Toby Price - Δεν ανανέωσε μαζί του η ΚΤΜ για το 2025...

Λυπημένος ο Αυστραλός, δηλώνει παράλληλα πως βρίσκεται ακόμα στην ακμή του
motomag ΚΤΜ – Δεν θα συνεχίσει με την αυστριακή εταιρεία ο Toby Price
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/3/2024

Αντίο στον Toby Price είπε η ΚΤΜ, με την αυστριακή εταιρεία να επιλέγει να μην ανανεώσει για το 2025 το συμβόλαιό της με τον δύο φορές νικητή του Rally Dakar (2016 και 2019).

Παρά το "άδειασμα" που του επεφύλασε η KTM, ο μέχρι πρότινος πρωτοκλασάτος αναβάτης της Ready to Race εταιρείας, Toby Price, οφείλει πολλές από τις επιτυχίες της αγωνιστικής του καριέρας στην αυστριακή εταιρεία, και αυτό είναι κάτι που δεν ξεχνά ο Αυστραλός.

Μπορεί ο Price μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εξέφρασε τη στεναχώρια του για το γεγονός πως δεν θα οδηγεί από εδώ και στο εξής για την KTM, ωστόσο σε καμία των περιπτώσεων δεν αμέλησε να αναφερθεί στην υποστήριξη που του έχει δώσει η αυστριακή εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια.

ΚΤΜ – Δεν θα συνεχίσει με την αυστριακή εταιρεία ο Toby Price

Ο δύο φορές νικητής του Rally Dakar, που πιστεύει πως έχει ακόμη πράγματα να δώσει στην εκτός δρόμου αγωνιστική σκηνή, τη φετινή χρονιά έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στο Διεθνές Πρωτάθλημα Score 2024 όπου θα αγωνιστεί με την Εθνική Ομάδα της Αυστραλίας.

Η απόφαση της ΚΤΜ να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Toby Price έχει να κάνει με την αλλαγή στρατηγικής της αυστριακής εταιρείας και στα ράλι, δίνοντας προτεραιότητα σε αναβάτες με μικρότερη ηλικία που θα μπορούν να προσφέρουν περισσότερα στο αγωνιστικό κομμάτι της εταιρείας.

Ετικέτες

NW200 2024 – Τρομακτικό ατύχημα με απογείωση αναβάτη! [VIDEO]

Προσγείωση σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο σε γκαράζ σπιτιού, με αποφυγή σοβαρού τραυματισμού
NW200 Τρομακτικό ατύχημα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/5/2024

Στον πιο γνωστό Road-Racing αγώνα της Ιρλανδίας, το φημισμένο NW200, ο αγωνιζόμενος Paul Cassidy είχε ένα τρομακτικό ατύχημα, όπου μετά από πρόσκρουση σε προστατευτική μαλακή μπαριέρα απογειώθηκε σε ύψος 7-8 μέτρων παίρνοντας τούμπες, για να προσγειωθεί πάνω σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σε γκαράζ σπιτιού, αποφεύγοντας ως εκ θαύματος κάποιον σοβαρό τραυματισμό!

Ο Paul Cassidy ανέφερε τα εξής για το ατύχημά του: “Όπως γνωρίζετε είχα ένα μικρό ατύχημα στο NW200. Είμαι εντάξει, απλώς πολύ μελανιασμένος και πονεμένος. Βρισκόμουν πίσω από έναν άλλο αναβάτη, με 4η στο κιβώτιο, όταν η μοτοσυκλέτα του προπορευόμενου αγωνιζόμενου εμφάνισε πρόβλημα και έσβησε. Εκείνος τραβήχτηκε προς τα αριστερά, μη γνωρίζοντας πως βρισκόμουν ακριβώς από πίσω, και συγκρουστήκαμε. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο με αυτή την ταχύτητα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την υποστήριξή σας, και στο ιατρικό προσωπικό που έκανε εξαιρετικά τη δουλειά του. Έσκασα στον προστατευτικό φράχτη και πήρα ύψος 7 ή 8 μέτρων, για να προσγειωθώ στον κήπο ενός σπιτιού, πάνω σε ένα αυτοκίνητο.”

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την τεράστια επικινδυνότητα του NW200, η χρήση φόρμας με αερόσακο δεν είναι υποχρεωτική, απλώς συστήνεται. Υποχρεωτική είναι η χρήση συμβατικής φόρμας, αλλά και πέρα από τον υπόλοιπο εξοπλισμό τόσο η χρήση προστασίας πλάτης όσο και στήθους.

Paul Cassidy

Ο Cassidy φορούσε φόρμα της RST, όπως βλέπουμε πάνω, ενώ δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη ερχόταν με αερόσακο.

 

Posted by Paul Cassidy on Thursday, May 9, 2024
Ετικέτες