Ο Quartararo μένει στη Yamaha για άλλα δύο χρόνια!

Δεν χάνει ευκαιρία για παράπονο πριν υπογράψει
Ο Quartararo μένει στη Yamaha για άλλα δύο χρόνια!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/4/2024

Ο Fabio Quartararo μόλις επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Yamaha για ακόμη δύο χρόνια που σημαίνει πως θα αγωνιστεί μαζί τους και για την σεζόν του 2026. Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από το τελευταίο του παράπονο σχετικά με τις επιδόσεις της YZR-M1 και την ανάγκη να βρεθεί απάντηση στους Ευρωπαίους.

Ο πρωταθλητής του 2021 έδωσε στην Yamaha τον τίτλο από την πρώτη του κιόλας σεζόν ενώ ήταν και παραμένει ακόμη, ένας από τους ικανότερους αναβάτες για νίκη. Η διαφορά στην εξέλιξη της απόδοσης των ομάδων, δεν τον έχει βοηθήσει να μείνει στην κορυφή του αθλήματος όμως η αξία του ως αναβάτη είναι δεδομένη και σε αυτή προφανώς προσβλέπει η Yamaha. Ευχή όλων μας να κάνουν γρήγορα τα βήματα καλύπτοντας την απόσταση ώστε να εκμεταλλευτούν τις ικανότητες του Quartararo στον μέγιστο βαθμό.

Μέχρι τώρα ο Quartararo έχει σημειώσει 8 νίκες, έχει ανέβει στο βάθρο 21 φορές ενώ άλλες 3 νίκες και άλλες 10 φορές στο βάθρο έχουν γίνει με την δορυφορική ομάδα πιο πριν. Συνολικά έχει πάρει 93 εκκινήσεις με την YZR-M1 με τις 16 να είναι από pole position και 41 από την πρώτη σειρά.

Ο 24χρονος Fabio δήλωσε για την ανανέωση: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορούμε να ανακοινώσουμε πως θα συνεχίσω την περιπέτειά μου με του ΜΠΛΕ! Τον προηγούμενο χειμώνα η Yamaha μου απέδειξε πως έχουν χαράξει νέα πορεία με πιο ανταγωνιστικό προφίλ. Η αυτοπεποίθησή μου είναι υψηλή: Θα επιστρέψουμε στον κορυφή μαζί! Πριν έξι χρόνια που έδωσαν την ευκαιρία να ανέβω στα MotoGP και έχουμε καταφέρει πολλά μαζί. Έχουμε όμως και πολλά ακόμη να κάνουμε απλά για να φτάσουμε στο σημείο να παλέψουμε για την νίκη. Θα δουλέψω πολύ και είμαι βέβαιος πως μαζί θα πετύχουμε τα όνειρά μας για ακόμη μία φορά!».

Από την πλευρά της διεύθυνσης της Yamaha, ο Lin Jarvis δήλωσε: «Η παραμονή του Fabio ως μέρος της εργοστασιακής ομάδας είναι δομικό στοιχείο στο σχέδιο της Yamaha για τα MotoGP. Ο Fabio είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο, δουλεύει σκληρά, έχει ομαδικό πνεύμα και έχει επίσης μπροστά του πολλά χρόνια που θα μπορεί να παλέψει για την πρώτη γραμμή. Οι Yamaha Motor Company, Yamaha Motor Racing, και η Monster Energy Yamaha MotoGP Team δεν κάνουν καμία έκπτωση στις προσπάθειές τους για ένα λαμπρό μέλλον με τον Fabio και πιο επιθετικό προφίλ στην εξέλιξη της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας».

«Έχουμε ήδη κάνει σημαντικές αλλαγές σε οργανωτικό επίπεδο, εισάγοντας νέο εσωτερικό σύστημα ελέγχου, προσλαμβάνοντας κορυφαίους επιστήμονες της βιομηχανίας και συνάπτοντας εξωτερικές συνεργασίες που όλα αυτά βασίζονται και στο μεγαλύτερο προϋπολογισμό που έχει πλέον η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας και το πρόγραμμα δοκιμών της. Ο στόχος όλων αυτών των αλλαγών είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία που χρειάζεται για να επιστρέψουμε στις νίκες.»

