BMW R1200GS 2008 - 2010

Από το

Μαύρο Σκύλο

29/11/2011

To φαινόμενο: Στο τέλος του 2007 η BMW παρουσίασε τη δεύτερη γενιά της R1200GS, της μοτοσυκλέτας - ορόσημο που από το 2004 έχει μια εντυπωσιακή πορεία στις πωλήσεις, στους δρόμους, αλλά και στα σχεδιαστήρια των άλλων κατασκευαστών που προσπαθούν να κερδίσουν από την επιτυχία της
Η μεγάλη “παντός δρόμου” της BMW είχε γυρίσει ήδη την σελίδα της στην ιστορία των GS της BMW από το 2004. Τότε, είχε επανασχεδιαστεί συνολικά και εκτός από την εμφάνιση του μεγαλύτερου σε κυβισμού boxer είχε σαν αποτέλεσμα να μειώσει κατά τριάντα ολόκληρα κιλά το βάρος της. Από τότε άρχισε να γράφει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο και αποδείχθηκε μια τεράστια επιτυχία της BMW που έχει βρει - και βρίσκει ακόμη - πολλούς άλλους κατασκευαστές να προτείνουν τις δικές τους εναλλακτικές προτάσεις, μοτοσυκλέτες οι οποίες κατά κανόνα προσπαθούν να ξεπεράσουν τους κανόνες που έθεσε η R1200GS. Μετά από μια μικρή αναβάθμιση που έγινε το 2006 - συμμόρφωση με τις Euro 3, αισθητικές αλλαγές και κατάργηση των φρένων με την ηλεκτρική υποβοήθηση, ήταν στο τέλος του 2007 ο χρόνος που επιλέχθηκε για την αναβάθμισή της. Η BMW δεν άλλαξε κάποιον δομικό τομέα της σχεδίασής της, αλλά ενσωμάτωσε σε αυτή μια πολύ μεγάλη σειρά από αλλαγές και βελτιώσεις, όπως αυτές είχαν υποδειχθεί από τους κατόχους των προηγούμενων μοντέλων. Έτσι παρέμειναν τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει από κάθε άλλη μοτοσυκλέτα της κατηγορίας. Δεν είναι μόνο ο αερόψυκτος boxer που την διαχωρίζει, αλλά και το πλαίσιο ή μάλλον τα δυο πλαίσια, το κύριο και το υποπλαίσιο που έχει αποστολή να συνδέει το telelever, το εναλλακτικό μπροστινό σύστημα που μόνo η BMW χρησιμοποιεί και εξελίσσει.
Οι αισθητικές αλλαγές στο μοντέλο του 2008 άφησαν ανεπηρέαστο το πίσω μέρος της με τη “βιομηχανική” αισθητική των έκθετων σωλήνων, αλλά όχι και το μπροστινό διαφοροποιώντας την σημαντικά από τα προηγούμενα μοντέλα στην περιοχή μπροστά από το ρεζερβουάρ σε συνδυασμό με την διαφορετική βαφή εξαρτημάτων, όπως οι κεφαλές και τα καπάκια τους, οι καινούργιες ζάντες και τα νέα της χρώματα.
Εκτός από τις εμφανείς αλλαγές έγιναν και άλλες, από αυτές που δεν φαίνονται. Στον κινητήρα αυξήθηκε η συμπίεση και ανέβηκε το όριο περιστροφής του με την κόκκινη περιοχή στο στροφόμετρο να αρχίζει στις 8.000 στροφές. Το κιβώτιο ταχυτήτων είχε, επίσης, νέο σχεδιασμό με αποτελέσματα εμφανή τόσο στην λειτουργία του - που βελτιώθηκε φθάνοντας σε πολύ υψηλό επίπεδο ακρίβειας και απουσίας θορύβων - όσο και στις δυνατότητες που έδινε στον αναβάτη του. Έχοντας μακρύτερη πρωτεύουσα μετάδοση, κοντύτερη τελική και κοντύτερες τις έξι σχέσεις του κιβωτίου είχε σαν αποτέλεσμα να κοντύνει συνολικά η μετάδοση. Αυτό αφήνει περιθώρια για πιο άνετη κίνηση με πολύ μικρές ταχύτητες, όπως συμβαίνει στη διάσχιση χωματόδρομων και σε ευκολότερες προσπεράσεις ακόμη και με πλήρες φορτίο. Από την άλλη μεριά η κίνηση σε αυτοκινητόδρομους με υψηλές ταχύτητες υποχρεώνει τον boxer να γυρνάει με περισσότερες στροφές, από ότι στο παρελθόν, κάτι που κάνει πιο ευχάριστα από ότι στις προηγούμενες εκδόσεις του. Πολλοί θα ήθελαν μια μακρύτερη έκτη και θα θυσίαζαν τον κόπο που χρειάζεται για ένα κατέβασμα ταχύτητας, αλλά η