Ο Quartararo μένει στη Yamaha για άλλα δύο χρόνια!

Δεν χάνει ευκαιρία για παράπονο πριν υπογράψει
Ο Quartararo μένει στη Yamaha για άλλα δύο χρόνια!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/4/2024

Ο Fabio Quartararo μόλις επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Yamaha για ακόμη δύο χρόνια που σημαίνει πως θα αγωνιστεί μαζί τους και για την σεζόν του 2026. Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από το τελευταίο του παράπονο σχετικά με τις επιδόσεις της YZR-M1 και την ανάγκη να βρεθεί απάντηση στους Ευρωπαίους.

Ο πρωταθλητής του 2021 έδωσε στην Yamaha τον τίτλο από την πρώτη του κιόλας σεζόν ενώ ήταν και παραμένει ακόμη, ένας από τους ικανότερους αναβάτες για νίκη. Η διαφορά στην εξέλιξη της απόδοσης των ομάδων, δεν τον έχει βοηθήσει να μείνει στην κορυφή του αθλήματος όμως η αξία του ως αναβάτη είναι δεδομένη και σε αυτή προφανώς προσβλέπει η Yamaha. Ευχή όλων μας να κάνουν γρήγορα τα βήματα καλύπτοντας την απόσταση ώστε να εκμεταλλευτούν τις ικανότητες του Quartararo στον μέγιστο βαθμό.

Μέχρι τώρα ο Quartararo έχει σημειώσει 8 νίκες, έχει ανέβει στο βάθρο 21 φορές ενώ άλλες 3 νίκες και άλλες 10 φορές στο βάθρο έχουν γίνει με την δορυφορική ομάδα πιο πριν. Συνολικά έχει πάρει 93 εκκινήσεις με την YZR-M1 με τις 16 να είναι από pole position και 41 από την πρώτη σειρά.

Ο 24χρονος Fabio δήλωσε για την ανανέωση: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορούμε να ανακοινώσουμε πως θα συνεχίσω την περιπέτειά μου με του ΜΠΛΕ! Τον προηγούμενο χειμώνα η Yamaha μου απέδειξε πως έχουν χαράξει νέα πορεία με πιο ανταγωνιστικό προφίλ. Η αυτοπεποίθησή μου είναι υψηλή: Θα επιστρέψουμε στον κορυφή μαζί! Πριν έξι χρόνια που έδωσαν την ευκαιρία να ανέβω στα MotoGP και έχουμε καταφέρει πολλά μαζί. Έχουμε όμως και πολλά ακόμη να κάνουμε απλά για να φτάσουμε στο σημείο να παλέψουμε για την νίκη. Θα δουλέψω πολύ και είμαι βέβαιος πως μαζί θα πετύχουμε τα όνειρά μας για ακόμη μία φορά!».

Από την πλευρά της διεύθυνσης της Yamaha, ο Lin Jarvis δήλωσε: «Η παραμονή του Fabio ως μέρος της εργοστασιακής ομάδας είναι δομικό στοιχείο στο σχέδιο της Yamaha για τα MotoGP. Ο Fabio είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο, δουλεύει σκληρά, έχει ομαδικό πνεύμα και έχει επίσης μπροστά του πολλά χρόνια που θα μπορεί να παλέψει για την πρώτη γραμμή. Οι Yamaha Motor Company, Yamaha Motor Racing, και η Monster Energy Yamaha MotoGP Team δεν κάνουν καμία έκπτωση στις προσπάθειές τους για ένα λαμπρό μέλλον με τον Fabio και πιο επιθετικό προφίλ στην εξέλιξη της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας».

«Έχουμε ήδη κάνει σημαντικές αλλαγές σε οργανωτικό επίπεδο, εισάγοντας νέο εσωτερικό σύστημα ελέγχου, προσλαμβάνοντας κορυφαίους επιστήμονες της βιομηχανίας και συνάπτοντας εξωτερικές συνεργασίες που όλα αυτά βασίζονται και στο μεγαλύτερο προϋπολογισμό που έχει πλέον η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας και το πρόγραμμα δοκιμών της. Ο στόχος όλων αυτών των αλλαγών είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία που χρειάζεται για να επιστρέψουμε στις νίκες.»

«Ο Fabio είναι μαζί μας από το 2019 και εργοστασιακός από το 2021. Μέσα σε τέσσερα χρόνια δεν είναι λίγα αυτά που καταφέραμε με 8 νίκες και 21 φορές στο βάθρο, ένα παγκόσμιο τίτλο και μία δεύτερη θέση. Είμαστε όμως και οι πρώτοι που θα παραδεχτούμε πως έχουμε πολύ δουλειά για να γίνουμε ξανά όσο ανταγωνιστικοί ήμασταν και το 2021 έως και τα μέσα του 2022. Με τον Fabio όμως ξέρεις πως έχεις έναν αναβάτη που θα δώσει κάθε φορά το 100% ενώ είναι εκ φυσικού του να συνεργάζεται αρμονικά και να δημιουργεί καλή ατμόσφαιρα με όλα τα μέλη της ομάδας. Μπορεί να στηρίζεται στην ομάδα και στην Yamaha σε κάθε του βήμα καθώς θα κάνουμε την προσπάθεια να κερδίσουμε και άλλα πρωταθλήματα μαζί».

Ετικέτες

Pecco Bagnaia: “Δεν με αφήνουν να το κάνω!” – Η κουβέντα με τον Fabio Di Giannantonio που διέρρευσε κι άναψε φωτιές [Βίντεο]

Μια συζήτηση μεταξύ των δύο Ιταλών πιάστηκε από τον τηλεοπτικό φακό μετά τον αγώνα MotoGP του Misano
bagnaia
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/9/2026

Ο Pecco Bagnaia περνά μια ακόμη δύσκολη χρονιά με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, με φτωχά αποτελέσματα πολύ μακριά από τις δύο πρωταθληματικές του χρονιές με την ίδια ομάδα. Στο Misano, σε έναν αγώνα μέσα στην πατρίδα του, έζησε άλλη μια απογοήτευση πέφτοντας από μπροστινό χωρίς καν να μπορεί να καταλάβει γιατί.

Καθώς ο Bagnaia ετοιμαζόταν να δώσει συνέντευξη στο ισπανικό δίκτυο DAZN μετά τον αγώνα, ο Fabio Di Giannantonio στάθηκε για λίγο δίπλα του και ακολούθησε μια μικρή συζήτηση που οι δύο Ιταλοί νόμιζαν πως ήταν προσωπική. Μόνο που το μικρόφωνο έπιασε την κουβέντα και αυτή αποδείχθηκε πολύ ζουμερή.

“Μα γιατί χρησιμοποιείς αυτό το πράγμα στο πίσω μέρος,” ρώτησε ο Di Giannantonio, αναφερόμενος σε κάποιο εξάρτημα της Desmosedici GP26 του Bagnaia.

“Αυτό είναι το λιγότερο από τα προβλήματά μου. Χρησιμοποιώ ό,τι μου πουν. Έχω ήδη δοκιμάσει τα πάντα. Σου λέω, είτε μαλακή είτε μεσαία γόμα δεν κάνει καμιά διαφορά για μένα στο μπροστινό, είναι εντελώς ίδιες. Ακόμη και η μαλακή που χρησιμοποίησα το πρωί ή η καινούργια που έβαλα στο qualifying είναι ίδια. Λες και έχω τραβηγμένο τον συμπλέκτη μόλις ακουμπήσω το φρένο,” απάντησε ο Bagnaia.

“Καταλαβαίνω, αλλά κατά τη γνώμη μου αν χρησιμοποιήσεις ένα σχετικά στάνταρ στήσιμο όπως εγώ…” Ο Di Giannantonio μετά βίας πρόλαβε να τελειώσει την πρότασή του.

