Vespa 946 Dragon - Επετειακή έκδοση για τη χρονιά του Δράκου

Περιορισμένης παραγωγής σε 1.888 αντίτυπα, και με ασορτί ζακέτα για τους επιβαίνοντες
motomagVespa 946 Dragon – Επετειακή έκδοση για την χρονιά του Δράκου
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/1/2024

Σήμερα στην Κίνα για τις καθημερινές δραστηριότητες χρησιμοποιείται το Γρηγοριανό ημερολόγιο -που έχει επικρατήσει στο σύνολο του δυτικού κόσμου-, ενώ το Κινεζικό ημερολόγιο χρησιμοποιείται για τον καθορισμό των παραδοσιακών εορτών όπως το Κινέζικο νέο έτος και στην αστρολογία. Για το 2024 η Vespa δημιουργεί μία επετειακή έκδοση για τον εορτασμό του ερχομού της νέας χρονιάς του Κινέζικου ημερολόγιου, που φέτος πέφτει στις 10 Φεβρουαρίου. 

Κάθε χρονιά που ξεκινάει την συγκεκριμένη ημέρα, θεωρείται το έτος του δράκου. Σύμφωνα με αυτό, η Vespa αποφάσισε να δημιουργήσει μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής της 946, η οποία είναι βαμμένη σε μπεζ χρώμα, με έναν δράκο σε πράσινο σμαραγδένιο μοτίβο να διατρέχει το σκούτερ. Η Vespa 946 Dragon κατασκευάζεται στο χέρι, στην Ιταλία, αξιοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, κατεργασίας και συναρμολόγησης.

Vespa 946 Dragon – Επετειακή έκδοση για την χρονιά του Δράκου

Μαζί με το σκούτερ, η ιταλική εταιρεία δημιούργησε και μια ζακέτα, που έρχεται στον ίδιο χρωματισμό και σχέδιο με την περιορισμένης παραγωγής έκδοση. Η ζακέτα είναι από μαλλί, με τα μανίκια να είναι από δέρμα Νάπα με ραβδώσεις, δέρμα το οποίο είναι γνωστό για την μαλακότητά του, ενώ στο κλείσιμο βλέπουμε την χρήση λάστιχου για καλύτερη εφαρμογή. Το σμαραγδένιο μοτίβο του δράκου έχει κεντηθεί στην πλάτη και πάνω από την αριστερή τσέπη. Το έμβλημα V, που συμβολίζει τη λέξη Vespa είναι εντυπωμένο στη δεξιά μεριά του μπροστινού τμήματος, ενώ στη δεξιά τσέπη βρίσκεται μία κινεζική παροιμία.

Vespa 946 Dragon – Επετειακή έκδοση για την χρονιά του Δράκου

Έτσι το διαχρονικό σύμβολο της Vespa, έρχεται κοντά με την φιλοσοφία της Ανατολής, αξιοποιώντας τον συμβολισμό του δράκου, ο οποίος θεωρείται οιωνός ευημερίας. Η Vespa 946 Dragon θα παρουσιαστεί σε μία ειδική εκδήλωση για τον εορτασμό της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς στο Χονκ Κονγκ, τον Ιανουάριο του 2024.

Vespa 946 Dragon – Επετειακή έκδοση για την χρονιά του ΔράκουVespa 946 Dragon – Επετειακή έκδοση για την χρονιά του Δράκου
Ετικέτες

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Οι Ιταλοί εισβάλλουν με τη σειρά τους στην Κίνα

Μαζί με τα δύο ανανεωμένα μοντέλα, στην παρουσίαση της Σαγκάης είδαμε και τη νέα συλλογή ρουχισμού Vespa DEC
motomag Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Οι ανανεωμένες Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 είχαν έρθει σε επαφή με το κοινό στην έκθεση της EICMA αρκετούς μήνες πριν, ενώ τώρα η ιταλική εταιρεία τις παρουσίασε και στην Σαγκάη, φέρνοντας τις και στην αχανή κινέζικη αγορά.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Ξεκινώντας από την ανανεωμένη Vespa Primavera 150 αυτή έχει επιπλέον ένα διακοσμητικό στο μέσο του φτερού, σε αντίθεση με τη Sprint 150 η οποία διατηρεί το παραδοσιακό μπροστινό φτερό. Αλλαγή έχουμε στις σέλες και των δύο μοντέλων οι οποίες έχουν νέα καλύμματα ενώ νέες είναι οι ζάντες και στα δύο μοντέλα. Στην Primavera 150 υπάρχουν ζάντες με πέντε μπράτσα ενώ στη Sprint 150 υπάρχουν ζάντες με το σχέδιο να παραπέμπει στο γράμμα “Y”. Η οθόνη είναι LCD 3 ιντσών και στα δύο μοντέλα με τον χρήστη να μπορεί να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο με την πλατφόρμα πολυμέσων Vespa MIA.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Εκτός από τις νέες Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150, στη Σαγκάη παρουσιάστηκε η ολοκαίνουργια συλλογή ένδυσης Vespa DEC, η οποία είναι εμπνευσμένη από το εργοστάσιο και το μουσείο της Piaggio. Η νέα συλλογή εστιάζει στο σύγχρονο lifestyle, προωθώντας ταυτόχρονα το ιταλικό στιλ και design. Τα μοντέλα Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150 θα προσφέρονται σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Ετικέτες