Ο Valentino Rossi συναντά το MOTOBOT για πρώτη φορά! – Video

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/5/2016

Στο MOTO είχαμε παρουσιάσει αναλυτικά το πρώτο robot που οδηγεί αυτόνομα μοτοσυκλέτα, ως οι μόνοι Έλληνες -και από τους ελάχιστους δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο- που το έχουμε δει από κοντά και έχουμε συνομιλήσει με τους ανθρώπους που το εξελίσσουν, παρουσιάζοντας και την ιστορία πίσω από την ιδέα της σύλληψής του!

Τον Φεβρουάριο του ’16 το MOTOBOT πέρασε στο επόμενο στάδιο εξέλιξης, ξεκινώντας τις δοκιμές στην πίστα, με το τρίτο και τελευταίο στάδιο να καταφέρει να γράψει καλύτερο χρόνο από τον Valentino Rossi! Στην ανάλυση του MOTO εξηγούμε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι το robot είναι καλύτερο από τον άνθρωπο, από την στιγμή που θα κάνει ταχύτερο χρόνο από τον Rossi. Σε αυτή την φάση εξέλιξης, το robot απλά ακολουθεί τα δεδομένα του GPS και την αγωνιστική γραμμή που έχει κάνει ο αναβάτης εξέλιξης, χωρίς να αποφασίζει μόνο του για την πορεία της μοτοσυκλέτας. Για να κάνει καλύτερο χρόνο, αναλύει τα δεδομένα της τηλεμετρίας και βλέπει που μπορεί να κρατήσει το γκάζι ανοιχτό λίγο περισσότερο, ή σε ποιο σημείο μπορεί να φρενάρει λίγο πιο αργά.

Με τον τρόπο αυτό, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να έχει καταφέρει ταχύτερο χρόνο από τον Rossi, όμως αυτό δεν θα σημαίνει την «έλευση του Terminator» την απαρχή του «Skynet» και άλλα τέτοια όμορφα που έχουμε ακούσει. Το MOTOBOT δεν έχει δικά του μάτια και δεν βλέπει δρόμο παρά μόνο δεδομένα GPS, σε αυτή την φάση μπορεί μόνο να ακολουθήσει προηγούμενες καταγεγραμμένες διαδρομές, και μόνο του να αποφασίσει που μπορεί να βελτιώσει τον χρόνο. Επίσης ακόμα δεν έχει πέσει ποτέ, κάνοντας μονάχα δύο λάθη στην «καριέρα» του χωρίς πτώση όμως, απλά γλίστρησε πάνω στα τεράστια μανιτάρια, σταματώντας με ασφάλεια.

Είναι βέβαιο ότι θα φτάσει την τρίτη φάση, γράφοντας καλύτερο χρόνο από τον Rossi και μέχρι τότε, μαζί με τα υπόλοιπα video της Yamaha, θα υπάρχει και αποκλειστική συνέντευξη με τον άνθρωπο που το εξέλιξε!

 

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες