MotoGP – O Quartararo ο πιο ακριβοπληρωμένος αναβάτης του grid μετά το νέο του συμβόλαιο

Λίγο ακόμη και θα έφτανε την αμοιβή του Marc Marquez όταν ο Ισπανός αγωνιζόταν στην Honda
motomag MotoGP – O Quartararo ο πιο ακριβοπληρωμένος αναβάτης του grid μετά το νέο του συμβόλαιο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/4/2024

Η επέκταση του συμβολαίου του Fabio Quartararo με την ομάδα της Yamaha για την οποία διαβάσατε στο ΜΟΤΟ έβαλε τέλος στις φήμες αποχώρησης από την ιαπωνική ομάδα με τον Γάλλο να γίνεται o πιο ακριβοπληρωμένος αναβάτης του MotoGP.

Το νέο διετές συμβόλαιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2021 εκτός ότι δίνει μία σταθερότητα στον αναβάτη της Yamaha προσφέρει ταυτόχρονα κατακόρυφη αύξηση των αποδοχών που θα λαμβάνει ετησίως σε σχέση με το παρελθόν.

Ο Quartararo θα λαμβάνει ούτε λίγο ούτε πολύ 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως χωρίς να υπολογίζουμε τα μπόνους από την Yamaha και έτσι γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος αναβάτης του grid. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Fabio θα παίρνει διπλάσιο μισθό από το πρωταθλητή Pecco Bagnaia της Ducati ωστόσο και πάλι δεν θα φτάνει τις ετήσιες αποδοχές που έπαιρνε ο Marc Marquez όταν αγωνιζόταν με την Repsol Honda.

Η εξέλιξη αυτή χαροποίησε τόσο την ομάδα της Yamaha όσο και τον Fabio ωστόσο έβαλε σε νέους μπελάδες την ομάδα της Aprilia καθώς η ιταλική εταιρεία είχε κάνει πρόταση στον Γάλλο για να ενταχθεί στην ομάδα από το 2025. Ο Quartararo είπε το όχι στην Aprilia καθώς τα χρήματα που έδινε η ιταλική εταιρεία ήταν στα 4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και λίγο αργότερα όπως διαβάσατε υπέγραψε με τους Ιάπωνες.

Ο παχυλός μισθός που θα λαμβάνει από το 2025 ο Quartararo ελπίζουμε να συνοδευθεί και με τα ανάλογα αποτελέσματα αν και για να είμαστε ειλικρινείς αυτό δεν είναι στο χέρι του αναβάτη αλλά στα χέρια των μηχανικών της Yamaha.

MotoGP – O Quartararo ο πιο ακριβοπληρωμένος αναβάτης του grid μετά το νέο του συμβόλαιο

 

Ετικέτες

MotoGP - Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση MX / Flat Track λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας

Δεν αναμένεται να επηρεάσει την απόδοση του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο GP της πατρίδας του
motomag MotoGP – Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση motocross λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Είναι σύνηθες να βλέπουμε τους αναβάτες του MotoGP να προπονούνται με motocross μοτοσυκλέτες, τόσο σε flat-track πίστες ακονίζοντας τις αντιδράσεις τους στην πλαγιολίσθηση, όσο και στο MX, για βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. 

Ένας από τους αναβάτες που αρέσκεται να προπονείται με αυτό τον τρόπο είναι και ο Marc Marquez ο οποίος συχνά πυκνά ενημερώνει το κοινό του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί για αυτές τις προπονήσεις. Η τελευταία του κοινοποίηση ωστόσο ήταν λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες καθώς ο αναβάτης της Gresini Racing Team, έκανε γνωστό πως κατά τη διάρκεια προπόνησης στην πίστα Circuit Alcarras, κοντά στη γενέτειρά του, τη Cervera είχε μία πτώση η οποία ευτυχώς του έδωσε ως παράσημο μόνο μερικές γρατζουνιές στο αριστερό του χέρι.

Ο Marquez πόσταρε αυτή τη φωτογραφία με χιουμοριστική διάθεση καθώς δεν έπαθε τίποτα σημαντικό ενώ στις υπόλοιπες φωτογραφίες είδαμε τον ίδιο να μας ενημερώνει για το πως κύλησε η εβδομάδα του λίγο πριν βρεθεί στο Grand Prix της Καταλονίας. Μαζί με τον Marc Marquez, προπονήθηκε ο αδερφός του Alex Marquez αλλά και ο Diogo Moreira αναβάτης ο οποίος αγωνίζεται στη Moto2.

Άνευ σημασίας λοιπόν η πτώση του Marc Marquez στην προπόνηση, με τον Ισπανό να δείχνει ολοένα και περισσότερο πως από την ημέρα που βρίσκεται στην ομάδα της Gresini Racing Team και την Ducati απολαμβάνει την ζωή τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Ετικέτες