WSBK 2023, Most, δοκιμαστικά - Ο Toprak συνεχίζει να εντυπωσιάζει

Πολύ δυνατή εμφάνιση Petrucci, αβέβαια πρώτα βήματα Bautista, καταποντίστηκε ο Rea και η Kawasaki
WSBK 2023, Most, Friday
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/7/2023

Η πρώτη ημέρα των δοκιμαστικών στην πίστα Most της Τσεχίας, για τον 8ο γύρο του WSBK 2023 ανέδειξε ως πρωταγωνιστή τον εργοστασιακό αναβάτη της Yamaha, Toprak Razgatlioglu, που δείχνει να συνεχίζει στον ίδιο δυνατό ρυθμό της Imola, ενώ ο Πρωταθλητής του 2022 και ηγέτης της γενικής βαθμολογίας μέχρι τώρα Alvaro Bautista δεν έδειξε να μπορεί να βρει -ακόμα- τον καλό του εαυτό. Κι αν ο Alvaro δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 6η θέση, τι να πει και το τρίτο πρόσωπο του Titanic Trio, o Jonathan Rea, που βρέθηκε μόλις 10ος...

Τα FP1 ήταν μια υπόθεση που οι περισσότεροι θα ήθελαν να ξεχάσουν, καθώς η βροχή δεν βοήθησε να πέσουν οι χρόνοι, ενώ στο τέλος η πίστα ξεκίνησε να στεγνώνει, με κάποιους αναβάτες να προλαβαίνουν να κάνουν τη μετάβαση από τα βρόχινα ελαστικά, και κάποιους όχι. Έτσι, δεν θα δώσουμε σημασία στους χρόνους αυτούς, καθώς στα FP2 η πίστα στέγνωσε, και άπαντες βελτίωσαν θεαματικά το γυρολόγιο τους, σε σχέση με τα πρώτα δοκιμαστικά.

Βάλτε στο μυαλό σας πως οι πρώτοι 15 αναβάτες βρέθηκαν να γυρίζουν μέσα σε χρόνο λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, και θα καταλάβετε το πόσο ανταγωνιστικό ήταν το δεύτερο session της Παρασκευής.

Ο Τούρκος αναβάτης της Pata Yamaha Prometeon έδειξε τη δύναμη του στην αγαπημένη για εκείνον πίστα του Most, παίρνοντας την πρωτιά, όμως πολύ κοντά πίσω του βρέθηκε ο... Remy Gadner της GYTR GRT Yamaha, με τον Αυστραλό να δείχνει εξαιρετικά δείγματα ταχύτητας, σε μια σεζόν που "δεν του βγαίνει" μέχρι στιγμής, αφού βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας. Τρίτος ήταν ένας ακόμη "περιφερειακός" αναβάτης, ο Danilo Petrucci, που ήταν και ο ταχύτερος αναβάτης με Ducati! Οι αναβάτες των μοτοσυκλετών του Borgo Panigale κατέλαβαν τις θέσεις 3,4,5 και 6, ενώ ταχύτερος αναβάτης BMW ήταν ο Scott Redding. Η Kawasaki κατέλαβε τις θέσεις 10 και 11, και η Honda τις 13 και 16.

Σημειώστε πως ο κακός χρόνος του Bautista ίσως οφείλεται σε κάποιο μηχανικό πρόβλημα της μοτοσυκλέτας του, καθώς ο Ισπανός παρέμεινε εκτός πίστας ολόκληρο το πρώτο μισό των στεγνών δοκιμαστικών, μην έχοντας έτσι τον χρόνο να "ζεσταθεί" και να ρίξει τους χρόνους του.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα των FP2

WSBK 2023, Most Friday results
Ετικέτες

WorldWCR - Ταχύτερη όλων η Carrasco την 1η μέρη των δοκιμών στην Cremona

Τη δεύτερη όμως μέρα οι χρόνοι πέφτουν θεαματικά και αναδεικνύεται το αστέρι της Roberta Ponziani
Roberta Ponziani
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/5/2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών της FIM, που θα αποτελεί υποστηρικτική κατηγορία του WorldSBK και θα διεξαχθεί με Yamaha R7 ξεκινά. Εικοσιδύο αγωνιζόμενες (από τις 25 γυναίκες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον θεσμό) λαμβάνουν μέρος στο πρώτο διήμερο τεστ του θεσμού, στην πίστα της Cremona στην Ιταλία, με την Ana Carrasco να γράφει τον ταχύτερο γύρο την 1η ημέρα των δοκιμών, που διεξήχθησαν σε στεγνή πίστα το πρωί και υπό βροχή το απόγευμα.

Θυμίζουμε πως το νεότευκτο Πρωτάθλημα Γυναικών της FIM ξεκινά στο Misano σε ένα μήνα από σήμερα, με τις πρώτες δοκιμές στην Cremona να φέρνουν τις αγωνιζόμενες στην παρθενική τους επαφή με τα R7 τους, βάζοντας τη μία απέναντι στην άλλη.

WorldWCR

Το μεγαλύτερο αστέρι από τις 22 συμμετοχές είναι φυσικά η Ana Carrasco που εδώ και χρόνια αγωνίζεται ενάντια στους άντρες και έχει μάλιστα στεφθεί και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια to 2018 στα Supersport 300 με μοτοσυκλέτα της Kawasaki.

Ana Carrasco

Έτσι δεν αποτέλεσε έκπληξη ο πρώτος χρόνος της Ισπανίδας αγωνιζόμενης της Evan Bros Racing την Πέμπτη, όπου σημείωσε 1:45.949, γυρίζοντας 4 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερα από τη δεύτερη, τη 19χρονη Lucy Michel της TSL-Racing. Τρίτος ταχύτερος χρόνος ήταν το 1:47.250 της Adela Ourednickova (DafitMotorading), με την Τσέχα να έχει και την πρώτη πτώση του Πρωταθλήματος, ευτυχώς χωρίς συνέπειες. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως στις εννέα πρώτες θέσεις αντιπροσωπεύτηκαν εννέα διαφορετικές χώρες!

Lucy Michel

Το απόγευμα, στη βρεγμένη πίστα, ταχύτερη όλων ήταν η Chun Mei Liu (WT Racing Team Taiwan) με 1:54.139.

Η Παρασκευή 17/5, η ημέρα που διανύουμε, είναι η δεύτερη ημέρα του τεστ, και μέχρι το μεσημέρι οι χρόνοι είχαν πέσει θεαματικά. Σε στεγνή πίστα, ταχύτερο χρόνο έγραψε η Ιταλίδα Roberta Ponziani με 1:42.438 (η μοναδική στο 1:42), αφήνοντας δεύτερη την Carasco, έξι δέκατα του δευτερολέπτου πιο πίσω! Τρίτη ήταν η Τσέχα Ourednickova, τέταρτη η Γερμανίδα έφηβη Lucy Michel και η πρώτη πεντάδα έκλεισε με την Sara Sanchez Tamayo.

Καλή αρχή σε όλες τις αγωνιζόμενες, και ευχόμαστε να δούμε ένα ανταγωνιστικό όσο και θεαματικό Πρωτάθλημα

Ετικέτες