BMW δεν την έχει βάλει. Αλλαγμένη και πιο ευρύχωρη ήταν η θέση οδήγησης με το φαρδύτερο τιμόνι και την παχύτερη σέλα να την καθορίζουν, ευνοώντας τους μεγαλόσωμους αναβάτες. Το μεγαλύτερο βήμα, όμως, που έκανε η BMW στο R1200GS του 2008 ήταν η τοποθέτηση των αναρτήσεων με την ηλεκτρική ρύθμιση. Τo σύστημα ESA (electronic suspension adjustment) δίνει στον αναβάτη τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πέντε προεπιλεγμένα προγράμματα, τρία για χρήση σε άσφαλτο και δυο για χώμα, με διαφορετικές τιμές για την προφόρτιση των ελατηρίων και της απόσβεσης επαναφοράς, εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού. Επιπρόσθετα, μπορεί ακόμη και εν κινήσει να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις επιλογές για τις αποσβέσεις επαναφοράς τις comfort, normal και sport. Το ESA ανήκε στον προαιρετικό εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας, αλλά η συμβολή του στην ολοκλήρωσή της είναι καθοριστική, μαζί με το ABS. Αυτό μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον αναβάτη και είναι μερικώς συνδυασμένο. Υπήρχε και η δυνατότητα εξοπλισμού της με το ASC (automatic stability control) ένα σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης που αποτρέπει το σπινάρισμα του πίσω τροχού, με δυο επίπεδα λειτουργίας, ένα για χώμα και ένα για άσφαλτο. Το ASC προϋποθέτει την ύπαρξη ABS, και το οποίο επίσης μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον αναβάτη.
Η R1200GS σε αυτή την έκδοση διεύρυνε ακόμη περισσότερο τους τομείς της άνεσης και της ασφάλειας διατηρώντας την λειτουργικότητά της σε όλους τους τομείς και κυρίως στην ευκολία μεταφοράς αποσκευών. O συνδυασμός των ηλεκτρονικών συστημάτων της, αλλά και των επιλογών στα μηχανικά μέρη με κυριότερη αυτή του telelever έχουν καταστήσει αυτή τη μοτοσυκλέτα σε σημείο αναφοράς για τον τρόπο που ταξιδεύει, ανεξάρτητα από το φορτίο που μεταφέρει. Άνετα, εύκολα και με μοναδικό αίσθημα ασφάλειας.
[blockquote]Ναι
Στην μοναδική άνεση και αίσθημα ασφάλειας που σου μεταδίδει όταν ταξιδεύει
Όχι
Για μικρόσωμους και με μικρή εμπειρία αναβάτες
Γιατί
Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για τους άλλους κατασκευαστές
Τι να προσέξετε
Είναι μοντέλο που έχει πουληθεί σε μεγάλο αριθμό και υπάρχουν μεταχειρισμένες σε πολύ διαφορετικές καταστάσεις, με ελάχιστα ή πολλά χιλιόμετρα και ό,τι άλλο συνεπάγεται αυτό. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της ήταν και η πολύ μεγάλη διαφορά στην τιμή της, σαν καινούργια, ανάλογα με το επίπεδο του εξοπλισμού της. Αυτό που θα συμβουλεύαμε είναι ότι βγαίνοντας σε αναζήτηση αυτής της μοτοσυκλέτας τουλάχιστον το ABS και το ESA πρέπει να τα διαθέτει η υποψήφια. Διευρύνουν την άνεση και την ασφάλεια κατά την οδήγησή της, ενώ ο καλός τουριστικός εξοπλισμός της αποδεικνύει ότι “άξιζε τα λεφτά του” όταν χρησιμοποιηθεί. Χρειάζεται και ένας πλήρης έλεγχος της καλής λειτουργίας όλων των πολύπλοκων ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συστημάτων της, που είναι σωστό να γίνει σε συνεργείο με τον κατάλληλο εξοπλισμό για τον έλεγχο της κεντρικής μονάδας διαχείρισης. Προσοχή χρειάζονται και τα αμορτισέρ, γιατί συχνά χάνουν τα λάδια τους. Εάν η μοτοσυκλέτα έχει ακόμη εγγύηση η BMW τα αντικαθιστά.[/blockquote]




ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος: Tετράχρονος, δικύλινδρος, επίπεδος (boxer) αερόψυκτος με 1EEK/4 βαλβίδες
Διάμετρος επί διαδρομή (mm): 101 x 73
Κυβικά (cc): 1.170
Σχέση συμπίεσης: 12:1
Ανάφλεξη: Ψηφιακή
Τροφοδοσία: Ψεκασμός
Σύστημα εκκίνησης: Μίζα
Σύστημα εξαγωγής: 2 σε 1 με βαλβίδα ελέγχου ροής


ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Τύπος συμπλέκτη: Ξηρός, μονόδισκος
Σχέσεις ταχυτήτων: Έξι
Τελική μετάδοση: Άξονας, γρανάζια


ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος: Ατσάλινο ανοικτό σωληνωτό με τον κινητήρα ενεργό μέρος του, ξεχωριστό υποπλαίσιο για το telelever
Γωνία κάστερ (o): 25,7
Ίχνος (mm): 101
Μεταξόνιο (mm): 1.507
Ύψος σέλας (mm): 850/870
Βάρος κατασκευαστή κενή / γεμάτη (kg): /229
Πραγματικό βάρος γεμάτη, ζυγισμένη (Kg): 245
(με ESA, χούφτες, ABS, ASC και βαλίτσες)
Ρεζερβουάρ/ρεζέρβα (l): 20/4
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Εμπρός: Τelelever, με ένα αμορτισέρ
Διάμετρος (mm): -
Διαδρομή (mm): 190
Ρυθμίσεις: Απόσβεση επαναφοράς, προφόρτιση ελατηρίων
Πίσω: Paralever, μοχλικό, ένα αμορτισέρ
Διαδρομή (mm): 200
Ρυθμίσεις: Προφόρτιση ελατηρίου, απόσβεση επαναφοράς


ΦΡΕΝΑ
Εμπρός: Δυο δίσκοι 305mm, δαγκάνες με τέσσερα έμβολα, ABS
Πίσω: Δίσκος 265mm, δαγκάνα με δυο έμβολα


ΤΡΟΧΟΙ
Εμπρός
Ελαστικό: 110/80 -19
Ζάντα: 2,50 x 19
Πίσω
Ελαστικό: 150/70 -17
Ζάντα: 4,0 x17’’


ΟΡΓΑΝΑ / ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Ψηφιακό ταχύμετρο και στροφόμετρο με αναλογικές ενδείξεις, οθόνη LCD με ενδείξεις θερμοκρασίας κινητήρα / στάθμης καυσίμου / ταχύτητας κιβωτίου / ολικό και δύο μερικούς χιλιομετρητές / υπολειπόμενο αριθμό χιλιομέτρων / ρολόι, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ρυθμιζόμενο ύψος σέλας αναβάτη, ρυθμιζόμενη θέση τιμονιού, immobilizer, σχάρα, παροχή ρεύματος.


ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Ισχύς κατασκευαστή (HP/rpm): 105/7.500
Ροπή κατασκευαστή (Kg.m/rpm): 11,7/5.750
Επιτάχυνση 0 – 400m (sec) : 12,38


ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗΣ
Ισχύς στον τροχό (ΗΡ/rpm): 96/7.700
Ροπή στον τροχό (kg.m/rpm):10,1/5.700
Γραμμικότατη είναι η απόδοση του αερόψυκτου boxer έχοντας μόνο στις πολύ χαμηλές στροφές ένα έλλειμμα στην απόδοσή του. Από τις δυο χιλιάδες στροφές αρχίζει και εμφανίζεται η πλούσια ροπή του, ενώ όταν ξεπεράσει και τις πέντε χιλιάδες τα πράγματα γίνονται πολύ καλύτερα τόσο για την ισχύ, όσο και για τον ήχο του. Η επέμβαση του κόφτη γίνεται απότομα, μην αφήνοντας τον κινητήρα να ξεπεράσει τις 8.000 στροφές. Η κατανάλωσή του είναι χαμηλή για την απόδοσή του, ενώ συντήρηση και λάδια χρειάζεται κάθε 10.000 χλμ.


ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (l/100km)
Μέση: 6,5
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ (km)
Μέση: 308



Kymco K-XCT 300i (2013-2015) - Κάνοντας το επόμενο βήμα

Με το βλέμμα στην premium κατηγορία
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

4/1/2024

Τιμή μεταχειρισμένου: Από €2.500

TEST MOTO: τ. 526

Αλλαγή εποχής

Στο ντεμπούτο του το K-XCT 300i μας έκανε να αναθεωρήσουμε το image της Kymco από "έναν ακόμη κατασκευαστή από την Ταϊβάν" σε κάτι πολύ ανώτερο, αφού δεν διαθέτει μόνο μια ευρεία γκάμα αλλά πλέον τα μοντέλα της σηματοδοτούν εξελίξεις

Βέβαια δεν έχει αλλάξει κάτι από τότε, αφού και τώρα η Kymco συνεχίζει ακάθεκτα να επενδύει σε νέες τεχνολογίες –όπως τις ηλεκτρικές της μοτοσυκλέτες- στον εξοπλισμό των μοντέλων της με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας/μόδας, όπως το Noodoe (multimedia σύστημα συνδεσιμότητας με smartphone) και σύγχρονη εμφάνιση. Με αυτό τον τρόπο αρκετά μοντέλα της, όπως το K-XCT 300i, δεν δείχνουν ξεπερασμένα ακόμη και μετά από έξι χρόνια από το ντεμπούτο τους. Εφοδιασμένο με DRL φωτιστικά σώματα, ιδιαίτερη σχεδίαση και ποιοτική βαφή με διάφορα και έντονα χρώματα για να επιλέξεις, η “μπογιά” του XCT περνάει μέχρι και σήμερα.

2

Το τρακοσάρι σκούτερ της Kymco είχε σχεδιαστεί από λευκό χαρτί, με σαφή προσανατολισμό να προσφέρει διασκέδαση στην οδήγηση και να μην είναι μονάχα ένα πρακτικό σκούτερ για τις καθημερινές μετακινήσεις. Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο προσφέρει στο σύνολο μια ιδιαίτερη ευστάθεια, τόσο στην τελική του, που σε ευνοϊκές συνθήκες η βελόνα μπορεί να αγγίξει τα 160km/h, όσο και στις συνεχείς στροφές και εναλλαγές κλίσεων, χωρίς να παρουσιάζει ελαστικότητες. Τα δύο αμορτισέρ έχουν ποιοτική λειτουργία και συνεισφέρουν στη σφικτή αίσθηση του συνόλου με αντίστοιχες αποσβέσεις, αφήνοντας τη ευρύχωρη σέλα να “σηκώσει” το βάρος της άνεσης για τον αναβάτη και συνεπιβάτη. Το τρίγωνο της εργονομίας είναι ιδιαίτερο, καθώς τα πόδια σου ακουμπούν σχετικά ψηλά στο δάπεδο με τα χέρια να βρίσκονται πρακτικά από πάνω τους. Ωστόσο, είναι ένα από τα ελάχιστα σκούτερ που σου επιτρέπει να μεταφέρεις τα πόδια στο πίσω μέρος του δαπέδου και να σκύψεις μπροστά, παίρνοντας μια άκρως επιθετική στάση. Η ζελατίνα είναι σωστά μελετημένη, αφήνοντας το οπτικό πεδίο του αναβάτη ελεύθερο ακόμη και για αυτούς που είναι κάτω του μετρίου αναστήματος.

