Εκπληκτικός Pedrosa, στέλνει στο θρανίο άπαντες για εξετάσεις!!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/10/2015

Με διάφορα 8,5 δευτερολέπτων απο τον Rossi στη 2η θέση, ο Pedrosa στέλνει άπαντες στα θρανία, ξανά για θεωρία... Ξεκίνησε 6ος, έχοντας ολοκληρώσει ενα εκπληκτικό warm-up, που λογω καιρού πραγματοποιήθηκε με σημαντική καθυστέρηση. Όχι όμως και ο αγώνας που η εκκίνηση, δόθηκε στην προγραμματισμένη ώρα. Ο καιρός θα έπαιζε ένα σημαντικό ρόλο, και θα έδινε μαθήματα διαχείρισης, κυρίως στον Lorenzo! Ξεκινώντας μπροστά και μάλιστα με διαφορά, ο Lorenzo συνέχισε σε γρήγορο ρυθμο, όταν στην πίστα σχηματίστηκε ένας στεγνός διάδρομος. Μέχρι εκείνη την ώρα, ο αγώνας έδειχνε ότι θα πάρει την γνωστή τροπή του, όταν βγαίνει μπροστά ο Lorenzo, δηλαδή καμία μάχη για την πρώτη θέση, αφού κανεις δεν θα τον πιάσει. Όταν όμως στέγνωσε η πίστα, ο Rossi που πάλευε με τον Dovizioso άρχισε να ανεβαίνει, με την Ducati να κινδύνευε με πτώση, την στιγμή που ο Pedrosa πιο πίσω ήταν με διαφορά ο ταχύτερος αναβάτης! Ο Ισπανός ξεμπερδεψε γρηγορα με τον Doviozoso, οταν εκείνος έχασε τη γραμμή του, και πέρασε σα σίφωνας τόσο τον Rossi οσο και τον Lorenzo, που ειχε κόψει παρά πολύ τον ρυθμό του, καθώς το εμπρός ελαστικό έχανε συνέχεια γραμμάρια γομας... Με την πρώτη θέση να έχει ξεκάθαρα κλείσει, ο Lorenzo έπρεπε τώρα να κρατήσει τον Rossi πίσω, για να μειώσει τη διαφορά στο πρωτάθλημα. Και το πάλεψε, μέχρι να κινδυνέψει με πτώση! Πέντε γύρους πριν το τέλος, το μοιραίο για τον Lorenzo παραλίγο να έρθει, και ανοίγοντας έδωσε τη θέση στο Rossi, όταν στην αρχή του αγώνα γυρνούσε σε άπιαστο ρυθμό!! Είναι σίγουρο ότι ενιωσε αδικία, από τα σημεία του καιρού και την τύχη, καθώς αργότερα έκανε μια δήλωση στο όριο του καθωσπρεπισμού: "καμια φορά συμβαίνει να μην κερδίσουν οι καλύτεροι"... Ο Marquez έκανε ένα μοναχικό αγώνα, ταλαιπωρημένος τόσο από το θέμα των ελαστικών, όσο και από τον πρόσφατο τραυματισμό του, περνώντας όμως τον Dovizioso, τερματίζοντας στην 4η θέση. Είδαμε τελικά την μονομαχία Rossi-Lorenzo που περιμέναμε από χθες, μόνο που το αντικείμενο συζήτησης δεν μπορεί παρά να είναι ο Pedrosa. Από πέρσι στο Brno είχε να κερδίσει αγώνα, όμως παραδοσιακά στέφεται νικητής σε έναν κάθε σεζόν. Κανείς δεν μπορεί να πει φέτος, έτσι όπως οδήγησε σήμερα, ότι "έκλεισε" για φέτος. Εκπληκτική οδήγηση, άξια να γίνει ένα μικρό κεφάλαιο στη θεωρεία των MotoGP που θα διδάσκονται αργότερα οι νεότεροι...

Τροχαίο δυστύχημα στην Βουλή – Στα μαλακά ο αστυνομικός που οδηγούσε

Φυλάκιση με τριετή αναστολή, ενώ διατηρεί το δίπλωμά του
motomagΤροχαίο δυστύχημα στην Βουλή – Στα μαλακά ο αστυνομικός που οδηγούσε το όχημα
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Ολοκληρώθηκε τρία χρόνια και τρεις αναβολές μετά, το δικαστήριο για το τροχαίο δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο του 23χρονου μοτοσυκλετιστή, Ιάσωνα Λαλαούνη, με τον αστυνομικό που οδηγούσε του υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη, να καταδικάζεται χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών, αλλά και χωρίς κάποια ουσιαστική ποινή.

Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κρίθηκε ο αστυνομικός, που πριν τρία χρόνια οδηγούσε το αυτοκίνητο που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα έξω από την Βουλή. Ο εισαγγελέας μάλιστα, αρνήθηκε την αναγνώριση ελαφρυντικών, όπως αυτό του πρότερου σύννομου βίου, το οποίο είχε χρησιμοποιήσει στην απολογία του ο αστυνομικός, καθώς επρόκειτο για μία πρακτική που ακολουθούσε συστηματικά. Επομένως το δυστύχημα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως παρέκκλιση από την μέχρι τότε συνήθη συμπεριφορά του κατηγορουμένου. Στην απολογία του ο αστυνομικός υποστήριξε ότι δεν εγκατέλειψε το σημείο, ενώ ήταν αυτοί που κάλεσαν το 166.

Η οικογένεια του Ιάσωνα, η οποία έδωσε το παρόν στο δικαστήριο δηλώνει απογοητευμένη από την καταδικαστική απόφαση, τονίζοντας ότι δεν του πήραν καν το δίπλωμα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του εκλιπόντος νεαρού, δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Μέχρι, όμως, και την τελευταία στιγμή είχε την ελπίδα ότι κάτι θα άλλαζε, πράγμα που δεν έγινε. Σύμφωνα με την ίδια, η άδεια ικανότητας οδήγησης θα έπρεπε να του αφαιρεθεί.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός ανεπαρκούς νομικού πλαισίου, όσον αφορά την παραβίαση του Κ.Ο.Κ. Οι ποινές είναι αρκετά χαλαρές, χωρίς να έχουν ως αντίκτυπο την ουσιαστική τιμωρία του εκάστοτε δράστη. Δεν λειτουργούν αποτρεπτικά ούτε για τον ίδιο, αλλά ούτε και για μελλοντικούς επίδοξους παραβάτες, με αποτέλεσμα να γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες αντίστοιχων τραγικών περιστατικών. Η συζήτηση για την αυστηροποίηση των ποινών κρίνεται αναγκαία, αλλά και απαραίτητη.

Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2021, υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη, κινούμενο επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας επιχείρησε, παρανόμως, να στρίψει αριστερά στην πλευρική είσοδο της Βουλής, προκαλώντας τροχαίο δυστύχημα. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε προβληματική διαχείριση του περιστατικού από την Τροχαία, η οποία έδωσε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα στο θέμα.