Valentino Rossi – Πρώτη συνέντευξη

Επαναλαμβάνει πως λυπάται, ελπίζει για γρήγορη επάνοδο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/9/2017

Πρώτη συνέντευξη του Valentino Rossi που εξηγεί το πώς έγινε το ατύχημα και απαντά στους επικριτές της ψηφιακής εποχής, που γρήγορα καταδικάζουν με σχόλια σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Ο Valentino Rossi είχε τραυματιστεί πριν λίγες μέρες σε προπόνηση Enduro, σπάζοντας το πόδι του. Ήταν η δεύτερη φορά φέτος. Η προπόνηση Enduro και Motocross είναι κάτι που επιβάλλεται για τους αναβάτες, παρόλο που εγκυμονεί κινδύνους.

Valentino πως έγινε το ατύχημα;

Ναι, δυστυχώς… ήμουν με φίλους με Enduro μοτοσυκλέτες και βγήκαμε για βόλτα και προπόνηση στους λόφους γύρω από το Urbino. Είναι κάτι που κάνω συχνά, κάτι που κάνω από 18 χρονών, μαζί με τον πατέρα μου, κάτι δηλαδή που κάνω χρόνια. Δυστυχώς όμως πολύ κοντά στο τέλος της βόλτας, πλησιάζοντας μία στροφή ενώ κατέβαινα με πολύ μικρή ταχύτητα, ξήλωσα νομίζω μία πέτρα, τέλος πάντων έχασα το τιμόνι και για να μην πέσω έβαλα πόδι κάτω, όμως ήταν κατηφόρα και όλο το βάρος της μοτοσυκλέτας έπεσε πάνω στο πόδι μου που λειτούργησε σαν μοχλός και έσπασε.

Είχες λοιπόν ένα πετυχημένο χειρουργείο, πες μας πως είσαι τώρα σωματικά και πώς αισθάνεσαι που δεν αγωνίζεσαι, ιδιαίτερα στην έδρα σου

Το πόδι πονάει, αλλά γενικά νιώθω καλά. Το μυαλό είναι το πρόβλημα, ψυχικό είναι το βάρος γιατί είναι πολύ κρίμα αυτό που έγινε, κλωτσώντας όλες τις πιθανότητες για το πρωτάθλημα και φυσικά χάνοντας την ευκαιρία να αγωνιστώ στο Misano μπροστά σε όλο το κοινό, τους φίλους μου, τον κόσμο αυτό.. είναι ντροπή. Πρέπει επίσης να ζητήσω συγνώμη από την ομάδα μου που χάνω έναν τόσο σημαντικό αγώνα, αγώνες… αλλά δυστυχώς είναι αυτό που είναι - και τώρα πρέπει να αγωνιστούμε για να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ακούστηκαν και ειπώθηκαν πολλά, ο κόσμος σχολιάζει κριτικάροντας την μέθοδο προπόνησης, τις επιλογές σου, το να κάνεις Enduro – Motocross… Τι απαντάς; Πόσο χειρότερος θα ήσουν στον αγώνα, αν δεν τα έκανες αυτά;

Τα λέμε συνέχεια, μιλάμε συνέχεια για αυτό.. Εμείς είμαστε αναβάτες μοτοσυκλέτας και η καλύτερη εξάσκηση είναι… να οδηγείς μοτοσυκλέτα. Δυστυχώς η οδήγηση μοτοσυκλέτας δεν είναι πάντα ακίνδυνη. Υπάρχουν φορές που δεν προπονούμαστε με μοτοσυκλέτα γιατί είναι πολύ επικίνδυνο. Δυστυχώς για εμένα φέτος υπήρξαν δύο περιστατικά, οπότε τώρα πρέπει να βρούμε έναν άλλο τρόπο…

Τελικά πότε επιστρέφεις; Θα είναι σε πίστα που δεν πιέζει πολύ το πόδι; Θα είναι στο Motegi, τι λένε οι γιατροί;

Λοιπόν… έχω μάθει από την προηγούμενη φορά, πως σε αυτή την φάση, σε αυτό το στάδιο της ανάρρωσης πρέπει να πηγαίνεις μέρα με την ημέρα. Εξαρτάται από το τραύμα το ίδιο, από τον πόνο. Δουλεύουμε ήδη, με στόχο να μειώσουμε τον χρόνο όσο γίνεται. Μετά είναι το Aragon αλλά πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο, μόλις 20 μέρες από την επέμβαση να επιστρέψω στον αγώνα. Θέλουμε το διπλάσιο ή 40 μέρες το ελάχιστο. Τελευταία φορά τόσο χρειάστηκα. Αυτή την φορά όμως το σπάσιμο είναι σε καλύτερο σημείο, λιγότερο επώδυνο, είναι όμως πολύ νωρίς να πω κάτι. Αν δεν μπορέσω στο Aragon, θα προσπαθήσω να επιστρέψω στο Motegi.

Valentino οι οπαδοί όμως θα είναι στο Misano, θα είναι στον αγώνα, έχεις κάποιο μήνυμα για αυτούς;

(Κοιτώντας την κάμερα και χαιρετώντας): Γεια σε όλους από εμένα… Είναι πολύ κρίμα που δεν αγωνίζομαι στο Misano, στο σπίτι μου, αλλά θα παλέψω δυνατά, θα εργαστώ σκληρά για την επιστροφή και σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη!

Ετικέτες

MotoGP, Κατάρ, SPRINT: Επεισοδιακός αγώνας με νικητή M.Marquez και J.Martin 3ο!

