορά το 2009, στην Jerez στην κατηγορία των 125 και ανέβηκε στο βάθρο 25 φορές, συμπεριλαμβανομένων και 9 νικών στην Moto3. Το 2012 ήταν δεύτερος στον τίτλο για την Moto3 και τον επόμενο χρόνο τρίτος διεκδικώντας τον τίτλο από τους Maverick Viñales και Alex Rins. Φέτος ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βάθρου, την τρίτη του συνολικά στην Moto2.

Ο θάνατός του είναι ο πρώτος για τα MotoGP μετά από τον Marco Simoncelli το 2011, ενώ στην ιστορία της Moto2 έχει σημειωθεί ακόμα ένας θάνατος, του Shoya Tomizawa, το 2010.

Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, τους κοντινούς του ανθρώπους και την ομάδα του…

 

UPDATE:

Νέα διαμόρφωση της πίστας

 

 

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες