Dakar 2018 – Ο Barreda ακούει την λογική κι αποσύρεται

Έχει καταστρέψει το γόνατό του στον βωμό του Dakar
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/1/2018

Αποκαλύπτεται σιγά – σιγά, αυτό που ακούγεται παντού στο bivouac, πως η Honda φέτος ήθελε με κάθε τρόπο την νίκη στο Dakar. Πρώτο της στοίχημα ήταν ο Barreda, που είχε προπονηθεί με κάθε τρόπο για αυτή την σεζόν και ήταν έτοιμος να τα δώσει όλα. Το απέδειξε αυτό όταν με καταστραμμένους τους συνδέσμους στο γόνατο, ανέβηκε στην μοτοσυκλέτα ξεκινώντας την επόμενη ημέρα την ειδική που ήταν τύπου «μαραθωνίου», χωρίς δηλαδή εξωτερική βοήθεια, έχοντας και τις επισκευές της μοτοσυκλέτας του παρά τον αφόρητο πόνο.

Ο Barreda πραγματοποίησε έναν άθλο φέτος, έναν άθλο που κάθε αναβάτης αυτού του διαμετρήματος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει. Το έδειξε αυτό ο Van Baveren, όταν τον είδαμε να συνέρχεται από την λιποθυμία κι ενώ είχε σπασμένη κλείδα και πλευρά, πρόβλημα στον θώρακα και στην σπονδυλική στήλη, εκείνος προσπάθησε να καβαλήσει και φυσικά το σώμα του άντεξε για μερικά μόλις μέτρα, την στιγμή που κανένας στην θέση του δεν θα μπορούσε ακόμα και να σηκώσει την μοτοσυκλέτα του…

Ο ανταγωνισμός στην πρώτη πεντάδα και η πίεση για την κορυφή, είναι απίστευτα στο Dakar. Κάθε ένας που τερματίζει σε αυτόν τον αγώνα είναι νικητής, ακόμα και στο τέλος, πόσο μάλλον στην πρώτη δεκάδα. Για εκείνους όμως δεν υπάρχει ούτε η δεύτερη θέση, έρχονται στο Dakar για την πρώτη και μόνο. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπουμε κάθε χρονιά την υπερπροσπάθεια.. και του Barreda δεν έχει πλέον κανένα νόημα. Ήδη η ζημιά στο γόνατό του είναι μεγάλη, συνεχίζοντας απλά το καταστρέφει χωρίς κανένα λόγο και με την χθεσινή του πτώση αποφάσισε να δώσει τέλος στην φετινή προσπάθεια.

Από την στιγμή που είδε πως ο φετινός τίτλος απομακρύνθηκε, ήρθε η ώρα να σκεφτεί τον επόμενο και για να γίνει αυτό, πρέπει να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της ζημιάς. Σωστά λοιπόν εγκαταλείπει το Dakar βάζοντας στο πρόγραμμα το χειρουργείο…

 

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες