KTM 390 Adventure - To Adventure όπως θα έπρεπε να είναι - [VIDEO]

Βρέθηκε να δοκιμάζεται σε αυτοκινητόδρομο, με τις απόψεις να διίστανται για την διάμετρο του μπροστινού τροχού
KTM 390 Adventure 2025
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

12/2/2024

Νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του επερχόμενου 390 Adventure, το δείχνουν να δοκιμάζεται σε αυτοκινητόδρομους της Ινδίας, με τον ειδικό τύπο να κάνει λόγο για μπροστινό τροχό 19 ιντσών, κάτι που έρχεται σε αντίθεση τόσο με τη γενικότερη εμφάνιση της μοτοσυκλέτας που είναι πολύ πιο hardcore off-road από πριν και επιτάσσει 21 ίντσες μπροστά, όσο και με τις προηγούμενες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είδαμε σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Η νέα γενιά των Adventure της KTM που αναμένεται να χρησιμοποιούν τον νέο μονοκύλινδρο των 398,7 κυβικών που είδαμε στο 390 Duke του 2024, έχει ήδη πιαστεί να δοκιμάζεται σε ευρωπαϊκό έδαφος, με εμφανείς αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση που θυμίζει rally μοτοσυκλέτα και όχι On-Off με έμφαση στο On -όπως το τρέχον μοντέλο. Σημαντικότερη όλων ίσως, ήταν η αλλαγή της διαμέτρου του μπροστινού τροχού, από τις 19 στις 21 ίντσες, προσδίδοντάς του ακόμα μεγαλύτερες ικανότητες στην εκτός δρόμου οδήγηση.

Τώρα, σε φωτογραφίες που μας έρχονται από την Ινδία, όπου και παρασκευάζονται τα μικρά Duke και Adventure των πορτοκαλί, βλέπουμε το επερχόμενο 390 Adventure να δοκιμάζεται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Σχεδιαστικά, όπως φαίνεται από τις χαμηλής ανάλυσης φωτογραφίες, μοιάζει να παραμένει ίδιο με αυτό που είχαμε δει να δοκιμάζεται προηγουμένως. Ο ινδικός ειδικός τύπος, ωστόσο, κάνει λόγο για μπροστινό τροχό 19 ιντσών. Κάτι τέτοιο, αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Είτε η KTM θέλει να παρουσιάσει δύο διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα την αγορά που απευθύνεται, είτε έχει σκοπό να παρουσιάσει τη μοτοσυκλέτα σε 2 εκδόσεις.

KTM 390 Adventure – Νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από την Ινδία

Η νέα σχεδιαστική ταυτότητα πάντως, που βλέπουμε να έχει υιοθετήσει το 390 Adventure, με ψηλό μπροστινό φτερό και διαφορετική ζελατίνα, στα πρότυπα των Rally replica μοτοσυκλετών, δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες στις 21 ίντσες για τον μπροστινό τροχό. Τα ίδια βλέπουμε και για τον πίσω τροχό, ο οποίος εδώ είναι 17 ιντσών, σε αντίθεση με τον 18’’ που είχαμε δει στις προηγούμενες κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Αντιθέτως, στο βίντεο που κυκλοφορεί, γίνεται λόγος για 21 ιντσών μπροστινό τροχό… Πάντως στο βίντεο που η εικόνα είναι πιο καθαρή, βλέπουμε ότι μάλλον μιλάμε για 19άρη μπροστινό και 17άρη πίσω, τουλάχιστον οπτικά. Ίδωμεν…

Μία ακόμα παραφωνία, όσον αφορά τον “off-road” χαρακτήρα του νέου 390 Adventure, είναι η εξάτμιση που έχει τοποθετηθεί χαμηλά, κάτω από τον κινητήρα, κάτι που δεν συνηθίζεται σε τέτοιου είδους μοτοσυκλέτες. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί ο συλλέκτης και το τελικό της εξάτμισης κινδυνεύουν από τις κροκάλες, τις πέτρες, τα κλαδιά που συναντά κανείς στην εκτός δρόμου οδήγηση. Αυτό, όμως είναι κάτι που ίσως να αλλάξει μέχρι η μοτοσυκλέτα να βρεθεί στις γραμμές παραγωγής.

KTM 390 Adventure – Νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από την Ινδία

Όπως βλέπουμε, η έγχρωμη TFT οθόνη έρχεται από το ανανεωμένο 390 Duke, έχοντας τοποθετηθεί πιο ψηλά και πιο κάθετα σε σχέση με το γυμνό μοντέλο. Ο λόγος είναι προφανής, καθώς η οδήγηση στο χώμα επιβάλει πολλές φορές στον αναβάτη να είναι όρθιος στην σέλα του, επομένως η θέση έχει επιλεχθεί με γνώμονα την καλύτερη ορατότητα σε αυτή την στάση οδήγησης. Η σουίτα των ηλεκτρονικών αναμένεται να έρθει αυτούσια από το 390 Duke, με το cornering ABS και το Traction Control να μπορούν να απενεργοποιηθούν, όπως συμβαίνει και στο υπάρχον μοντέλο.

Τέλος, οι αναρτήσεις θα είναι εμφανώς μεγαλύτερης διαδρομής από αυτές του γυμνού μοντέλου, ενώ φαίνεται ότι και το ρεζερβουάρ του επερχόμενου 390 Adventure έχει αλλαγές, τουλάχιστον εμφανισιακά. Το νέο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί στην EICMA 2024, με την παραγωγή του να ξεκινά το 2025, αν όλα πάνε βάσει προγράμματος.

 

Ετικέτες

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Οι Ιταλοί εισβάλλουν με τη σειρά τους στην Κίνα

Μαζί με τα δύο ανανεωμένα μοντέλα, στην παρουσίαση της Σαγκάης είδαμε και τη νέα συλλογή ρουχισμού Vespa DEC
motomag Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Οι ανανεωμένες Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 είχαν έρθει σε επαφή με το κοινό στην έκθεση της EICMA αρκετούς μήνες πριν, ενώ τώρα η ιταλική εταιρεία τις παρουσίασε και στην Σαγκάη, φέρνοντας τις και στην αχανή κινέζικη αγορά.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Ξεκινώντας από την ανανεωμένη Vespa Primavera 150 αυτή έχει επιπλέον ένα διακοσμητικό στο μέσο του φτερού, σε αντίθεση με τη Sprint 150 η οποία διατηρεί το παραδοσιακό μπροστινό φτερό. Αλλαγή έχουμε στις σέλες και των δύο μοντέλων οι οποίες έχουν νέα καλύμματα ενώ νέες είναι οι ζάντες και στα δύο μοντέλα. Στην Primavera 150 υπάρχουν ζάντες με πέντε μπράτσα ενώ στη Sprint 150 υπάρχουν ζάντες με το σχέδιο να παραπέμπει στο γράμμα “Y”. Η οθόνη είναι LCD 3 ιντσών και στα δύο μοντέλα με τον χρήστη να μπορεί να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο με την πλατφόρμα πολυμέσων Vespa MIA.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Εκτός από τις νέες Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150, στη Σαγκάη παρουσιάστηκε η ολοκαίνουργια συλλογή ένδυσης Vespa DEC, η οποία είναι εμπνευσμένη από το εργοστάσιο και το μουσείο της Piaggio. Η νέα συλλογή εστιάζει στο σύγχρονο lifestyle, προωθώντας ταυτόχρονα το ιταλικό στιλ και design. Τα μοντέλα Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150 θα προσφέρονται σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Ετικέτες