Ο Quartararo μένει στη Yamaha για άλλα δύο χρόνια!

Δεν χάνει ευκαιρία για παράπονο πριν υπογράψει
Ο Quartararo μένει στη Yamaha για άλλα δύο χρόνια!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/4/2024

Ο Fabio Quartararo μόλις επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Yamaha για ακόμη δύο χρόνια που σημαίνει πως θα αγωνιστεί μαζί τους και για την σεζόν του 2026. Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από το τελευταίο του παράπονο σχετικά με τις επιδόσεις της YZR-M1 και την ανάγκη να βρεθεί απάντηση στους Ευρωπαίους.

Ο πρωταθλητής του 2021 έδωσε στην Yamaha τον τίτλο από την πρώτη του κιόλας σεζόν ενώ ήταν και παραμένει ακόμη, ένας από τους ικανότερους αναβάτες για νίκη. Η διαφορά στην εξέλιξη της απόδοσης των ομάδων, δεν τον έχει βοηθήσει να μείνει στην κορυφή του αθλήματος όμως η αξία του ως αναβάτη είναι δεδομένη και σε αυτή προφανώς προσβλέπει η Yamaha. Ευχή όλων μας να κάνουν γρήγορα τα βήματα καλύπτοντας την απόσταση ώστε να εκμεταλλευτούν τις ικανότητες του Quartararo στον μέγιστο βαθμό.

Μέχρι τώρα ο Quartararo έχει σημειώσει 8 νίκες, έχει ανέβει στο βάθρο 21 φορές ενώ άλλες 3 νίκες και άλλες 10 φορές στο βάθρο έχουν γίνει με την δορυφορική ομάδα πιο πριν. Συνολικά έχει πάρει 93 εκκινήσεις με την YZR-M1 με τις 16 να είναι από pole position και 41 από την πρώτη σειρά.

Ο 24χρονος Fabio δήλωσε για την ανανέωση: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορούμε να ανακοινώσουμε πως θα συνεχίσω την περιπέτειά μου με του ΜΠΛΕ! Τον προηγούμενο χειμώνα η Yamaha μου απέδειξε πως έχουν χαράξει νέα πορεία με πιο ανταγωνιστικό προφίλ. Η αυτοπεποίθησή μου είναι υψηλή: Θα επιστρέψουμε στον κορυφή μαζί! Πριν έξι χρόνια που έδωσαν την ευκαιρία να ανέβω στα MotoGP και έχουμε καταφέρει πολλά μαζί. Έχουμε όμως και πολλά ακόμη να κάνουμε απλά για να φτάσουμε στο σημείο να παλέψουμε για την νίκη. Θα δουλέψω πολύ και είμαι βέβαιος πως μαζί θα πετύχουμε τα όνειρά μας για ακόμη μία φορά!».

Από την πλευρά της διεύθυνσης της Yamaha, ο Lin Jarvis δήλωσε: «Η παραμονή του Fabio ως μέρος της εργοστασιακής ομάδας είναι δομικό στοιχείο στο σχέδιο της Yamaha για τα MotoGP. Ο Fabio είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο, δουλεύει σκληρά, έχει ομαδικό πνεύμα και έχει επίσης μπροστά του πολλά χρόνια που θα μπορεί να παλέψει για την πρώτη γραμμή. Οι Yamaha Motor Company, Yamaha Motor Racing, και η Monster Energy Yamaha MotoGP Team δεν κάνουν καμία έκπτωση στις προσπάθειές τους για ένα λαμπρό μέλλον με τον Fabio και πιο επιθετικό προφίλ στην εξέλιξη της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας».

«Έχουμε ήδη κάνει σημαντικές αλλαγές σε οργανωτικό επίπεδο, εισάγοντας νέο εσωτερικό σύστημα ελέγχου, προσλαμβάνοντας κορυφαίους επιστήμονες της βιομηχανίας και συνάπτοντας εξωτερικές συνεργασίες που όλα αυτά βασίζονται και στο μεγαλύτερο προϋπολογισμό που έχει πλέον η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας και το πρόγραμμα δοκιμών της. Ο στόχος όλων αυτών των αλλαγών είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία που χρειάζεται για να επιστρέψουμε στις νίκες.»

