Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εξαιρετική διοργάνωση, έντονος συναγωνισμός και αρκετός κόσμος, συνδυασμός που έκανε τον αγώνα επιτυχημένο
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/4/2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Enduro στο Ρίζωμα Τρικάλων με την ΜΟΛΕΤ να διοργανώνει έναν εξαιρετικό καθ' ομολογία αγώνα ο οποίος αποτέλεσε διαφήμιση για το άθλημα του Enduro.

Τα τελευταία χρόνια σπάνια έχουμε δει διοργανώσεις οι οποίες προβάλλουν το Enduro στην χώρα μας. Την ευχάριστη έκπληξη έκανε ο αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Enduro που έλαβε χώρα στο Ρίζωμα Τρικάλων.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Οι άνθρωποι της ΜΟΛΕΤ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τρικκαίων και όλοι οι άνθρωποι της περιοχής μόχθησαν για να διοργανώσουν τον συγκεκριμένο αγώνα και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε.

Δεν υπερβάλλουμε για αυτό καθόλου, το αντίθετο μάλιστα. Οι συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών απόλαυσαν τον πολύ καλά οργανωμένο αγώνα ενώ και ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών σε όλες τις ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Σε αντίθεση με άλλους αγώνες οι οποίοι είναι μικροί και μονότονοι στα Τρίκαλα είδαμε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Οι πολύ καλά οργανωμένες ειδικές οι οποίες είχαν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσομοιάζουν όλα τα είδη του εδάφους (πέτρες, λούκια, κορμοί, άλματα κλπ.) καθώς και η διαδρομή που διεξήχθη στην πίστα motocross έβαλαν δύσκολα σε όλους τους αγωνιζόμενους ενώ και οι θεατές που βρέθηκαν στην περιοχή απόλαυσαν το συγκλονιστικό θέαμα.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα, τη νίκη στην γενική αλλά και στην κατηγορία E2 κατέκτησε ο Αλέξης Ζώρας με GASGAS EC 350F. Πίσω του βρέθηκε ο Παναγιώτης Κακολύρης (Beta 480), οποίος ήταν δεύτερος τόσο στην γενική όσο και στην κατηγορία Ε2. To βάθρο της γενικής συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Γεροντάκης (Beta RR 300), o οποίος ήταν και πρώτος στην κατηγορία Ε3.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Στην τέταρτη της γενικής και στη δεύτερη θέση της κατηγορίας Ε3, τερμάτισε ο συντάκτης του ΜΟΤΟ Κίμωνας Καράμπελας ο οποίος με το KTM EXC TBI 300 πρόσφερε πλούσιο θέαμα με την εντυπωσιακή του οδήγηση. Την πεντάδα της γενικής συμπλήρωσε ο Χρήστος Παπαθεωδόρου (ΚΤΜ ΤΒΙ 300), ο οποίος κατέλαβε και το τρίτο σκαλί του βάθρου στην Ε3.

Στην κατηγορία Ε1 νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Ντεβετζής με ΚΤΜ 250, ενώ στην κατηγορία ΕS νικητής από τα Τρίκαλα έφυγε ο Αθανάσιος Γκαγκανάτσιος με Beta Racing 350. Στην κατηγορία ΕΝ (νέοι) τη νίκη κατέκτησε ο Θέμης Σαριδάκης με ΚΤΜ 125. Φυσικά δεν έλειψαν από τον αγώνα και οι εγκαταλείψεις οι οποίες κατά κύριο λόγο συνέβησαν ελέω της δυσκολίας των ειδικών διαδρομών.

