Ο Quartararo μένει στη Yamaha για άλλα δύο χρόνια!

Δεν χάνει ευκαιρία για παράπονο πριν υπογράψει
Ο Quartararo μένει στη Yamaha για άλλα δύο χρόνια!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/4/2024

Ο Fabio Quartararo μόλις επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Yamaha για ακόμη δύο χρόνια που σημαίνει πως θα αγωνιστεί μαζί τους και για την σεζόν του 2026. Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από το τελευταίο του παράπονο σχετικά με τις επιδόσεις της YZR-M1 και την ανάγκη να βρεθεί απάντηση στους Ευρωπαίους.

Ο πρωταθλητής του 2021 έδωσε στην Yamaha τον τίτλο από την πρώτη του κιόλας σεζόν ενώ ήταν και παραμένει ακόμη, ένας από τους ικανότερους αναβάτες για νίκη. Η διαφορά στην εξέλιξη της απόδοσης των ομάδων, δεν τον έχει βοηθήσει να μείνει στην κορυφή του αθλήματος όμως η αξία του ως αναβάτη είναι δεδομένη και σε αυτή προφανώς προσβλέπει η Yamaha. Ευχή όλων μας να κάνουν γρήγορα τα βήματα καλύπτοντας την απόσταση ώστε να εκμεταλλευτούν τις ικανότητες του Quartararo στον μέγιστο βαθμό.

Μέχρι τώρα ο Quartararo έχει σημειώσει 8 νίκες, έχει ανέβει στο βάθρο 21 φορές ενώ άλλες 3 νίκες και άλλες 10 φορές στο βάθρο έχουν γίνει με την δορυφορική ομάδα πιο πριν. Συνολικά έχει πάρει 93 εκκινήσεις με την YZR-M1 με τις 16 να είναι από pole position και 41 από την πρώτη σειρά.

Ο 24χρονος Fabio δήλωσε για την ανανέωση: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορούμε να ανακοινώσουμε πως θα συνεχίσω την περιπέτειά μου με του ΜΠΛΕ! Τον προηγούμενο χειμώνα η Yamaha μου απέδειξε πως έχουν χαράξει νέα πορεία με πιο ανταγωνιστικό προφίλ. Η αυτοπεποίθησή μου είναι υψηλή: Θα επιστρέψουμε στον κορυφή μαζί! Πριν έξι χρόνια που έδωσαν την ευκαιρία να ανέβω στα MotoGP και έχουμε καταφέρει πολλά μαζί. Έχουμε όμως και πολλά ακόμη να κάνουμε απλά για να φτάσουμε στο σημείο να παλέψουμε για την νίκη. Θα δουλέψω πολύ και είμαι βέβαιος πως μαζί θα πετύχουμε τα όνειρά μας για ακόμη μία φορά!».

Από την πλευρά της διεύθυνσης της Yamaha, ο Lin Jarvis δήλωσε: «Η παραμονή του Fabio ως μέρος της εργοστασιακής ομάδας είναι δομικό στοιχείο στο σχέδιο της Yamaha για τα MotoGP. Ο Fabio είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο, δουλεύει σκληρά, έχει ομαδικό πνεύμα και έχει επίσης μπροστά του πολλά χρόνια που θα μπορεί να παλέψει για την πρώτη γραμμή. Οι Yamaha Motor Company, Yamaha Motor Racing, και η Monster Energy Yamaha MotoGP Team δεν κάνουν καμία έκπτωση στις προσπάθειές τους για ένα λαμπρό μέλλον με τον Fabio και πιο επιθετικό προφίλ στην εξέλιξη της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας».

«Έχουμε ήδη κάνει σημαντικές αλλαγές σε οργανωτικό επίπεδο, εισάγοντας νέο εσωτερικό σύστημα ελέγχου, προσλαμβάνοντας κορυφαίους επιστήμονες της βιομηχανίας και συνάπτοντας εξωτερικές συνεργασίες που όλα αυτά βασίζονται και στο μεγαλύτερο προϋπολογισμό που έχει πλέον η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας και το πρόγραμμα δοκιμών της. Ο στόχος όλων αυτών των αλλαγών είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία που χρειάζεται για να επιστρέψουμε στις νίκες.»

