MotoGP Brno 2015: Πήγαν για επανάληψη, αλλά μόνο ο Lorenzo ήταν τόσο έτοιμος!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/8/2015

 

Το σχέδιο όλων ήταν: «πιάστε τον Lorenzo πριν φύγει μπροστά στην εκκίνηση», καθώς κέρδισε εντυπωσιακά την pole position, και ήταν σίγουρο ότι αποτελεί το φαβορί για την πρώτη θέση. Δεύτερος ο Marquez και τρίτος ο Rossi, ήξεραν ότι αν ο Ισπανός φύγει μπροστά, μετά θα είναι δύσκολο να τον πιάσουν, καθώς θα μπει σε εκείνη την «ζώνη συγκέντρωσης» και θα κλειδώσει στη μέγιστη απόδοση, χωρίς να αφήνει ευκαιρίες, χωρίς να κάνει λάθη.

 

Ο αγώνας ξεκίνησε και ήταν αμέσως μια ορθή επανάληψη του προηγούμενου, με τον Lorenzo να φεύγει μπροστά και τον Marquez κολλημένο πίσω του. Ο Rossi αν και στα πρώτα δέκατα έκανε την καλύτερη εκκίνηση, η στροφή τον βρήκε πίσω από την Ducati του Dovizioso, και στους πρώτους γύρους φάνηκε ξεκάθαρα ότι χάνει χρόνο, μέχρι να περάσει μπροστά, ξανά στην τρίτη θέση, από την πέμπτη. Ο Marquez έμεινε στην αρχή κολλημένος στον Lorenzo αλλά πάλευε με την πρόσφυση και ανοίγοντας γραμμή μία-δύο φορές, άρχισε να μένει πίσω. Εκεί λοιπόν που τα πράγματα έδειξαν ότι θα έχουμε επανάληψη του εκπληκτικού προηγούμενου αγώνα, ο Lorenzo ξεμάκρυνε και άρχισε να δημιουργεί μια σημαντική διαφορά. Όπως ο ίδιος είπε αργότερα, πάλευε κι αυτός με την πρόσφυση, καθώς είχε διαλέξει τα medium ελαστικά εμπρός και πίσω, και με την θερμοκρασία που ξεπέρασε τους σαράντα βαθμούς, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα. Έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με το γκάζι, την ώρα που το traction control δούλευε στο όριο, κάτι που βέβαια δεν φαινόταν πουθενά στην οδήγησή του και στους χρόνους του, επιβεβαιώνοντας την ικανότητά του, ως οδηγού. Ο Marquez είχε συνδυασμό medium και hard ελαστικών και ο Rossi hard, εμπρός και πίσω. Σε μια απόλυτα ειλικρινή δήλωση του, ο Rossi είπε ότι δεν έφταιγαν το λάστιχα, και ότι δεν έβαλε hard για να είναι καλύτερος στο δεύτερο μισό του αγώνα, αλλά γιατί αυτός ήταν ο καλύτερος συνδυασμός για την οδήγηση του. Σχολίασε την καθυστέρηση από την Ducati στους πρώτους γύρους, και συνέχισε λέγοντας ότι ούτε αυτός δεν είναι ο λόγος της διαφοράς του. Απλά, είπε, δεν ήταν σε θέση να πιάσει τους δύο πρώτους. Συχνά οι δηλώσεις του Rossi είναι τόσο ειλικρινείς που, ορισμένοι φανατικοί οπαδοί του δεν τις πιστεύουν, παρά μόνο όταν δουν video. Συνέχισε αργότερα λέγοντας ότι περίμενε καλύτερο αγώνα, αλλά δεν είχε καλό ρυθμό, πάλευε με την μοτοσυκλέτα και την πρόσφυση, και ήταν ΤΥΧΕΡΟΣ που το γκρουπ των Ducati και Pedrosa που ακολουθούσαν, είχαν αντίστοιχα προβλήματα και δεν έχασε έτσι και την τρίτη θέση! Αποδίδει το πρόβλημα σε λάθος σετάρισμα της μοτοσυκλέτας…

 

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει πλέον ισοβαθμία στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με 211 βαθμούς για τις δύο Yamaha και 159 για τον Marquez στην τρίτη θέση.

 

Ο Marquez δήλωσε μετά τον αγώνα ότι θα είναι δύσκολο να κερδίσει ξανά τον Lorenzo και απλά θέλει να κάνει πολύ καλές εμφανίσεις. Εξαιρετικός αγώνας και για τον Pedrosa που πάλεψε με τον Dovizioso για να περάσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αλλάζοντας θέσεις μαζί του κατά τους τελευταίους γύρους, έχοντας να παλέψει και με τον νέο του τραυματισμό, από την πτώση την προηγούμενη ημέρα.

 

Ο Iannone δεν έκανε ένα μοναχικό αγώνα στην τέταρτη θέση, καθώς δεν ανέβηκε κατευθείαν εκεί, αλλά συνέχισε την εξαιρετική εμφάνιση του, δείχνοντας έναν πολύ γρήγορο ρυθμό ωρίμανσης σαν οδηγός, σ’ αυτή την πολύ καλή σεζόν για τον ίδιο.

 

Το βασικό που έφερε αυτός ο αγώνας, είναι η αγωνία για το πρωτάθλημα. Ο Lorenzo είπε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρατηθεί εκτός βάθρου ο Rossi, που είχε και την πρώτη του-ανώδυνη-πτώση στις δοκιμές, και από εδώ και πέρα οι μάχη θα είναι ακόμα πιο σκληρή… Αυτό δηλαδή που ελπίζουν όλοι οι θεατές!

 

 

Οι πτώσεις:

Maverick VIÑALES           Team SUZUKI ECSTAR

Cal CRUTCHLOW               CWM LCR Honda

Eugene LAVERTY              Aspar MotoGP

Alex DE ANGELIS              E-Motion IodaRacing Team         

 

Η σειρά κατάταξης:

1              Jorge LORENZO                 42'53.042

2              Marc MARQUEZ               +4.462

3              Valentino ROSSI                               +10.397

4              Andrea IANNONE            +13.071

5              Dani PEDROSA                   +15.650

6              Andrea DOVIZIOSO         +15.725

7              Bradley SMITH                  +21.821

8              Pol ESPARGARO               SPA        +23.240

9              Aleix ESPARGARO            +43.784

10           Danilo PETRUCCI              +45.261

11           Yonny HERNANDEZ         +49.973

12           Scott REDDING  GBR       +50.174

13           Alvaro BAUTISTA              +54.437

14           Stefan BRADL                    +54.624

15           Loris BAZ                              +1'00.316

16           Hector BARBERA              +1'01.595

17           Nicky HAYDEN                   +1'02.388

18           Mike DI MEGLIO               +1'05.944

19           Jack MILLER                        +1'11.407

20           Claudio CORTI                    +1'50.033

21           Karel ABRAHAM               +2'02.655

 

Ετικέτες

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."