«Ο Fabio είναι μαζί μας από το 2019 και εργοστασιακός από το 2021. Μέσα σε τέσσερα χρόνια δεν είναι λίγα αυτά που καταφέραμε με 8 νίκες και 21 φορές στο βάθρο, ένα παγκόσμιο τίτλο και μία δεύτερη θέση. Είμαστε όμως και οι πρώτοι που θα παραδεχτούμε πως έχουμε πολύ δουλειά για να γίνουμε ξανά όσο ανταγωνιστικοί ήμασταν και το 2021 έως και τα μέσα του 2022. Με τον Fabio όμως ξέρεις πως έχεις έναν αναβάτη που θα δώσει κάθε φορά το 100% ενώ είναι εκ φυσικού του να συνεργάζεται αρμονικά και να δημιουργεί καλή ατμόσφαιρα με όλα τα μέλη της ομάδας. Μπορεί να στηρίζεται στην ομάδα και στην Yamaha σε κάθε του βήμα καθώς θα κάνουμε την προσπάθεια να κερδίσουμε και άλλα πρωταθλήματα μαζί».

Ετικέτες

Aspar Circuit - Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και ώρες λειτουργίας
motomagAspar Circuit – Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

17/5/2024

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο αναμονής, οι εργασίες αναβάθμισης στην ιδιωτική πίστα Aspar ολοκληρώθηκαν, με το “Aspar Universe”, όπως αποκαλείται το τεράστιο σύμπλεγμα, να ανοίγει τις πύλες του στο κοινό από Πέμπτη μέχρι και Κυριακή, έχοντας ως στόχο να γίνει μήτρα νέων πρωταθλητών αλλά και ένας χώρος που θα μπορούν όλοι να διασκεδάσουν με ασφάλεια.

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει για το μεγαλεπήβολο όραμα του θρυλικού τέως αναβάτη των GP και νυν ιδιοκτήτη ομάδας σε Moto2 και Moto3, Jorge Martinez “Aspar”. Με έδρα την Guadassuar της Valencia, το τεράστιο σύμπλεγμα της πίστας Aspar απλώνεται σε συνολική έκταση 370.000 τ.μ. και διαχωρίζεται σε τέσσερα τμήματα. Η κύρια ασφάλτινη πίστα έχει συνολικό μήκος 2,2 χιλιομέτρων, ενώ η χωμάτινη φτάνει τα 1,1 χιλιόμετρα. Όπως είναι φυσικό τα καρτ δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν, έχοντας μία δική τους πίστα 850 μέτρων.

Στον αχανή χώρο βρίσκουμε επίσης την ακαδημία Aspar KSB Sport, η οποία μαζί με τις δύο εκπαιδευτικές της πίστες καταλαμβάνει συνολικά 18.000 τ.μ. Ακόμη, υπάρχει το Μουσείο Aspar, τα paddock που απλώνονται σε έναν χώρο 10.000 τ.μ., χώρος στάθμευσης, αίθουσα ενημέρωσης, εστιατόριο, χώρος εκδηλώσεων και αναρρωτήριο. Μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο μηχανοκίνητο θεματικό πάρκο.

Aspar Circuit – Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της

Οι εγκαταστάσεις αυτές δίνουν τη δυνατότητα στην Aspar Circuit να εξελιχθεί σε ένα μοναδικό περιβάλλον, ικανό να φιλοξενήσει πλήθος δραστηριοτήτων. Η αρχή έγινε στις 15 Μαΐου 2024, ημερομηνία-σταθμός, όπου η πίστα ανακοίνωσε ότι ανοίγει τις πύλες της στο κοινό. Όσοι το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να ενοικιάσουν καρτ (παιδικά, ενηλίκων και διθέσια), με τα οποία θα μπορούν να τρέχουν στην πίστα και να αγωνίζονται. Εννοείται ότι υπάρχει πρόβλεψη και για όσους έχουν δικό τους καρτ, οι οποίοι θα μπορούν βάσει προγραμματισμού να οδηγήσουν στην πίστα. Για τους μοτοσυκλετιστές τώρα, η Aspar Circuit δίνει την δυνατότητα σε όσους θέλουν να τρέξουν με την δική τους μοτοσυκλέτα στην μεγάλη πίστα.

