Rally Dakar 2024 7η μέρα: Ο Βασίλης Μπούδρος τερμάτισε το πιο δύσκολο σκέλος!

Μικρή αναποδιά στους αμμόλοφους αλλά ακάθεκτη συνεχίζει η ομάδα DNA Filters!
Rally Dakar 2024 7η μέρα: Ο Βασίλης Μπούδρος τερμάτισε το πιο δύσκολο σκέλος!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/1/2024

Λένε πως ο πρώτος στόχος του Dakar είναι να φτάσεις στην ημέρα ξεκούρασης που σηματοδοτεί την μέση του πιο απαιτητικού αγώνα του κόσμου και μετά είναι φυσικά να τερματίσεις.

Αύριο έχουμε ημέρα ξεκούρασης που ταίριαξε υπέροχα με το πιο δύσκολο σκέλος του αγώνα που ήταν διήμερο, αποκλειστικά πάνω σε αμμόλοφους με διανυκτέρευση σε ύφος «όπου γη και πατρίς» καθώς στις 16:00 ήχησε κουδούνι παύσης αγώνα και οι αναβάτες έπρεπε να κατευθυνθούν σε ένα από τα σημεία κάμπινγκ που βρισκόταν πιο κοντά τους και να περάσουν την νύκτα με τα τελείως απαραίτητα. Χωρίς να γνωρίζουν την πρόοδο των ανταγωνιστών και χωρίς να έχουν άλλη επικοινωνία.

Το πρώτο τμήμα του διήμερου αυτού σκέλους ήταν δύσκολο για τον Βασίλη Μπούδρο και ο χάρτης τον έδειχνε λίγο πιο μακριά από το πρώτο σημείο διανυκτέρευσης, ελπίζουμε όμως να το έχει προσεγγίσει, ενώ σήμερα τερμάτισε και το δεύτερο κομμάτι του 6ου σκέλους, συνεχίζοντας δυναμικά ως ο μόνος εκπρόσωπος της χώρας μας.

Παρέα με την «Πνοή», την Husqvarna FR450 Rally της DNA Filters, ο Μπούδρος έφτασε στον τερματισμό του 6ου σκέλους έχοντας χάσει απλώς κάποιες θέσεις μετά από το χειρότερο διήμερο του αγώνα και το πρώτο μισό του αγώνα που μόλις ολοκληρώθηκε.

Rally Dakar 2024 7η μέρα: Ο Βασίλης Μπούδρος τερμάτισε το πιο δύσκολο σκέλος!

Στην κατηγορία Original by MOTUL στην οποία συμμετέχει, μία δύσκολη κατηγορία όπου οι αναβάτες δεν έχουν υποστήριξη από μηχανικούς, ο Βασίλης έφτασε στις παρυφές της πεντάδας της, δείχνοντας την ετοιμότητά του. Φυσικά σε έναν τέτοιο αγώνα όπου ήδη έχουν εγκαταλείψει σχεδόν είκοσι αναβάτες, κανείς δεν έχει σταθερή πορεία, ούτε οι πρώτοι που κυνηγούν τον τίτλο.

Στόχος λοιπόν επετεύχθη για τον Βασίλη Μπούδρο και την DNA Filters που έχει την μοτοσυκλέτα και είναι ο βασικός του χορηγός καθώς ολοκλήρωσαν το διήμερο 6ο σκέλος.

Αυτό που είχαμε γράψει εχθές, για ορισμένα waypoints που μάλλον δεν τα πέτυχε ακριβώς ο Βασίλης, φαίνεται πως ισχύει από το πέναλτι μίας ώρας που έλαβε μόλις πριν από λίγα λεπτά. (UPDATE την επόμενη ημέρα το πέναλντι μειώθηκε στη μισή ώρα κατόπιν ένστασής του). Ευτυχώς αυτό δεν άλλαξε ιδιαίτερα την κατάταξή του στην Original by MOTUL κατηγορία που βάση τερματισμού σκέλους ήταν 18ος και μετά την ποινή πήγε 19ος. Τερμάτισε 99ος στο σκέλος και παραμένει στην 90η θέση της γενικής κατηγορίας αυτή την στιγμή. (89ος μετά την αλλαγή ποινής).

