Γράφουμε ψηφιακή ιστορία: Video 360 μοιρών, για πρώτη φορά!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/7/2015

Κατά την διάρκεια του Test Ride Event που διοργανώσαμε τον περασμένο μήνα, είχαμε συνδρομή στην κινηματογραφική κάλυψη από την ομάδα Experience Greece, που χρόνια τώρα δημιουργεί διαδραστικούς χάρτες και εφαρμογές για υπολογιστές και smartphone σε όλη την επικράτεια της χώρας. Μαζί μας όμως ήταν σε θέση να δοκιμάσουν ένα νέο "παιχνίδι" και στον ελάχιστο χρόνο του διαλείμματος, για να μην στερήσουμε τους αναγνώστες μας λεπτό από τον χρόνο τους στην πίστα, γυρίσαμε το πρώτο σφαιρικό video με μοτοσυκλέτες σε πίστα και τις κάμερες στο κράνος! Είναι κάτι τελείως νέο αυτού του είδους τα video, και μπορεί κανείς να θαυμάσει από καταβάσεις με ski μέχρι πτήσεις με αλεξίπτωτα, όμως στην μοτοσυκλέτα που μας ενδιαφέρει εμάς, το video του MOTO, με τον τρόπο που έγινε, είναι αυτή τη στιγμή πρώτο στον κόσμο!

Μερικές λοιπόν οδηγίες για να το απολαύσετε:

Σε smartphone και tablet το video παίζει με τις τελευταίες ενημερωμένες εκδόσεις του youtube player, που εκμεταλλεύεται τον αισθητήρα της συσκευής, οπότε μπορείτε να περιστρέφετε το σώμα σας και ταυτόχρονα να αλλάζει η γωνία θέασης, ελεύθερα σαν να είσαστε μέσα σε σφαίρα. Ενναλακτικά κινείτε την εικόνα με το δάχτυλο

Σε υπολογιστή, απαιτείται ενημερωμένη έκδοση του Chrome και του Firefox. Επάνω αριστερά στο video θα εμφανιστούν τα βελάκια κατεύθυνσης, όπου μεταβάλλετε όπως θέλετε, όποτε θέλετε, την γωνία θέασης ή πιο απλά χρησιμοποιείτε το ποντίκι. Κάνοντας κλικ κατευθείαν στο video και έπειτα σύροντας δεξιά, αριστερά, επάνω ή κάτω. Πλήρης ελευθερία!

 

Αν, αφού πατήσετε το κουμπί εκκίνησης του video, δεν έχετε μια φυσιολογική εικόνα, αλλά βλέπετε ένα video σαν να πήρε κάποιος μια υδρόγειο σφαίρα, την έκοψε σε λωρίδες και την ένωσε, τότε χρειάζεται αναβάθμιση ο player ή ο browser που χρησιμοποιείτε.

Σκοπός του video ήταν να ερευνήσουμε την υπάρχουσα τεχνολογία και τις απαιτήσεις που έχει από τον αναβάτη μιας μοτοσυκλέτας, στο ασφαλές περιβάλλον της πίστας.

Η έμπειρη ομάδα του Experience Greece κινηματογράφησε και το test ride event, με ένα αντίστοιχο σφαιρικό video, και θα ακολουθήσουν και άλλα από το φανταστικό αυτό διήμερο μοτοσυκλέτας:  

 

 

http://www.xprgr.com

[email protected]

 
 
Συνεργάστηκε: Σπύρος Κούτρας - California Superbike School

 

Γίνε γελοίος και βάλε σε κίνδυνο τη ζωή σου μόλις με 75 ευρώ - VIDEO

Με ινδικό παρμπρίζ και οροφή μοτοσυκλέτας από την Sepal Shields
Sepal
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/4/2024

Θέλεις να κρατήσεις τη βροχή μακριά σου και ταυτόχρονα να κάνεις kite-surfing με τη μοτοσυκλέτα σου; Θέλεις να προκαλείς το γέλιο και έχεις χαμηλή αίσθηση του κινδύνου; Sepal. Είναι για σένα. Παμ!

Η μικρή ινδική startup Sepal αποφάσισε να εφεύρει ένα εντυπωσιακό παρμπρίζ με οροφή για αναβάτες μοτοσυκλέτας, το οποίο κοστίζει μόλις 75 ευρώ και υποτίθεται πως κρατά μακριά σου αέρα και βροχή, επιτρέποντάς σου να ταξιδεύεις στεγνός και άνετος με έως και 120 χλμ/ώρα. Και μετά ξύπνησες...

Η μοτοσυκλέτα ως concept στη βασική της μορφή αφήνει εκτεθειμένους τους επιβαίνοντες στα στοιχεία της φύσης. Αυτό είναι καλό, είναι και κακό, ανάλογα τον καιρό. Αν θέλεις να οδηγείς και στη βροχή, θα πάρεις ένα ζευγάρι αδιάβροχα και θα οδηγείς και στη βροχή. Αν δεν σου αρέσει η λύση με τα αδιάβροχα, μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο. Αν όμως δεν έχεις λεφτά για αυτοκίνητο, ή σου αρέσει η μοτοσυκλέτα αλλά σιχαίνεσαι το νερό, τα μυγάκια και το καυσαέριο, τότε η Sepal έχει τη λύση για σένα.

Μόνο που η συγκεκριμένη πατέντα, όχι μόνο δεν λύνει κάποιο πρόβλημα, αλλά μάλλον δημιουργεί πέντε-δέκα ακόμη, ενώ παράλληλα ανεβάζει τον βαθμό κινδύνου του χρήστη στον Θεό.

Sepal

Το παρμπρίζ της Sepal, κομπλέ με αεροδυναμική οροφή που θυμίζει αετό για kite-surfing, στηρίζεται στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας με βεντούζες και με ιμάντα κατόπιν δένεται στα μαρσπιέ, δημιουργώντας μια απίστευτη… παγίδα θανάτου, μόνο και μόνο για να μην βραχεί ο χλεχλές αναβάτης και να μην φάει τα μυγάκια στο κράνος και στο μπουφάν. Ως bonus, το death-trap της Sepal έχει και θήκη για το κινητό του αναβάτη.

Sepal

Η εταιρεία αναφέρει πως η κατασκευή της μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα με ρεζερβουάρ και μαρσπιέ σε μόλις 5 λεπτά, με την μέγιστη προτεινόμενη ταχύτητα να είναι τα 120 χλμ/ώρα, αν και ο κατασκευαστής συστήνει τα 100 ως μια πιο ασφαλή… σαχλαμάρες… δεν υπάρχει ασφαλής ταχύτητα με αυτό το πράμα πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Sepal

Από πού να ξεκινήσουμε με τα προβλήματα της συγκεκριμένης πατέντας; Από το ότι στη βροχή δεν βλέπεις μπροστά τίποτα, αφού δεν υπάρχει υαλοκαθαριστήρας; Από την αστάθεια που δημιουργεί στη μοτοσυκλέτα το… πανωσήκωμα της Sepal; Από τό γεγονός πως ο αναβάτης έχει κολλημένη τη μούρη του στη ζελατίνα; Θυμηθείτε λίγο και το φιάσκο του BMW C1 -τουλάχιστον εκείνο είχε υαλοκαθαριστήρα.

Sepal

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την τραγωδία της Sepal, επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας, ΕΔΩ

Ετικέτες