Manuel Lettenbichler - Μετάβαση από το Hard στο SuperEnduro

Μετά από 2 συνεχόμενους Οutdoor τίτλους, ο Γερμανός στρέφεται στο Indoor Πρωτάθλημα
Manuel Lettenbichler - Στο SuperEnduro το 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/11/2023

Αφού κατέκτησε με την KTM τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Hard Enduro το 2022 και το 2023, ο Manuel Lettenbichler επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro το 2024, αγώνισμα στο οποίο έχει ήδη κατακτήσει έναν τίτλο, αν και στην κατηγορία Junior, το 2016.

Ο πρόσφατα εστεμμένος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Hard Enduro 2023 θα ανταλλάξει την ύπαιθρο με τους εσωτερικούς χώρους, καθώς προετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα της σειράς των επτά γύρων του FIM SuperEnduro, που θα διεξαχθεί στη Γαλλία στις 25 Νοεμβρίου.

Ο Lettenbichler δεν είναι άγνωστος στο indoor enduro, αφού ο 25χρονος στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM Junior SuperEnduro το 2016, ενώ κατόπιν αγωνίστηκε δύο ακόμα σεζόν ως ιδιώτης στην κατηγορία Prestige.

Ο Mani ήταν πανέτοιμος να αναλάβει τη σεζόν 2022 για λογαριασμό της Red Bull KTM και μάλιστα συμμετείχε στον εναρκτήριο γύρο στην Πολωνία, όπου εξασφάλισε ένα εξαιρετικό δεύτερο αποτέλεσμα. Δυστυχώς, ο οδηγός αγώνων KTM 350 EXC-F αναγκάστηκε να μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν λόγω της χειρουργικής επέμβασης που υποβλήθηκε στο γόνατό του.

Ο Lettenbichler έχασε επίσης τη σεζόν 2023 λόγω της δέσμευσής του στην ανάπτυξη του ολοκαίνουργιου μοντέλου KTM 300 EXC του 2024 - μια απόφαση που προφανώς απέδωσε καρπούς, με τον Γερμανό να κυριαρχεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Hard Enduro αγωνιζόμενος με τη δίχρονη μοτοσυκλέτα των Αυστριακών. Τώρα, λίγες εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της αήττητης σεζόν του στο hard enduro, στρέφει την προσοχή στο SuperEnduro.

Manuel Lettenbichler: "Η σεζόν 2023 Hard Enduro πήγε εκπληκτικά για μένα, αλλά τώρα κοιτάζω ήδη μπροστά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro 2024. Σίγουρα, οι αγώνες είναι πολύ διαφορετικοί από το hard enduro -για τους κλειστούς χώρους πρόκειται για σούπερ σύντομα και ιδιαίτερα απαιτητικά session. Θα είναι δύσκολο - θα είναι επίσης δύσκολο να νικήσεις τον Billy (Bolt), ο οποίος τα έχει καταφέρει εξαιρετικά, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό."

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM SuperEnduro 2024 ξεκινά στη Γαλλία στις 25 Νοεμβρίου 2023. Ακολουθεί ο δεύτερος γύρος στην Πολωνία στις 6 Δεκεμβρίου, πριν από τους γύρους στη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία στις αρχές του 2024. Το Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον έβδομο και τελευταίο γύρο στις 2 Μαρτίου.

FIM Hard Enduro 2024 - O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro

Από την πρώτη ημέρα μέχρι και την τελευταία του αγώνα ο Lettenbichler δεν υποχώρησε από την πρώτη θέση της κατάταξης
motomag FIM Hard Enduro Championship 2024 – O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/5/2024

Το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro της FIM το οποίο περιλαμβάνει επτά γύρους, έκανε έναρξη με αγώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι οργανωτές είχαν σχεδιάσει ένα διαφορετικό αγώνα ο οποίος περιλάμβανε τρεις ημέρες αγωνιστικής δράσης. Την πρώτη ημέρα -Παρασκευή- οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν με μία σύντομη διαδρομή στην Walters Arena -στη συγκεκριμένη διαδρομή έχουν αγωνιστεί και οι οδηγοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ- με τον Lettenbichler της KTM (Πρωταθλητή 2022-2023) να είναι ταχύτερος από τους Jonny Walker (Beta) και Alfredo Gomez (Rieju).

Στον Πρόλογο του Σαββάτου οι αναβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν μία διαδρομή 10 χιλιομέτρων, τα αποτελέσματα της οποίας θα καθόριζαν τη σειρά εκκίνησης για τον κύριο αγώνα της Κυριακής. Ο Lettenbichler ερχόμενος με φόρα από την επίδοση της Παρασκευής έκανε τη διαδρομή να δείχνει παιχνίδι καθώς ήταν ο ταχύτερος όλων, κάτι που του έδωσε την pole position.

FIM Hard Enduro Championship 2024 – O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro

Η τρίτη ημέρα του αγώνα ήταν διαφορετική όσον αφορά τον καιρό. Οι θερμοκρασίες ανέβηκαν, με τους συμμετέχοντες να έχουν να αντιμετωπίσουν και τη ζέστη η οποία ήταν ένας ακόμα επιβαρυντικός παράγοντας για τους αγωνιζόμενους. Η διαδρομή της Κυριακής περιλάμβανε τρεις γύρους των 16 χιλιομέτρων μέσα από κροκάλες, δέντρα και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Ταχύτερος για ακόμη μία ημέρα ήταν ο Lettenbichler με το KTM 300 EXC. O αναβάτης της ΚΤΜ πίεσε από τον πρώτο γύρο ώστε να δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους αναβάτες που βρισκόταν στο κατόπι του.

Μπαίνοντας στον δεύτερο γύρο ο Lettenbichler μείωσε τον ρυθμό του με αποτέλεσμα ο Teodor Kabakchiev (Sherco), ο οποίος έκανε την αντεπίθεση του να μειώσει τη διαφορά από τον Lettenbichler. Ο αναβάτης της ΚΤΜ στον τελευταίο γύρο του αγώνα θέλοντας να εξασφαλίσει την πρώτη θέση και τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ανέβασε τον ρυθμό του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει την καρό σημαία πρώτος έχοντας διαφορά από τον Kabakchiev τρία λεπτά. Το βάθρο στο Valleys Hard Enduro συμπλήρωσε ο Mario Roman (Sherco).

FIM Hard Enduro Championship 2024 – O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro

O Manuel Lettenbichler ανέφερε μετά τη νίκη του: "Δεν ήταν εύκολος αγώνας! Ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος, ειδικά στον πρώτο γύρο, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να μείνω μπροστά για να ελέγξω τον αγώνα. Κατάφερα να δημιουργήσω μια μικρή διαφορά και έτσι από εκεί και πέρα μπόρεσα να χαλαρώσω λίγο και να διατηρήσω έναν καλό, σταθερό ρυθμό. Στον τελευταίο γύρο, ο Teo Kabakchiev (Beta) πίεζε και έτσι έπρεπε να αυξήσω λίγο τον ρυθμό μου. Στο τέλος τα έδωσα όλα για να σιγουρευτώ ότι θα κερδίσω”.

FIM Hard Enduro Championship 2024 – O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro
Ετικέτες