Ο Bagnaia απάντησε ακαριαία: “Δεν με αφήνουν να το κάνω”.

Do Giannantonio: “Οκ, το παρατάω”.

Η συζήτηση έκλεισε εκεί, αλλά οι λίγες αυτές κουβέντες έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, ανοίγοντας ένα μικρό παράθυρο στις εσωτερικές ισορροπίες της εργοστασιακής Ducati. Και δεν ακούγονται ιδιαίτερα τιμητικές για την ιταλική εταιρεία, καθώς αφήνουν την υπόνοια πως δεν επιτρέπει στον Bagnaia να στήσει τη μοτοσυκλέτα του όπως αυτός θέλει.

Συνέχεια δεν δόθηκε στο θέμα, με τον Bagnaia να κατακεραυνώνει τη διαρροή, λέγοντας πως οι κουβέντες του εξάχθηκαν από μια γενικότερη συζήτηση και πως το νόημα ήταν διαφορετικό.

"Αυτό το βίντεο δεν ήταν ολοκληρωμένο. Μιλούσαμε και για κάποιο άλλο θέμα. Μερικές φορές λες πράγματα με λάθος τρόπο. Πάντα όμως έλεγα πως η Ducati με στήριξε πολύ και αυτό που ήθελα να πω είναι πως δοκίμασα κάποια πράγματα πολλές φορές, έτσι η Ducati δεν με αφήνει να το κάνω πια. Μα αυτό συμβαίνει μόνο επειδή το έχω κάνει πολλές φορές. Αυτό που βγήκε από το στόμα μου ειπώθηκε με λάθος τρόπο. Αυτό όμως που συνέβη μετά είναι μια καταστροφή για μένα. Γιατί στερείται εντελώς σεβασμού και η σχέση μεταξύ δημοσιογράφων και αναβατών χρειάζεται σεβασμό.”

Εδώ ο Bagnaia μοιάζει σαν να προσπαθεί να τα μαζέψει, παρότι η αρχική συζήτηση μοιάζει αρκετά ξεκάθαρη. Η δε αντίδραση του Di Giannantonio στην τεράστια δημοσιότητα που πήρε το θέμα δεν μοιάζει καθόλου με διάψευση, ούτε δείχνει να ακολουθεί την ίδια γραμμή με τον Bagnaia, αλλά εστιάζει αποκλειστικά στη διαρροή ως δημοσιογραφική πράξη:

“Δεν θέλω να μπω στις λεπτομέρειες αυτής της ιστορίας, γιατί δεν είναι δική μου ιστορία. Μπορώ όμως να πω ένα πράγμα: εμείς οι αναβάτες, ειδικά οι Ιταλοί, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και πάντα μιλάμε για μοτοσυκλέτες. Είναι απολύτως φυσιολογικό για μας. Αυτό που έγινε ήταν κάτι που συνέβη εκτός κάμερας, ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε γιατί προφανώς υπήρχε εκεί μια κάμερα.

“Το πρόβλημα είναι πως τώρα έχουμε κάμερες παντού. Όλη την ώρα. Γι’ αυτό νομίζω πως οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να έχουν μια αίσθηση των ορίων τους, για το καλό του αθλήματος επίσης. Μπορεί να είμαι σε ένα μπαρ μιλώντας για μοτοσυκλέτες και δεν θα έπρεπε να ανησυχώ μήπως κάπου υπάρχει ένας δημοσιογράφος με μικρόφωνο να κρυφακούει. Γιατί αυτή μπορεί να είναι μια συζήτηση μεταξύ φίλων. Θα ήθελα να υπήρχε λίγος περισσότερος σεβασμός μεταξύ όλων μας.”

Δείτε το βίντεο στη συνέχεια και τα συμπεράσματα δικά σας.