«Ο Fabio είναι μαζί μας από το 2019 και εργοστασιακός από το 2021. Μέσα σε τέσσερα χρόνια δεν είναι λίγα αυτά που καταφέραμε με 8 νίκες και 21 φορές στο βάθρο, ένα παγκόσμιο τίτλο και μία δεύτερη θέση. Είμαστε όμως και οι πρώτοι που θα παραδεχτούμε πως έχουμε πολύ δουλειά για να γίνουμε ξανά όσο ανταγωνιστικοί ήμασταν και το 2021 έως και τα μέσα του 2022. Με τον Fabio όμως ξέρεις πως έχεις έναν αναβάτη που θα δώσει κάθε φορά το 100% ενώ είναι εκ φυσικού του να συνεργάζεται αρμονικά και να δημιουργεί καλή ατμόσφαιρα με όλα τα μέλη της ομάδας. Μπορεί να στηρίζεται στην ομάδα και στην Yamaha σε κάθε του βήμα καθώς θα κάνουμε την προσπάθεια να κερδίσουμε και άλλα πρωταθλήματα μαζί».

Ετικέτες

MotoGP Le Mans: Νίκη Γάλλου μετά από 71 χρόνια! Ο Zarco κερδίζει αγώνα με αναποδιές

Ρεκόρ προσέλευσης θεατών!
MotoGP Le Mans: Νίκη Γάλλου μετά από 71 χρόνια! Ο Zarco κερδίζει αγώνα με αναποδιές
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/5/2025

Για πρώτη φορά στην ιστορία των MotoGP υπάρχουν πάνω από 300.000 θεατές με τους Γάλλους να δείχνουν γιατί είναι μία από τις καλύτερες αγορές της μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη, κόβοντας 311.797 χιλιάδες εισιτήρια.

Αποζημιώθηκαν με την πρώτη νίκη Γάλλου στο Γαλλικό αγώνα μετά από 71 χρόνια! Και για να φτάσουμε εδώ έπρεπε να έρθουν όλα ανάποδα, κυριολεκτικά!

Στον αγώνα αναγνώρισης η βροχή που απειλούσε όλη την ημέρα κάνει την εμφάνισή της και μετά την λευκή σημαία βγαίνει η κόκκινη και αποφασίζεται αλλαγή του αγώνα σε βρόχινο και νέα διαδικασία εκκίνησης με μείον ένα γύρο για να μην μείνει καμία μοτοσυκλέτα πριν την καρό σημαία καθώς είχαν γράψει ήδη ένα γύρο.

Όμως στον δεύτερο αυτό γύρο η βροχή κόβει και οι μισοί αναβάτες και μαζί όλοι όσοι κυνηγούν την νίκη, αποφασίζουν να αλλάξουν ξανά σε slick ενώ η pit lane έχει κλείσει. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να τιμωρηθούν ξεκινώντας από την pit lane. Επειδή είναι όμως πολλοί και αυτό θα ήταν επικίνδυνο, παίρνουν την κανονική τους θέση και τιμωρούνται με δύο διελεύσεις από τον μακρύ γύρο.

Αν πράγματι τα slick είναι η κατάλληλη επιλογή τότε είναι προτιμότερη η τιμωρία. Δεν θα ήταν όμως αυτή η περίπτωση.

Στην πρώτη στροφή Bagnaia και Mir πέφτουν με εμπλοκή Binder και τον Zarco να κόβει ευθεία από την άμμο για να τους αποφύγει και να καταλήγει 14ος. Μάλιστα σπάει η βάση από τους διακόπτες με τον Marc Marquez να αστειεύεται στο τέλος του αγώνα με μία μπηχτή για την Honda, πως έτσι δουλεύει καλύτερα.

Ο Quartararo εξαφανίζεται εμπρός και γρήγορα οι κριτές ανακοινώνουν την ποινή διπλού μακρύ γύρου σε Bastianini, Vinales, Morbidelli, Quartararo, Ai Ogura, Fernandez, Aldeguer, Marc Marquez, Di Giannantonio, Acosta, Binder και Alex Marquez.

Πρώτος ο Quartararo εκτελεί την ποινή του με τον Marquez να οδηγεί την κούρσα για λίγο αλλά εκείνη την στιγμή η βροχή δυναμώνει ξανά!

Όλα αυτά και ενώ είμαστε στον 5ο γύρο!

Ο Binder και ο Quartararo σημειώνουν πτώση πίσω από τον Marc Marquez με το πλήθος να βγάζει μία κραυγή που ακούστηκε σε όλα τα λαγκάδια γύρω από το ιστορικό Le Mans.

Ένα γύρο μετά πέφτει και ο Bastianini με τον Marquez να εκτελεί τον μακρύ γύρο και αμέσως μετά, στον 7ο γύρο να βγαίνουν και οι δύο Marquez για αλλαγή μοτοσυκλέτας βάζοντας ξανά τα βρόχινα!

Αν δεν είχαν βγει ποτέ, ο αγώνας θα ήταν πολύ διαφορετικός, ένας κανονικός βρόχινος με υψηλό ανταγωνισμό.

Τώρα αυτό που συνέβη ήταν να περάσει ο Zarco σταδιακά εμπρός, όσο οι υπόλοιποι εκτελούσαν τις ποινές τους. Μέχρι να γίνει αυτό πέφτει και ο Miler και ο Aldeguer είναι για λίγο πρώτος.

Στον 8ο γύρο ο Zarco είναι πρώτος με τεράστια διαφορά από τον Oliveira τον οποίο πολύ γρήγορα θα περάσουν τα αδέρφια Marquez. Ο Marc Marquez δεν έχει κανένα λόγο να πιέσει για να περάσει τον Zarco αλλά φαίνεται ότι δεν μπορεί κιόλας και να θέλει καθώς ο Γάλλος μεγαλώνει την απόστασή του και άλλο! Είναι ένας από τους καλύτερους, μαζί με τον Miller, όταν οι συνθήκες είναι οι χειρότερες και σήμερα είναι απλά ο καλύτερος.

Έχει πάρει τις σωστές αποφάσεις, έχει αποφύγει πτώση, έχει κάνει enduro, έχει φυλάξει το βρόχινο όταν στέγνωνε η πίστα και τώρα δεν γίνεται παρά να κερδίσει για να κάνει το όνειρο των Γάλλων πραγματικότητα, ιδιαίτερα από την στιγμή που αυτή η νίκη δεν έχει πραγματική διαφορά για το πρωτάθλημα και έτσι είναι το ίδιο, όποιον αναβάτη και αν υποστηρίζουν.

Στον 21ο γύρο από τους 26 ο Alex Marquez πέφτει στο εσάκι από πίσω ελαστικό και ο Aldeguer ανεβαίνει ξανά στο βάθρο. Από πλευράς βαθμολογίας πρωταθλήματος ο Marc Marquez είναι στο καλύτερο σημείο με την έκβαση του αγώνα, με τον Zarco να παίρνει μία μεγάλη και ιστορική νίκη!

Ο πιο περίεργος αγώνας της σεζόν και καθοριστικός για την βαθμολογία του πρωταθλήματος από την 2η θέση και πίσω.  

 

Θέση

Βαθμοί

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

25

5J. Zarco

CASTROL Honda LCR

45:47.541

2

20

93M. Marquez

Ducati Lenovo Team

+19.907

3

16

54F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+26.532

4

13

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+29.631

5

11

12M. Viñales

Red Bull KTM Tech3

+38.136

6

10

30T. Nakagami

Honda HRC Test Team

+59.527

7

9

25R. Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

+70.302

8

8

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+70.363

9

7

32L. Savadori

Aprilia Racing

+85.793

10

6

79A. Ogura

Trackhouse MotoGP Team

+86.529

11

5

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+92.535

12

4

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+95.357

13

3

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+0.000

14

2

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

+0.000

15

1

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+0.000

16

 

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+0.000

Πτώσεις

   

73A. Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

22 laps

   

88M. Oliveira

Prima Pramac Yamaha MotoGP

18 laps

   

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

6 laps

   

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

5 laps

   

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

3 laps

Δεν ολοκλήρωσαν τον 1ο γύρο

   

36J. Mir

Honda HRC Castrol

 

 

Ετικέτες