Rally Dakar: 3η-4η μέρα – Η αντεπίθεση της Honda

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/1/2016

Την αρχική επικράτηση των KTM-Husqvarna, προσπάθησε η Honda να ανακόψει με, πρώτο τον Ισπανό Barreda που προκρίθηκε στην πετσοκομμένη ειδική. Έχουμε πει ότι μέχρι το τέλος του αγώνα ο καιρός, και πιο συγκεκριμένα το φαινόμενο El Niño, θα ανατρέπει συνεχώς τον προγραμματισμό, αν και η οργάνωση έχει ετοιμαστεί από πολύ νωρίς για αυτό ακριβώς και είναι άλλωστε ο βασικός λόγος που έχει αποφύγει και το Περού.

Οπότε και η τρίτη μέρα είχε αλλαγές στην διαδρομή, που όμως βοήθησαν τους αναβάτες καθώς η πλοήγησή τους ήταν πανεύκολη και κανείς δεν είχε θέματα προσανατολισμού. Ο Berreda μάλιστα δήλωσε ικανοποιημένος που δεν ξεκίνησε πρώτος, και έτσι δεν χρειαζόταν να ανοίγει τον δρόμο, αλλά να συντονίσει την επίθεσή του, πράγμα πολύ πιο εύκολο για τον αγώνα. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή για εκείνον γιατί δέχτηκε ποινή ενός λεπτού, για δεύτερη φορά, που τον έριξε στην πέμπτη θέση της μέρας και τρίτης συνολικά. Έτσι ανέβηκε o Svitko της KTM στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης την τρίτη μέρα, που είχε δείξει από την πρώτη ειδική ότι είναι σε πάρα πολύ καλό σημείο να ανταγωνιστεί ακόμα και για την πρώτη θέση. Η μέρα έκλεισε χωρίς σημαντικά επεισόδια, πέρα από μικρές πτώσεις με πιο σημαντική ίσως εκείνη του Ιταλού Botturi που του χάρισε πρόβλημα στον καρπό και τις ασθένειες των αναβατών της Yamaha με τον Rodrigues να οδηγεί έχοντας πυρετό, κάνοντας έτσι τον δικό του Γολγοθά.

Η μέρα έκλεισε με πρώτο τον Benavides που κάποιος τον «μάτιασε» και είχε πτώση την επόμενη αλλά συνέχισε αμέσως, την στιγμή που η κυκλική διαδρομή των 420 χιλιομέτρων σηματοδοτεί και την έναρξη του μαραθωνίου, που σημαίνει ότι οι μηχανικοί δεν επεμβαίνουν στις μοτοσυκλέτες μέχρι και σήμερα το βράδυ. Οπότε κάθε πτώση μπορεί να αποβεί καθοριστική για την συνέχεια.

Ο Berreta εντωμεταξύ έχει αρχίσει να σημειώνει σε μπλοκάκι τα υποκοριστικά που ακούει για τον ίδιο, μερικά από τα οποία δεν είναι κολακευτικά… γιατί χρεώθηκε με άλλη μία ποινή για ταχύτητα! Ενώ ήταν και πάλι πρώτος έδωσε το προβάδισμα σε άλλον, αυτή τη φορά στον Gonçalves. Η KTM συνεχίζει να είναι πολύ δυνατή, αν και με την αντεπίθεση της Honda δεν μονοπωλεί τις πρώτες θέσεις. Ο Σλοβένος αποδεικνύεται ο καλύτερος αναβάτης της μέχρι στιγμής. Η Husqvarna υπολογίζει στον εκπληκτικό Faria αλλά είδε τον Renet να εγκαταλείπει, έπειτα από σοβαρή πτώση που τον άφησε αναίσθητο. Πολύ σημαντικό ότι ήταν η Laia Sanz της KTM που σταμάτησε να βοηθήσει τον Renet, κάλεσε βοήθεια και έμεινε μαζί του μέχρι να τον παραλάβουν. Η διοργάνωση της αφαίρεσε τον χρόνο που έχασε και αυτή είναι μία πολύ σωστή κίνηση, που ακολουθείται εδώ και καιρό, ώστε πάνω στον πυρετό του ανταγωνισμού οι αναβάτες να μην παραμελούν να βοηθούν ο ένας τον άλλο, σε τόσο κρίσιμες στιγμές. Η Yamaha συνέχισε να έχει πρόβλημα με την υγεία των αναβατών της, μία μεγάλη ατυχία για την ομάδα που φέτος υπολόγιζε σε μία καλή παρουσία.