Ο αγώνας στο Ρίζωμα Τρικάλων αποτελεί πλέον παρελθόν ωστόσο άπαντες ευελπιστούν πως και τα υπόλοιπα σωματεία θα ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξε η ΜΟΛΕΤ καθώς μόνο έτσι μπορεί το άθλημα του Enduro να εξελιχθεί και να προσελκύσει περισσότερο κόσμο τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και από πλευράς θεατών.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το EnduroΠανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το EnduroΠανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το EnduroΠανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το EnduroΠανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το EnduroEnduro

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2024, 2ος & 3ος αγώνας, Σπάρτη – Ζώρας και Κουζής μοιράστηκαν τις νίκες

Πολύ καλή οργάνωση από το Αθλητικό Σωματείο Α.Μ.Ο.Σ., με πλήθος θεατών
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2024, 2ος – 3ος αγώνας, Σπάρτη – Ζώρας και Κουζής μοιράστηκαν τις νίκες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Ο δεύτερος και τρίτος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro στην Σπάρτη είχαν έντονο θέαμα και συναγωνισμό σε όλες τις κατηγορίες, με τους 83 συμμετέχοντες -μαζί με αυτούς που αγωνίστηκαν στο Κύπελλο Enduro- να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro έκρυβε ανακατατάξεις όσον αφορά τη νίκη στη γενική κατάταξη καθώς μία ποινή αναβάτη έφερε τα πάνω κάτω. Στην Ε2 ο Παναγιώτης Κακολύρης (Beta Chachagias Racing Team), είχε καταφέρει μέχρι την τρίτη ειδική διαδρομή του αγώνα να πάρει την πρωτοπορία, ωστόσο ο Παναγιώτης Κουζής (Honda Siafarikas) στη συνέχεια κατάφερε να περάσει εμπρός στην κατάταξη.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2024, 2ος – 3ος αγώνας, Σπάρτη – Ζώρας και Κουζής μοιράστηκαν τις νίκες

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Κουζής θα πάρει τη νίκη ήρθε μια ποινή 60 δευτερολέπτων λόγω αργοπορίας εισόδου στο service, η οποία τον έριξε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης. Νικητής του πρώτου αγώνα ήταν ο Αλέξης Ζώρας (GASGAS Mimikos Motorcore), με τον Κακολύρη να τερματίζει δεύτερο και τον Κουζή τρίτο.

Στην Ε1, νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Βαρσάμης (Honda Hellas-Amanatidis Group-Moto Mar), με τους Ζαφείρη Μαραγκό (agrotiko4x4.gr MO.L.P Μimikos Μotorcore) και Σπύρο Φλώρο (Mimikos Motorcore - Amsoil - Drakos Eng) να συμπληρώνουν το βάθρο.

Στην Ε3, ο Κωνσταντίνος Γεροντάκης (Geralumin Beta Kenny Motomarket Off), αναδείχθηκε νικητής με τον Γιώργο Πισιμάνη (Sherco Hellas-Drakos Engineering-Troy L), να τερματίζει δεύτερος και τον Ιωάννη Χασάπη (MXexpert-Beta Hellas-Michelin-Moto Mark), να συμπληρώνει το βάθρο.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2024, 2ος – 3ος αγώνας, Σπάρτη – Ζώρας και Κουζής μοιράστηκαν τις νίκες

Στην ES, -senior κατηγορία- νικητής ήταν ο Χρήστος Κουκουζέλης (MXexpert.gr Shell Κoυκουζέλης ΜΟΛΕΜ), με τους Παναγιώτη Θερριό (Dani.Playground-Catering Louvari-Denico) και Παναγιώτη Ζαφειρίου (Panaccoredon Yasouvlaki The family TM) να συμπληρώνουν το βάθρο.

Η δεύτερη ημέρα του αγώνα συγκέντρωσε περισσότερο κόσμο ο οποίος θέλησε να χειροκροτήσει από κοντά τις προσπάθειες των συμμετεχόντων στις ειδικές διαδρομές της Σπάρτης. Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα ο Κουζής (Honda) πήρε το αίμα του πίσω στην Ε2, με τον αναβάτη της Honda να παίρνει τη νίκη τόσο στη γενική όσο και στην κατηγορία του. Πίσω από τον Κουζή βρέθηκαν οι Ζώρας (GASGAS) και Κακολύρης (Beta) οι οποίοι συμπλήρωσαν το βάθρο.

