Red Bull X-Fighters World Tour: Ο αγώνας στην Πόλη του Μεξικό!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/3/2015

Στην Πόλη του Μεξικού ξεκίνησε η σεζόν για το Red Bull X-Fighters World Tour/ Freestyle Motocross, που είναι αναμφισβήτητα από τους θεαματικότερους αγώνες μοτοσυκλέτας, και μια γιορτή ταυτόχρονα, καθώς το θέαμα δεν σταματά ποτέ! Η οργάνωση παραπέμπει περισσότερο σε τηλεοπτικό υπερθέαμα και λιγότερο σε αγώνα όπως τους γνωρίζουμε εμείς, ενώ αυτό που αποκομίζει όποιος πάει για πρώτη φορά, είναι ότι δεν μπορεί να λείψει από την κερκίδα, ούτε λεπτό. Θα λέγαμε ότι το στήσιμο του Red Bull X-Fighters, είναι στα πρότυπα των αμερικάνικων αγώνων μπάσκετ, που ακόμα και ανάμεσα στα time out ο σκηνοθέτης είναι έτοιμος να προσφέρει θέαμα. Στην περίπτωση των X-Fighters δεν είναι πάντα συνυφασμένο με τις μοτοσυκλέτες, έτσι ώστε να υπάρχει αμείωτο ενδιαφέρον και μια περιέργεια για το τι θα γίνει μετά, κι έτσι δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από το κέντρο! Στην Μαδρίτη είχαν χορούς φλαμέγκο, με άλογα και σπανιόλες χορεύτριες, στην Αίγυπτο καμήλες και ένας θεός ξέρει τι θα γίνει στην Αθήνα που διοργανώνεται για πρώτη φορά!

Για να μην ξεχνιόμαστε, ο επόμενος σταθμός είναι η Ελλάδα και τα λατομεία του Διονύσου, με τα εισιτήρια να είναι ήδη διαθέσιμα. Τέλη Ιανουαρίου, ο σκηνοθέτης αυτού του υπερθεάματος βρέθηκε στο χώρο, όπου πραγματοποίησε τον τελικό προγραμματισμό του στησίματος της πίστας και έγιναν και τα πρώτα γυρίσματα. Στο MOTO θα παρακολουθούμε τις προετοιμασίες, και θα είμαστε στο χώρο τις ημέρες πριν από την έναρξη, στις 12 Ιουνίου, για να αποτυπώσουμε την τεράστια μεταμόρφωση των λατομείων του Πεντελικού μαρμάρου. Τα λατομεία δεν είναι κάτι το πρωτοφανές για αγώνες μοτοσυκλέτας, αλλά όταν μιλάμε για τα X-Fighters και την δημιουργία κερκίδων για ένα μεγάλο κοινό, τότε σίγουρα πρόκειται για κάτι καινούριο και αρκετά απαιτητικό! Στο Μεξικό, πριν από λίγες μέρες, 38.000 άτομα είδαν τον Αυστραλό Clinton Moore να εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του, κατακτώντας την πρώτη του νίκη στο Red Bull X-Fighters World Tour. Ο Νεοζηλανδός Levi Sherwood τερμάτισε στη δεύτερη θέση και ο Thomas Pagès από τη Γαλλία συμπλήρωσε το βάθρο, ας δούμε αναλυτικά το δελτίο του αγώνα από την Red Bull:

 

Πόλη του Μεξικού/ Red Bull X-Fighters World Tour/ Freestyle Motocross

 

Ο Moore εκτοπίζει τα φαβορί στο Μεξικό:

Ο Clinton Moore κυνηγούσε την παρθενική του εμφάνιση στο βάθρο και τελικά την Παρασκευή το βράδυ στο Μεξικό, κατάφερε πολλά περισσότερα. Ο sold out αγώνας των 38.000 θεατών, έδωσε στον Αυστραλό πρωτόγνωρη αναγνώριση, καθώς στεκόταν στην κορυφή του βάθρου μπροστά από τρεις πρώην Παγκόσμιους Πρωταθλητές, τον Levi Sherwood από τη Νέα Ζηλανδία, τον Γάλλο Thomas Pagès και τον Dany Torres από την Ισπανία.

Στις έξι προηγούμενες εμφανίσεις του στο πιο αναγνωρισμένο freestyle motocross series, ο γεμάτος τατουάζ αναβάτης είχε δείξει καλές προοπτικές, ωστόσο δεν είχε ποτέ καταφέρει να προκριθεί στα Quarter Finals. Φέτος, επιστράτευσε στον ίδιο γύρο όλα τα μεγάλα του τρικς, όπως το Bundy body varial και το Flair από το quarter pipe και αυτό έκανε τη διαφορά. Σε ένα συγκλονιστικό τελικό νίκησε μάλιστα τον Sherwood, που έγραψε ιστορία προσγειώνοντας το πρώτο Transfer flip που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε διαγωνισμό με τα στενότερα όρια.

Ο αγώνας επισφράγισε την επέτειο δέκα χρόνων του Red Bull X-Fighters στην Πόλη του Μεξικού και το επίπεδο των τρικς ξεπέρασε ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα στην αρένα ταυρομαχιών, Monumental Plaza de Toros. Ο 26χρονος Moore είπε: «Κατάλαβα ότι τα κατάφερα τη στιγμή που είδα τα κομφετί να χρωματίζουν τον ουρανό. Νομίζω πως είμαι στον παράδεισο».

Αποτελέσματα Red Bull X-Fighters Πόλη του Μεξικού:

1. Clinton Moore (AUS), Levi Sherwood (NZL), 3. Thomas Pagés (FRA), 4. Dany Torres (ESP), 5. Rémi Bizouard (FRA), 6. Adam Jones (USA), 7. Javier Villegas (CHI), 8. Brody Wilson (USA), 9. Jeremy Rouanet (FRA), 10. Harry Bink (AUS), 11. Erick Ruiz (MEX), 12. Mat Rebeaud (SUI)

 

------------------

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, τη σκυτάλη παίρνει η Αθήνα στις 12 Ιουνίου στο Λατομείο Μαρμάρων Διονύσου που διαχειρίζεται η Dionyssomarble, και ακολουθούν η Μαδρίτη στις 10 Ιουλίου, η Πρετόρια στις 12 Σεπτεμβρίου και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 30 Οκτωβρίου.   

Η προπώληση των εισιτηρίων για τον αγώνα της Αθήνας έχει ήδη ξεκινήσει εδώ, με τις τιμές να ξεκινούν από 12 ευρώ ενώ μπορείτε να εξασφαλίσετε “Early Bird” εισιτήρια με έκπτωση 15% πραγματοποιώντας την αγορά σας έως και τις 31 Μαρτίου!

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.