Γενική Κατάταξη μέχρι αυτή την ώρα για το 2016 Dakar Rally:

Θέση

Αναβάτης

Χώρα

Εταιρία

Χρόνος

Διαφορά

Ποινή

1

GONCALVES

PRT

HONDA

10:17:27

2

BENAVIDES

ARG

HONDA

10:21:53

00:04:26

3

BARREDA BORT

ESP

HONDA

10:22:53

00:05:26

00:06:00

4

SVITKO

SVK

KTM

10:25:35

00:08:08

00:01:00

5

FARIA

PRT

HUSQVARNA

10:25:42

00:08:15

00:01:00

6

WALKNER

AUT

KTM

10:26:40

00:09:13

7

QUINTANILLA

CHL

HUSQVARNA

10:28:02

00:10:35

00:01:00

8

PRICE

AUS

KTM

10:28:10

00:10:43

9

MEO

FRA

KTM

10:30:51

00:13:24

10

DUCLOS

FRA

SHERCO TVS

10:31:28

00:14:01

 

 

 

 

Ετικέτες

Ducati – Δεύτερο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη ως εξαγωγικό κέντρο για την Ασία

Ενισχύει την παρουσία της στην Ταϊλάνδη η ιταλική εταιρία με νέα επένδυση 400.000 εκατ. ευρώ
motomag Ducati – Νέο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη ως εξαγωγικό κέντρο για την Ασία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Η Ducati η οποία ήδη έχει εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη από το 2011 και συγκεκριμένα στην πόλη Rayong, άνοιξε νέο εργοστάσιο στην ίδια πόλη το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως εξαγωγικό κέντρο που θα τροφοδοτεί τις αγορές της Ασίας.

Το νέο εργοστάσιο θα έχει παραγωγική δυναμικότητα 10.000 μονάδων ετησίως σε πρώτη φάση και την εποπτεία του θα έχει η Ducati Motor Thailand. Με αυτόν τον τρόπο η ιταλική εταιρεία θέλει να αυξήσει την παραγωγική διαδικασία στις αγορές της Ασίας οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο για την ίδια. Με την άνοδο του μοτοσυκλετισμού και το πέρασμα από την κατάσταση "έχω δίκυκλο γιατί δεν μπορώ να πάρω αυτοκίνητο" στο "θέλω να κινούμαι πάνω σε δύο ρόδες" που πέρασε και η πλειοψηφία της Ευρώπης πριν από δεκαετίες, οι αγορές σε πολλές χώρες της Ασίας έχουν μία τρομακτική άνοδο που όλοι οι Ευρωπαίοι καλοβλέπουν. Η Ducati που όπως είπαμε έχει παρουσία στην περιοχή πολλά χρόνια, δεν θέλει να λείπει από αυτό το γαϊτανάκι που σκαρφαλώνει το βουνό και η αύξηση της παραγωγής είναι μία σωστή απόφαση και ο μόνος τρόπος να διατηρήσει το μερίδιό της στις επιμέρους αγορές.

Ducati – Νέο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη ως εξαγωγικό κέντρο για την Ασία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding, Claudio Domenicali, ανέφερε για την νέα δραστηριότητα της ιταλικής εταιρίας: “Η Ταϊλάνδη είναι μια σημαντική αγορά για premium και μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες και θέλουμε να την καταστήσουμε ως εξαγωγική μας βάση. Παράγουμε όλα τα μοντέλα μοτοσυκλετών της Ducati στο εργοστάσιό μας στο Rayong.

Πέρυσι πουλήσαμε σχεδόν 58.000 μοτοσυκλέτες. Ο όγκος των πωλήσεων θα καθοριστεί από την αύξηση της ζήτησης και τις τάσεις της αγοράς”.

Ετικέτες