Όμορφα και ευανάγνωστα τα όργανα με αρκετές πληροφορίες και αναλογικό στροφόμετρο

3

Κινητήρας που εντυπωσιάζει

Ο κινητήρας του K-XCT έχει βασιστεί στον G5 αλλά είχε αρκετές εξελίξεις, όπως το διαφοροποιημένο σχήμα των αυλών εισαγωγής και εξαγωγής, τον ψεκασμό της Keihin και το πρόγραμμά του. Αυτές οι αλλαγές προσέφεραν στο σκούτερ της Kymco, καλύτερη απόδοση στις χαμηλομεσαίες στροφές και προτιμήθηκε από αρκετούς αναβάτες, αν κρίνουμε από το πόσο συχνά το συναντάμε στους δρόμους της πρωτεύουσαας. Η μετάδοση συνεργάζεται άριστα με τον κινητήρα και στους πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου σου επιτρέπει να κινηθείς ακόμη και με μονοψήφιο αριθμό χιλιομέτρων, με την εμπλοκή της μετάδοσης να πραγματοποιείται σε χαμηλές στροφές, προσφέροντας καλό έλεγχο χωρίς να πατινάρει.

O αποθηκευτικός χώρος έχει όγκο 41 λίτρων, έχει επένδυση, είναι φωτιζόμενος και μάλιστα με αισθητήρα κίνησης

5

To KXC-T έχει αρκετά μεγάλο μέγεθος χωρίς όμως να φτάνει -ούτε καν να πλησιάζει- αυτό των mega σκούτερ και δεν προβληματίζει ιδιαίτερα με τις διαστάσεις του. Σίγουρα δεν είναι το ελαφρύτερο ούτε το μικρότερο σκούτερ για να είναι η πρώτη επιλογή κάποιου που κινείται καθημερινά σε μποτιλιαρισμένους δρόμους. Είναι όμως μια άριστη επιλογή για όσους θα εκμεταλλευτούν τη δυναμική του συμπεριφορά και θα διασκεδάσουν οδηγώντας έξω από το κέντρο των πόλεων. Συγχρόνως, προέρχεται από μια εταιρεία που πλέον πρωταγωνιστεί στα σκούτερ, με εδραιωμένη και συνεχή παρουσία στην χώρα μας, διαθέτοντας επαρκές δίκτυο υποστήριξης. To μοντέρνο K-XCT αποδείχθηκε καλό και στην κατανάλωση, κάτι που έχει πλέον βαρύνουσα σημασία για την επιλογή κάθε μέσου μεταφοράς ή διασκέδασης.

5

Ναι

Για την ευστάθειά του σε όλες τις συνθήκες

Όχι

Αν θες κορυφαία άνεση

Γιατί

Το κόστος απόκτησης είναι αρκετά χαμηλό

Εύρος τιμών

Αυτή τη στιγμή στις αγγελίες των μεταχειρισμένων υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα K-XCT 300i με το φτηνότερο να κοστίζει μόλις €2.600. Τα περισσότερα από αυτά διαθέτουν αρκετά αξεσουάρ και βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση παρότι έχουν πολλά χιλιόμετρα στην “πλάτη” τους. Επίσης, υπάρχουν και ορισμένα καινούργια με κόστος στις 4.935 ευρώ για όσους τα θέλουν με μηδέν χιλιόμετρα και με ABS, το οποίο προστέθηκε στο μοντέλο από το 2015 κι έπειτα.