«Ο Fabio είναι μαζί μας από το 2019 και εργοστασιακός από το 2021. Μέσα σε τέσσερα χρόνια δεν είναι λίγα αυτά που καταφέραμε με 8 νίκες και 21 φορές στο βάθρο, ένα παγκόσμιο τίτλο και μία δεύτερη θέση. Είμαστε όμως και οι πρώτοι που θα παραδεχτούμε πως έχουμε πολύ δουλειά για να γίνουμε ξανά όσο ανταγωνιστικοί ήμασταν και το 2021 έως και τα μέσα του 2022. Με τον Fabio όμως ξέρεις πως έχεις έναν αναβάτη που θα δώσει κάθε φορά το 100% ενώ είναι εκ φυσικού του να συνεργάζεται αρμονικά και να δημιουργεί καλή ατμόσφαιρα με όλα τα μέλη της ομάδας. Μπορεί να στηρίζεται στην ομάδα και στην Yamaha σε κάθε του βήμα καθώς θα κάνουμε την προσπάθεια να κερδίσουμε και άλλα πρωταθλήματα μαζί».

Ετικέτες

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer

Πέταξαν έξω από το γραφείο των αγωνοδικών τον Γάλλο!
motomag MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

O Johann Zarco (LCR Honda) μετά το τέλος του αγώνα στη Jerez βρέθηκε στην αίθουσα των αγωνοδικών για να πει την γνώμη του όσον αφορά το ατύχημα με τον Aleix Espargaro (Aprilia Racing), ωστόσο οι αγωνοδίκες μετά από ένα φραστικό επεισόδιο με τον Freddie Spencer -πρόεδρος αγωνοδικών- τον έδιωξαν από την αίθουσα.

Στον χθεσινό αγώνα δεκαέξι γύρους πριν το τέλος οι Aleix Espargaro και Johann Zarco είχαν μία επαφή με τους δύο να τίθενται εκτός αγώνα και τους αγωνοδίκες να θεωρούν τη σύγκρουση αυτή αγωνιστικό συμβάν.

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer

Μετά το τέλος του αγώνα οι Zarco και Espargaro βρέθηκαν στην αίθουσα των αγωνοδικών ώστε να πουν το τι συνέβη μεταξύ τους αλλά τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά τουλάχιστον για τον αναβάτη της LCR Honda.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης ο Zarco είχε φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο των αγωνοδικών στη Jerez Freddie Spenser, με τον Γάλλο να αναφέρει αρκετές φορές πως ο Spenser δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη θέση.

Ο Γάλλος αναβάτης σύμφωνα με το Motorsport.com ανέφερε επίσης: “O Spencer με κοίταζε σαν να ήθελε να μάθει τι ήθελα να κάνει. Ήθελε να παραπονεθώ για τον Aleix. Του είπα δεν θα παραπονεθώ αλλά του είπα επίσης πως δεν είναι καλός για αυτή τη δουλειά καθώς δεν παίρνει τη σωστή απόφαση τη σωστή στιγμή. Φάνηκε πως ήθελε να του δείξω τι να αποφασίσει σχετικά με τον Espargaro. Μας κοίταζε με τον Aleix, σαν να είμαστε δύο παιδιά που θέλουν ένα μάθημα ηθικής. Αλλά του είπα πως δεν παίρνεις τις σωστές αποφάσεις και πως δεν είσαι στο σωστό μέρος”.

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer

Παράπονα όμως από τους αγωνοδίκες δεν είχε μόνο ο Zarco στη Jerez. Ο Joan Mir ήταν δυσαρεστημένος επίσης από την ποινή που έδωσαν οι αγωνοδίκες στον Marc Marquez ο οποίος στην προσπάθεια του να περάσει τον αναβάτη της Honda στον αγώνα Sprint έπεσε πάνω και τιμωρήθηκε με ποινή μίας θέσης. Ο Mir αναφέρθηκε σε ένα περσινό παρόμοιο συμβάν όταν ο ίδιος χτύπησε τον Fabio Quartararo αλλά ο ίδιος έλαβε ποινή long lap penalty.

Στη λίστα των παραπόνων σχετικά με τους αγωνοδίκες έβαλε το όνομα του και ο Pecco Bagnaia. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναφέρθηκε για το συμβάν με τον Brad Binder της KTM, με τον αναβάτης της Ducati Lenovo Team να απορεί γιατί αυτοί έκριναν συγκεκριμένο περιστατικό ως αγωνιστικό συμβάν.

Αν μη τι άλλο ο αγώνας της Jerez εκτός από αγωνιστικές συγκινήσεις εντός πίστας μας πρόσφερε και έντονο παρασκήνιο όσον αφορά τις αποφάσεις των αγωνοδικών οι οποίες ευελπιστούμε να μην έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά καθώς θέλουμε να υπάρχει ισονομία μεταξύ όλων των αναβατών του grid του MotoGP.

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer
Ετικέτες