CFMOTO, Rally Dakar 2024 – Επιτυχημένο ντεμπούτο στα Quad με κατάκτηση της πέμπτης θέσης

Ο Λιθουανός rookie Antanas Kanopkinas, χάρισε ένα αξιόλογο αποτέλεσμα στην CFMOTO
motomag CFMOTO, Rally Dakar 2024 – Επιτυχημένο ντεμπούτο στην κατηγορία Quad με την κατάκτηση της πέμπτης θέσης
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/1/2024

Με ένα καλό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται ο αγώνας της CFMOTO στο Rally Dakar. Με την 5η θέση στην γενική κατάταξη, η CFMOTO επιτυγχάνει την καλύτερη επίδοση για κινεζικη εταιρεία στην κατηγορία Quad στην ιστορία του θρυλικού ράλι.

Ο Antanas Kanopkinas της CFMOTO THUNDER RACING TEAM ολοκλήρωσε το απαιτητικό Rally Dakar με μια εντυπωσιακή επίδοση, εξασφαλίζοντας την 5η θέση στη γενική κατάταξη της κατηγορίας Quad. Αυτό σηματοδότησε το ντεμπούτο της CFMOTO στο Rally Dakar και ο Antanas, οδηγώντας ένα τροποποιημένο CFORCE 1000 σημείωσε την καλύτερη επίδοση από κινεζική μάρκα στην κατηγορία με συνολικό χρόνο 113 ώρες, 25 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

CFMOTO, Rally Dakar 2024 – Επιτυχημένο ντεμπούτο στην κατηγορία Quad με την κατάκτηση της πέμπτης θέσης

Το CFORCE 1000, στην κατηγορία Quad, κέρδισε την αναγνώριση χάρη στην αξιοπιστία του, και φυσικά λόγω των ικανοτήτων του αναβάτη του. Ξεπερνώντας τις προκλήσεις που έθεσαν οι διοργανωτές, ο Antanas εξασφάλισε την 6η θέση στο δεύτερο σκέλος, βελτιώνοντας σταδιακά τη θέση του στη γενική κατάταξη. Ωστόσο, για έναν συμμετέχοντα για πρώτη φορά, οι δυσκολίες και οι ατυχίες είναι αναπόφευκτες. Στο στάδιο Chrono 48 ωρών, λόγω της εξάντλησης των καυσίμων, ο Antanas κάλεσε για διάσωση από το ελικόπτερο μόλις 3,7 χλμ. πριν από τη γραμμή τερματισμού. Στο 11ο στάδιο, πέτρες δημιούργησαν βλάβη, εμποδίζοντάς τον να τερματίσει τη διαδρομή. Ευτυχώς, σύμφωνα με τους κανονισμούς της κατηγορίας Rally 2 συνέχισε να συμμετέχει στα επόμενα στάδια του αγώνα.

CFMOTO, Rally Dakar 2024 – Επιτυχημένο ντεμπούτο στην κατηγορία Quad με την κατάκτηση της πέμπτης θέσης

Η εμπειρία του φετινού Dakar αναμένεται να κάνει τη CFMOTO και την ομάδα CFMOTO THUNDER RACING TEAM ακόμα πιο ανταγωνιστικές σε μελλοντικά Rally. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες για τις επιδόσεις τους στους επόμενους αγώνες W2RC του 2024 και άλλα περιφερειακά rally που θα επιτευχθούν και θα ενισχύσουν τη CFMOTO και την ομάδα CFMOTO THUNDER RACING TEAM. Ως ο μόνος εκπρόσωπος της Κίνας στην κατηγορία Quad στο Rally Dakar, η CFMOTO γίνεται η πρώτη κινεζική μάρκα που ξεπέρασε πολλές προκλήσεις για να πάρει τερματισμό και μάλιστα στην πρώτη πεντάδα των Quads, απόδειξη της 35χρονης τεχνογνωσίας της CFMOTO στα Off-road οχήματα.

CFMOTO1:38.735CFMOTO

 

Ετικέτες

FIM TrialGP 2024, Ιαπωνία – O Toni Bou (Honda - Montesa) προσθέτει ακόμη μία νίκη στο σπουδαίο παλμαρέ του

Στις κατηγορίες TrialGP Women και Trial2 αναδείχθηκαν νικητές οι Emma Bristow (Sherco) και Jack Peace (Sherco)
motomag FIM TrialGP, Ιαπωνία – O Toni Bou (Honda - Montesa) προσθέτει ακόμη μία νίκη στο σπουδαίο παλμαρέ του
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Μπροστά σε 12.000 παθιασμένους Ιάπωνες θεατές ο Toni Bou με Honda πανηγύρισε ακόμη μία νίκη στο δρόμο προς την κατάκτηση του δέκατου όγδοου Παγκόσμιου τίτλου του στον θεσμό TrialGP.

Η βροχή που τελικά όλοι περίμεναν στην Ιαπωνία τελικά δεν ήρθε ποτέ με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να είναι αρκετά υψηλές. Οι συμμετέχοντες είχαν να αντιμετωπίσουν τεράστιους ογκόλιθους οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί από τους οργανωτές ώστε να αυξήσουν τον βαθμό δυσκολίας, ενώ και οι αναβάσεις-κατεβάσεις δεν θα ήταν επίσης εύκολη υπόθεση.

Το ερώτημα όλων ήταν ένα πριν ξεκινήσει ο αγώνας, θα μπορέσει κάποιος να κερδίσει τον πολυπρωταθλητή Toni Bou (Honda - Montesa), η θα βλέπαμε στην Ιαπωνία μία παράσταση που έχουμε ξαναδεί εκατοντάδες φορές όλα αυτά τα χρόνια. Η απάντηση ήρθε φυσικά λίγο αργότερα από τον ίδιο τον αναβάτη. Ο Bou ήταν για ακόμη φορά αυτός που συγκέντρωσε τους λιγότερους βαθμούς ποινής με αποτέλεσμα να κατακτήσει τη νίκη στην Ιαπωνία.

Το μόνο ψεγάδι που μπορούμε να προσάψουμε στον Bou είναι ένα λάθος στο έκτο τμήμα -κάνει και αυτός λάθη καμιά φορά- το οποίο του έδωσε κάποιους βαθμούς ποινής ως παράσημο. Ο μόνος που προσπάθησε να μείνει κοντά στον αναβάτη τα Honda ήταν ο Adam Raga (Sherco), ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα στη δεύτερη θέση. Ο teammate του Toni Bou, Gabriel Marcelli (Honda - Montesa), δεν κατάφερε να υπερκεράσει τον αντίπαλο του Raga καθώς ένα κλατάρισμα στο δέκατο τμήμα του αγώνα σήμανε το τέλος της μεταξύ τους μάχης, με τον Marcelli να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Ο Toni Bou μετά τη νίκη του ανέφερε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα στον εντός έδρας αγώνα της Honda. Έκανα μερικά λάθη σήμερα, αλλά οδήγησα σε γενικές γραμμές καλά”.

Στο TrialGP Women νικήτρια αναδείχθηκε η Emma Bristow (Sherco), η οποία στην τελευταία της χρονιά στην ενεργό δράση θέλει να κατακτήσει τον δέκατο της Παγκόσμιο τίτλο. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Andrea Sofia Rabino (Beta), με την Berta Abellan (Scorpa), να μην μπορεί να κρατήσει την πρωτοπορία που είχε στα αρχικά στάδια του αγώνα και να τερματίζει στην τρίτη θέση του βάθρου.

H Emma Bristow δήλωσε: "Οδηγούσα πολύ καλύτερα στο τελευταίο τμήμα σε σχέση με τον υπόλοιπο αγώνα, είμαι πολύ περήφανη καθώς πέτυχα την 50η νίκη μου σε Grand Prix. Παρολαυτά έχουμε ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε”.

Στην κατηγορία Trial2, η μάχη για τη νίκη ήταν έντονη με τους Jack Peace (Sherco), Alex Canales (Sherco) και Gael Chatagno (Electric Motion) να τα δίνουν όλα στην Ιαπωνία. Ο Peace κατάφερε να συγκεντρώσει λιγότερους βαθμούς ποινής παρά τα λάθη του προς το μέσον του αγώνα. Οι Canales και Chatagno προσπάθησαν μέχρι το τελευταίο τμήμα να κάνουν την αντεπίθεση τους ωστόσο ο Peace κράτησε την πρώτη θέση. Πίσω από τον αναβάτη της Sherco, βρέθηκε ο Canales, με τον Chatango να συμπληρώνει το βάθρο.

Ο Jack Peace ανέφερε με τη σειρά του: “Έκανα κάποια λάθη τα οποία ωστόσο δεν μου στέρησαν τη νίκη, οπότε είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα”.

Το ενδιαφέρον μετατοπίζεται τώρα στο Sant Julià de Lòria στις 7-9 Ιουνίου στα Πυρηναία όρη και το TrialGP της Ανδόρας, όπου εκεί εκτός από τις κατηγορίες TrialGP,  TrialGP Women, Trial2 θα δούμε και την κατηγορία Trial3.

FIM TrialGP, Ιαπωνία – O Toni Bou (Honda - Montesa) προσθέτει ακόμη μία νίκη στο σπουδαίο παλμαρέ του
Ετικέτες