Οι διαδρομές μπορούν να δεχτούν αλλαγές, με στόχο προπονήσεις και ιδιωτικές δοκιμές, ένα χαρακτηριστικό που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα ομάδες και αναβάτες, καθώς με αυτόν τον τρόπο έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τα όριά τους σε διαφορετικές περιπτώσεις, που απεικονίζουν διαφορετικές πίστες. Η αχανής έκταση παρέχει ακόμη υπηρεσίες για την διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων, παρουσιάσεων, συνέδριων και ό,τι άλλο επιθυμεί κάποια εταιρεία.

Η πίστα θα είναι ανοιχτή τέσσερις ημέρες της  εβδομάδας, από Πέμπτη μέχρι και Κυριακή. Για την κύρια ασφάλτινη πίστα των 2,2 χιλιομέτρων, οι ώρες λειτουργίας έχουν οριστεί από τις 9:00 π.μ. μέχρι και τις 6:00 μ.μ. (τοπική ώρα), ενώ για αυτή των καρτ το ωράριο διευρύνεται από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τις 8:00 το απόγευμα. Το εστιατόριο, το οποίο αποτελεί τμήμα του συμπλέγματος Aspar θα ανοίγει τις πύλες του την ίδια ώρα με τις πίστες και θα παραμένει ανοιχτό μέχρι και τις 7:00 μ.μ.

Aspar Circuit – Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της

Δεν σταματάμε όμως εδώ, καθώς η πίστα του Jorge Martinez θέλει να αποτελέσει ταυτόχρονα και φυτώριο νέων αναβατών, περικλείοντας στους κόλπους της, τη σχολή Aspar KSB Sport, με τα γραφεία της να βρίσκονται εντός του χώρου. Στόχος της ακαδημίας είναι η εύρεση, ανάπτυξη και εξέλιξη νέων ταλέντων, τόσο για μέσα στις πίστες, όσο και έξω από αυτές, στα box. Επιπροσθέτως, θα περιλαμβάνονται προγράμματα εκπαίδευσης οδήγησης μοτοσυκλέτας για όλα τα επίπεδα και ηλικίες. Από την άλλη, οι μηχανολόγοι του Τεχνικού τμήματος της Aspar KSB θα μπορούν να εφαρμόσουν πρακτικά τις γνώσεις τους, εντός επαγγελματικού περιβάλλοντος.

Τέλος, η τεράστια έκταση της πίστας προβλέπεται να αποτελέσει ταυτόχρονα και τα κεντρικά της αγωνιστικής ομάδας Aspar, από το Ισπανικό Πρωτάθλημα μέχρι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Έτσι, γίνεται πιο εύκολο για τις εταιρείες και τους χορηγούς να έρθουν σε επαφή με την ισπανική ομάδα.

Η συγκεκριμένη πίστα αποτελεί το απαύγασμα μίας γενικότερης φιλοσοφίας γύρω από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό που διατρέχει ολόκληρη την Ισπανία. Για να φτάσει όμως εκεί, δημιουργώντας τεράστιας έκταση συμπλέγματα, που μεταξύ άλλων αποτελούν και φυτώρια νέων πρωταθλητών, πέρασε από πολλά στάδια. Όπως έχουμε ξαναπεί, για να μπορέσουμε κάποια στιγμή κι εμείς να φτάσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο θα πρέπει να ξεκινήσουμε από πιο χαμηλά, φτιάχνοντας πίστες για τον κόσμο και τα εθνικά πρωταθλήματα. Αντί λοιπόν να συζητάμε για πίστες MotoGP και F1 που απαιτούν τεράστια οικονομικά ποσά για να στηθούν και να καλύψουν τις προδιαγραφές, θα ήταν καλό να ξεκινήσουμε την κουβέντα από πιο γερές βάσεις, φτιάχνοντας πίστες που θα έχουν έσοδα από τους αναβάτες, αλλά και από εταιρείες. Η Ελλάδα έχει πολλούς χώρους, όπου μπορούμε να φτιάξουμε πίστες και χάρη στο ορεινό της ανάγλυφο να είναι και αρκούντως τεχνικές. Πρέπει όμως να ξεκινήσουμε από χαμηλά, χτίζοντας το επίπεδο και την φιλοσοφία γύρω από τους αγώνες, για να φτάσουμε κάποια στιγμή να συζητάμε για Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Ετικέτες