Τι πρέπει να προσέξετε

Ένας ενδελεχής έλεγχος σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο είναι αρκετός για να αποκαλύψει τα όποια σημεία μπορεί να κρύβουν επιπλέον κόστος απ’ την συντήρησή τους. Κατόπιν επικοινωνίας με την αντιπροσωπεία, ενημερωθήκαμε πως δεν υπάρχει κάποια ανάκληση για το μοντέλο, ωστόσο ο έλεγχος θεωρούμε πως είναι σημαντικός, ιδίως για τους σωλήνες του συστήματος ψύξης και φρένων, που μετά από πέντε χρόνια μπορεί να έχουν ξεραθεί, όπως συμβαίνει στην πλειοψηφία των οχημάτων.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τύπος: Τετράχρονος, υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, με 1ΕΕΚ και 4Βαλβίδες

Διάμετρος επί διαδρομή (mm): 72,7 x 72      

Κυβικά (cc): 298,9

Σχέση συμπίεσης: 10,8:1

Ανάφλεξη: Ψηφιακή

Τροφοδοσία: Ψεκασμός keihin

Σύστημα εκκίνησης:        Μίζα

Σύστημα εξαγωγής:         1 σε 1

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Τύπος συμπλέκτη: φυγοκεντρικός

ΠΛΑΙΣΙΟ

Τύπος: Ατσάλινο σωληνωτό

Γωνία κάστερ (o): 28

Ίχνος (mm): 107

Μεταξόνιο (mm): 1.450

Ύψος σέλας (mm): 810

Βάρος κατασκευαστή γεμάτη (kg): -

Πραγματικό βάρος γεμάτη, ζυγισμένη (Kg): 186

Ρεζερβουάρ/ρεζέρβα (l): 11/-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμπρός: Τηλεσκοπικό πιρούνι

Διάμετρος (mm): 37

Διαδρομή (mm): 110

Ρυθμίσεις: Καμία

Πίσω: Δύο αμορτισέρ

Διαδρομή (mm): 93

Ρυθμίσεις: Προφόρτιση ελατηρίων σε πέντε θέσεις

ΦΡΕΝΑ

Εμπρός: Δίσκος τύπου μαργαρίτα με δαγκάνα τριών εμβόλων

Πίσω: Δίσκος τύπου μαργαρίτα με δαγκάνα δύο εμβόλων

ΤΡΟΧΟΙ

Εμπρός

Ελαστικό: 120/70-14

Πίσω

Ελαστικό: 150/70-13

ΟΡΓΑΝΑ / ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Αναλογικό στροφόμετρο, LCD οθόνη με ψηφιακό ταχύμετρο, ολικό και δυο μερικούς χιλιομετρητές, στάθμη βενζίνης, θερμοκρασία ψυκτικού, ενδεικτικές λυχνίες για φλας/μεγάλη σκάλα φώτων/λειτουργία ψεκασμού/αλλαγής λαδιού/ρεζέρβας/πίεσης λαδιού/φόρτισης μπαταρίας, ψηφιακό ρολόι, αλάρμ, πλαϊνό και κεντρικό σταντ, ρυθμιζόμενες μανέτες, ντουλαπάκι με έξοδο ρεύματος 12V, άνοιγμα σέλας από τον κεντρικό διακόπτη, φωτιζόμενος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα, χειρολαβές συνεπιβάτη, LED Daytime Running Light

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (l/100km)

Μέση: 4,1

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ (km)

Μέση: 268

Αντ/κά Street Twin

Προτεινόμενη Λιανική (με ΦΠΑ 24%, €)

Έμβολο πλήρες:

32,95

Ρουλεμάν – Κομβίο:

-

Τελικό εξάτμισης:

497,17 με καταλύτη

Εμπρός φτερό: 

50,91

Εμπρός τροχός:

213,38 πλήρης με ρουλεμάν & αποστάτες

Προβολέας:

344,43

Μανέτα φρένου:

24,50

Σέλα αναβάτη /συνεπιβάτη:

307,72

Πλαίσιο:

Κ.Π.