Στην Ε1, ο Βαρσάμης (Honda) επικράτησε και στον δεύτερο αγώνα, ωστόσο είχαμε αλλαγή όσον αφορά στις δύο εναπομείνασες θέσεις του βάθρου. Ο Φλώρος (KTM) αυτή τη φορά βρέθηκε στη δεύτερη θέση με τον Μαραγκό (KTM) να συμπληρώνει το βάθρο.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2024, 2ος – 3ος αγώνας, Σπάρτη – Ζώρας και Κουζής μοιράστηκαν τις νίκες

Στην Ε3, ο Γεροντάκης (Beta) πήρε χωρίς πρόβλημα και τη δεύτερη νίκη με τον Χρήστο Παπαθεοδώρου (Monstershop.gr mxhouse ΑΣ ΜΟ.Λ.Π ΛΕΚΚΑ), να ολοκληρώνει τον αγώνα στη δεύτερη θέση και τον Πισιμάνη (Sherco) να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Στην ES, είχαμε διαφορετικό νικητή στον δεύτερο αγώνα. Ο Θερριός (Yamaha), ήταν αυτός που επικράτησε την Κυριακή, με τον Ζαφειρίου (ΤΜ), να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και τον Κουκουζέλη (Beta), να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Όσον αφορά την βαθμολογία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro, o Αλέξης Ζώρας (GASGAS) προηγείται έχοντας 70 βαθμούς. Ο Παναγιώτης Κακολύρης (Beta), βρίσκεται στη δεύτερη θέση έχοντας 56 βαθμούς. Ο Κωνσταντίνος Γεροντάκης (Beta) ακολουθεί στην τρίτη θέση έχοντας 42 βαθμούς με τον Παναγιώτη Κουζή (Honda), να ακολουθεί κατά πόδας με τον ίδιο να βρίσκεται στην τέταρτη θέση έχοντας 41 βαθμούς.

Ταυτόχρονα στην Σπάρτη πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας του Πανελληνίου Κυπέλλου Enduro με 48 συμμετέχοντες να βρίσκονται στην λίστα εκκίνησης. Οι κατηγορίες C1 και C3 ήταν οι πολυπληθέστερες ενώ στην κατηγορία Junior Sprint -κάτω των 18 ετών- είδαμε να λαμβάνουν μέρος 4 αναβάτες. Στην C1 νικητής αναδείχθηκε ο  Χρήστος Ραυτόπουλος (Yamaha), ο οποίος κατάφερε να αφήσει πίσω του τους Μιχάλη Τράντζα (Honda) και Ναθαναήλ Κολεύρη (ΚΤΜ) οι οποίοι συμπλήρωσαν το βάθρο.

Στη C2, o Στέφανος Ζελέστης (Beta), ήταν ο νικητής με τον Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου (Sherco) να κερδίζει στην κατηγορία C. Οι Χριστόφορος Αποστολόπουλος (Beta) και Παναγιώτης Αναστασόπουλος (Beta), πήραν τις νίκες στις κατηγορίες CS και CV, με τον Αλέξανδρο Γρούτσο (Yamaha) να κερδίζει στην κατηγορία Junior Sprint.

Επόμενος σταθμός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro η Σπερχειάδα, με την κωμόπολη της Στερεάς Ελλάδας να φιλοξενεί στις 2 και 3 Νοεμβρίου τους πρωταγωνιστές του θεσμού.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2024, 2ος – 3ος αγώνας, Σπάρτη – Ζώρας και Κουζής μοιράστηκαν τις νίκες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2024, 2ος – 3ος αγώνας, Σπάρτη – Ζώρας και Κουζής μοιράστηκαν τις νίκες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2024, 2ος – 3ος αγώνας, Σπάρτη – Ζώρας και Κουζής μοιράστηκαν τις νίκες

 

Ετικέτες