Rally Dakar 2024 7η μέρα: Ο Βασίλης Μπούδρος τερμάτισε το πιο δύσκολο σκέλος!

Αυτή την ώρα ο Βασίλης αερομεταφέρεται στο Ριάντ, όπως είναι το πρόγραμμα για τους αναβάτες όλων των μοτοσυκλετών και των Quad. Τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά συνεχίζουν μέχρι την πρωτεύουσα, αλλά οι μοτοσυκλέτες ήταν προτιμότερο να μην οδηγήσουν σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες στο σκοτάδι μετά από ένα τέτοιο διήμερο σκέλος.

Ελπίζουμε φτάνοντας στο σημερινό σημείο ξεκούρασης και με δεδομένο πως αύριο είναι ημέρα ξεκούρασης, να έχουμε μία πλήρη αναφορά από τον Βασίλη για την χρονική ποινή που έλαβε και για την κατάσταση του ίδιου και της μοτοσυκλέτας στα μισά του αγώνα.

Rally Dakar 2024 7η μέρα: Ο Βασίλης Μπούδρος τερμάτισε το πιο δύσκολο σκέλος!

Το πρώτο κομμάτι του άθλου έχει ολοκληρωθεί, τα μισά του Rally Dakar 2024 είναι πλέον παρελθόν για τον Βασίλη Μπούδρο στην δεύτερη συμμετοχή του στον πιο απαιτητικό αγώνα και την πρώτη για την DNA Filters ως βασικό χορηγό με νέα εισαγωγή και φίλτρο αποκλειστικά σχεδιασμένα για το Ράλυ αυτό!

Rally Dakar 2024 7η μέρα: Ο Βασίλης Μπούδρος τερμάτισε το πιο δύσκολο σκέλος!

 

 

 

 

 

Rally Dakar 2024 KOVE – Ο Mason Klein εγκαταλείπει από σπασμένο κινητήρα

Kevin Benavides - Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού

Ένα ράγισμα στο αριστερό του χέρι και τραύματα στο κεφάλι δεν του επιτρέπουν να αγωνιστεί στο rally της πατρίδας του
motomagKevin Benavides – Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/5/2024

Ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing, Kevin Benavides, δεν θα λάβει μέρος στον αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουνίου στην Αργεντινή, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε κατά την διάρκεια προπόνησης MX, το οποίο τον άφησε με ραγισμένο αριστερό χέρι και τραύματα στο κεφάλι.

Ειδικότερα, ο νικητής του Dakar 2023 βρισκόταν το Σάββατο 11 Μαϊου στην πίστα Mantillo MX Park, κοντά στο σπίτι του στην Salta της Αργεντινής, προκειμένου να προπονηθεί. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον Benavides να εμπλέκεται σε ένα ατυχές “περιστατικό” - δεν διευκρινίζεται αν μιλάμε για σύγκρουση με κάποιον άλλο αναβάτη ή απλή πτώση. Αποτέλεσμα ήταν να ραγίσει το χέρι του και να χτυπήσει στο κεφάλι του. Επομένως, δεν θα συμμετάσχει στον rally αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί 1-7 Ιουνίου στην πατρίδα του, την Αργεντινή.

Η ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing ευχήθηκε από την μεριά της καλή και γρήγορη ανάρρωση στον Benavides, με τον Manager της ομάδας Rally, Andreas Holzl να δηλώνει ότι ο Αργεντινός βελτιώνεται μέρα με την ημέρα, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό το πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση. Οι τραυματισμοί του, ωστόσο, δεν εμπνέουν κάποια ιδιαίτερη ανησυχία.

Ετικέτες