Έπεσε ο Μ. Bezzecchi έπειτα από επαφή με M.Marquez - Άσχημη πτώση για τον ορεξάτο F.Bagnaia
Qatar, SPrint, MotoGP 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

7/11/2026

Επεισοδιακός ο αγώνας Sprint στο Κατάρ με τον M.Maruez να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τον τίτλο, βλέποντας όμως στο βάθρο τον Martinator και τον Marco Bezzecchi στο έδαφος να χάνει οριστικά κάθε ελπίδα για τίτλο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Bezzecchi να κάνει εξαιρετική εκκίνηση και τον M.Marquez να τον ακολουθεί έχοντας όμως πίσω του τον Pecco Bagnaia! Ο Ιταλός μάλιστα πέρασε μπροστά για λίγο από τον ομόσταυλό του στις πρώτες στροφές για να χάσει έπειτα θέση από τον M.Marquez, ενώ λίγο αργότερα τον πέρασαν διαδοχικά ο Fabio Di Giannantonio και ο Raul Fernandez. 

Ο Ιταλός φάνηκε να έχει λύσει κάποια από τα προβλήματα που τον βασάνιζαν όλη τη σεζόν και να έχει όρεξη για να παλέψει για τις πρώτες θέσεις. Ωστόσο στάθηκε τρομερά άτυχος αφού ο Fermin Aldeguer, ο οποίος επέστρεψε έπειτα από τραυματισμό έκανε λάθος περνώντας στα φρένα τον Pedro Acosta από την εσωτερική και έπειτα άνοιξε την πορεία του μπαίνοντας στην τροχιά που είχε χαράξει ο Pecco από την εξωτερική! Ο εμπρός τροχός του Aldeguer που ήταν σχεδόν όρθιος αφού άνοιγε η τροχιά του βρήκε τον πίσω του Bagnaia που είχε αρχίσει να παίρνει κλίση με αποτέλεσμα η Ducati να πλαγιολισθήσει για λίγο και τη φάση να εκτυλίσσεται σε άσχημο highside με τον Bagnaia να σκάει στην άσφαλτο περισσότερο με την πλάτη και λιγότερο με τον αριστερό ώμο του.

Η κόκκινη σημαία βγήκε καθώς το συνεργείο δεν μπόρεσε να μαζέψει τον τραυματισμένο Pecco σε εύλογο χρονικό διάστημα και στη δεύτερη εκκίνηση που δόθηκε ο M.Marquez ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα με τον Bezzecchi πίσω του και τρίτο τον Di Giannantonio. Στον 2ο γύρο στην 4η θέση βρισκόταν ο πολύ καλός Johann Zarco  και ακριβώς πίσω του ο Jorge Martin που είχε αρχίσει να κερδίζει θέσεις ήδη πριν από την κόκκινη σημαία.

Μπροστά ο Bezzecchi ακολουθούσε κατά ρόδας τον M.Marquez με τον Diggia να καραδοκεί και μέχρι τον τρίτο γύρο ο Martin είχε περάσει και τον Zarco, ξεκινώντας να θυμίσουμε από την 11η θέση πριν από την κόκκινη σημαία!

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα έχουμε μια όμορφη μάχη μέχρι τέλους στην αρχή του 4ου γύρου, στο τέλος της ευθείας, ο Bezzecchi προσπαθεί να πάρει την πρωτοπορία, παίρνει την εσωτερική στα φρένα από τον Marquez, ο οποίος τον ακουμπάει και ο Ιταλός βρίσκεται πολύ απαλά στο έδαφος χάνοντας κάθε ελπίδα για τον τίτλο, με τους αγωνοδίκες να θεωρούν το συμβάν αγωνιστικό! 

Ο 3ος μέχρι εκείνη τη στιγμή Martin, βρέθηκε αμέσως δεύτερος και ξεκίνησε να πιέζει τον Marquez για να πάρει την για λίγο την πρωτιά του αγώνα, έχοντας πίσω του τον Di Giannantonio και τον Raul Fernandez -πιο πίσω σε σχετική απόσταση, με τον Zarco στην 5η θέση.

Στον 50 γύρο ο Martin έκανε ένα λάθος χάνοντας την επαφή του με τον Marquez που έκανε και τον ταχύτερο γύρο σε εκείνο το σημείο. Από εκεί και έπειτα ο Martin δεν έδειξε να μπορεί να πλησιάσει τον Marquez που έκανε έναν ακόμη ταχύτερο γύρο, τρεις γύρους πριν το τέλος, δεχόμενος μάλιστα πίεση από τον Di Giannantonio. Ο Ιταλός εξαπέλυσε την επίθεσή του με την έναρξη του τελευταίου γύρου και παίρνοντας τα μέτρα του Martin τον πέρασε για να ανέβει τελικά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Raul Fernandez που δεν απείλησε αλλά δεν απειλήθηκε και από τον 5ο Zarco με τον Pedro Acosta να κάνει επίσης έναν ήσυχο αγώνα στην 6η θέση και τον Ai Ogura να τερματίζει έβδομος. Στην 8η θέση τερμάτισε ο Enea Bastianini με τον Iker Lecuona 9o και τον Diogo Moreira να κλείνει την πρώτη 10άδα.

Αύριο ο Marquez θα έχει την πρώτη του ευκαιρία για να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφόσον του το επιτρέψουν, εντός και εκτός εισαγωγικών, οι Bezzecchi και Martin αλλά και οι Ai Ogura και Raul Feernandez σε μια πίστα που οι Aprilia έχουν ένα μικρό προβάδισμα έναντι των Ducati!