Husqvarna Factory Racing - Με τον Luciano Benavides και το FR 450 Rally στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid [VIDEO]

Το 2024 στο Rally Dakar ο Αργεντινός ευελπιστεί πως θα καταφέρει κάτι καλύτερο από την έκτη θέση η οποία είναι το καλύτερο του αποτέλεσμα μέχρι στιγμής
motomag Husqvarna Factory Racing – Με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή World Rally-Raid Luciano Benavides να ηγείται της ομάδας με FR 450 Rally [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/12/2023

H Husqvarna Factory Racing παρουσίασε τη σύνθεση της για το Rally Dakar, με τον Αργεντινό -Παγκόσμιο Πρωταθλητή World Rally-Raid- Luciano Benavides να αποτελεί τον μοναδικό αναβάτη της ομάδας, αγωνιζόμενος στη σέλα του FR 450 Rally.

Ο Benavides ο οποίος πέρυσι τερμάτισε στην έκτη θέση του Dakar θα έχει ως Team Manager στην Husqvarna Factory Racing τον Andreas Hölzl, με τον Αργεντινό να δηλώνει μετά την παρουσίαση της ομάδας: "Ήμουν 14 ετών όταν συνειδητοποίησα ότι ήθελα να γίνω αναβάτης του Dakar. Θυμάμαι ότι παρακολουθούσα τον αγώνα στη Salta, το να βλέπω όλους τους κορυφαίους αναβάτες να αγωνίζονται τόσο κοντά στο σπίτι μου ήταν μια τρελή εμπειρία. Όταν παρακολουθούσα εκείνη την ημέρα, οδηγούσα ακόμα enduro εκείνη την εποχή και θυμάμαι να λέω ότι ήθελα να αγωνιστώ σε αγώνες ράλλυ μια μέρα. Και τώρα είμαι εδώ!"

Husqvarna Factory Racing – Με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή World Rally-Raid Luciano Benavides να ηγείται της ομάδας με FR 450 Rally [VIDEO]

"Το Dakar είναι μια φανταστική 15νθήμερη περιπέτεια, όπου πρέπει να είσαι πλήρως προετοιμασμένος για τα πάντα: χαρά, λύπη, κούραση, πείνα. Mερικές ημέρες απλά δεν θέλεις να αγωνιστείς και τα συναισθήματά σου έχουν σκαμπανεβάσματα. Αλλά όταν αισθάνεσαι ότι είσαι στην κορυφή, θέλεις να ξαναγυρίσεις. Περνάς τόσα πολλά και αισθάνεσαι τόσα πολλά σε ένα μόνο Dakar που θα χρειαζόσουν 10 χρόνια για να τα χωρέσεις όλα αυτά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Είναι ένας αγώνας που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Το περσινό Dakar μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση και κίνητρο για να ξέρω ότι έχω αυτό που χρειάζεται για να κερδίσω. Η νίκη στο έκτο στάδιο ήταν κάτι που μου άλλαξε το μυαλό και την προοπτική μου για τους αγώνες και μου ενίσχυσε το όνειρο της ζωής μου, που είναι να κερδίσω το Dakar."

Husqvarna Factory Racing – Με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή World Rally-Raid Luciano Benavides να ηγείται της ομάδας με FR 450 Rally [VIDEO]

O Andreas Hölzl, Team Manager της Husqvarna Factory Racing ανέφερε: "Η κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος World Rally-Raid με τον Luciano φέτος ήταν απίστευτη! Τώρα, εν όψει του Dakar 2024, ο Luciano δείχνει εξαιρετικά γρήγορος στις δοκιμές, η ταχύτητά του είναι μεγάλη και είναι φανερό ότι έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση με τη μοτοσυκλέτα. Έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά όσον αφορά την τεχνική στην οδήγηση, οπότε με την αυτοπεποίθηση από τον Παγκόσμιο Τίτλο του, πιστεύω ότι μπορεί να τα πάει πολύ καλά στο Dakar!"

Ετικέτες

Kevin Benavides - Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού

Ένα ράγισμα στο αριστερό του χέρι και τραύματα στο κεφάλι δεν του επιτρέπουν να αγωνιστεί στο rally της πατρίδας του
motomagKevin Benavides – Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/5/2024

Ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing, Kevin Benavides, δεν θα λάβει μέρος στον αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουνίου στην Αργεντινή, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε κατά την διάρκεια προπόνησης MX, το οποίο τον άφησε με ραγισμένο αριστερό χέρι και τραύματα στο κεφάλι.

Ειδικότερα, ο νικητής του Dakar 2023 βρισκόταν το Σάββατο 11 Μαϊου στην πίστα Mantillo MX Park, κοντά στο σπίτι του στην Salta της Αργεντινής, προκειμένου να προπονηθεί. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον Benavides να εμπλέκεται σε ένα ατυχές “περιστατικό” - δεν διευκρινίζεται αν μιλάμε για σύγκρουση με κάποιον άλλο αναβάτη ή απλή πτώση. Αποτέλεσμα ήταν να ραγίσει το χέρι του και να χτυπήσει στο κεφάλι του. Επομένως, δεν θα συμμετάσχει στον rally αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί 1-7 Ιουνίου στην πατρίδα του, την Αργεντινή.

Η ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing ευχήθηκε από την μεριά της καλή και γρήγορη ανάρρωση στον Benavides, με τον Manager της ομάδας Rally, Andreas Holzl να δηλώνει ότι ο Αργεντινός βελτιώνεται μέρα με την ημέρα, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό το πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση. Οι τραυματισμοί του, ωστόσο, δεν εμπνέουν κάποια ιδιαίτερη ανησυχία.

Ετικέτες