Lorenzo vs Marquez

Προσπάθειες για συμφιλίωση
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

25/9/2018

Το σίριαλ της έντασης στη σχέση μεταξύ του Jorge Lorenzo και του Marc Marquez συνεχίζεται, μετά το συμβάν που οδήγησε στην πτώση του Lorenzo στην πρώτη στροφή, στον πρώτο γύρο του αγώνα στην Aragon. Να θυμίσουμε ότι ο Lorenzo κατηγόρησε ανοιχτά τον Marquez ότι του έκανε block pass (του έκλεισε δηλαδή τελείως τη δίοδο) με αποτέλεσμα να έχει ως επιλογές είτε ν' ανοίξει το γκάζι και να πέσει, είτε να βγει εκτός πίστας. Μάλιστα, η σοβαρή κατηγορία που του προσάπτει ο αναβάτης της Ducatι, είναι πως όλo αυτό το έκανε επίτηδες ο Marquez, έστω κι αν –όπως είπε ο Lorenzo- δεν μπορεί να το αποδείξει με τεκμήρια. "Μου κατέστρεψε τον αγώνα και το πόδι" δήλωσε λίγο αργότερα ο Lorenzo, "μου στέρησε την δυνατότητα να κερδίσω στην Aragon και (πιθανόν) και την Ταϊλάνδη". Από τη μεριά του ο Marquez παραδέχτηκε ότι μπήκε επιθετικά στην στροφή, αλλά δηλώνει ότι ούτε πρόθεση είχε, ούτε είδε ότι έπεσε ο Lorenzo, ούτε είδε αργότερα την πινακίδα από τα πιτς του που τον ενημέρωνε πως ο αναβάτης της Ducati ήταν εκτός αγώνα…


Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε την ειρωνεία της όλης κατάστασης, καθώς πριν από λίγα χρόνια ο Rossi είχε κατηγορήσει ευθέως τον Marquez ότι όσα κάνει γίνονται με πρόθεση και δόλο, με τον Lorenzo τότε να υποστηρίζει την αντίθετη άποψη. Τώρα όμως, όπως φαίνεται τα δεδομένα έχουν αλλάξει…
Χθες το απόγευμα πάντως, εκδόθηκε ένα νέο ιατρικό ανακοινωθέν από την Ducati, το οποίο ενημέρωσε πως ο Lorenzo πήγε για ιατρικές εξετάσεις στην Βαρκελώνη, όπου του αφαίρεσαν τον νάρθηκα από το πόδι και του έδωσαν να φορέσει ένα ορθοπεδικό παπούτσι. Θα γίνει επανεξέταση της κατάστασης του Ισπανού την Πέμπτη ούτως ώστε να εκτιμηθεί το κατά πόσο θα μπορεί να συμμετάσχει στον αγώνα της Ταϊλάνδης στις 7 Οκτωβρίου. Λίγο αργότερα, ο Lorenzo ανέβασε στον λογαριασμό του στο Tweeter πως τον πήρε τηλέφωνο ο Marquez για να μάθει πώς είναι η κατάστασή του, προσθέτοντας ότι αυτό που έκανε τιμά τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο Marquez απάντησε κι αυτός με ένα tweet ευχόμενος περαστικά στον Lorenzo και την ελπίδα ότι θα τα πουν από κοντά στην Ταϊλάνδη.
Όσο όμως κι αν τα γεγονότα δείχνουν ότι οδεύουμε προς μια εξομάλυνση της σχέσης μεταξύ των δύο αναβατών, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι όλο αυτό αποτελεί κι έναν οιωνό για το τι πρόκειται να δούμε στην ομάδα της Repsol Honda του χρόνου, όπου οι δύο Ισπανοί θα είναι team mates. Ουσιαστικ; ήταν κοινό μυστικό και όλοι περίμεναν πως θα ξεσπούσε κάποιου είδους ένταση ανάμεσά τους, καθώς έχουμε να κάνουμε με δύο ιδιαίτερες και εκρηκτικές προσωπικότητες.

Κι αν οι άνθρωποι του HRC πίστευαν ότι αυτοί οι δύο μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, τότε μάλλον δεν γνωρίζουν καλά ούτε τον Lorenzo αλλά ούτε και τον ίδιο τους τον αναβάτη. Ο Alberto Puig, ο team manager, θα έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο και θα πρέπει να χειριστεί στο μέλλον πολλές δύσκολες καταστάσεις. Μάλιστα ο Lorenzo κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τον αγώνα, έστειλε σαφείς απειλές προς την Dorna (και εμμέσως και προς τους υπόλοιπους αναβάτες) πως αν δεν πάρει κάποιος μέτρα γι' αυτήν την κατάσταση, θα αναγκαστεί να δράσει κι αυτός με τον ίδιο τρόπο.
Το σίγουρο λοιπόν είναι πως αν όχι το υπόλοιπο της φετινής, σίγουρα η σεζόν της επόμενης χρονιάς, θα μας προσφέρει δυνατό θέαμα και συγκινήσεις…
 

Ετικέτες

Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο ο τζίρος ξεπέρασε το ένα δις ευρώ

Πολύ καλά πάνε οι δουλειές για την ιταλική εταιρεία η οποία είδε και πάλι τα έσοδα της να αυξάνονται
motomag Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Brembo είδε σε ένα τρίμηνο τον τζίρο της να ξεπερνά το ένα δις ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 4.4% ως προς τα έσοδα της αντίστοιχης περιόδου της περσινής χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιταλικής εταιρείας, στο διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31η Μαρτίου 2024 τα κέρδη προ φόρων (EBITDA) ανήλθαν σε 176.8 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 75.2 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έσοδα βάσει των συγκρίσιμων συναλλαγματικών ισοτιμιών αυξήθηκαν κατά 5,3% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα της συγκεκριμένης περιόδου της περσινής χρονιάς, με τον χρηματοοικονομικό δανεισμό να φτάνει τα 529,5 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένος κατά 23,1 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με αυτόν της 31ης Μαρτίου 2023.

Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Brembo, Matteo Tiraboschi ανέφερε: “H Brembo ξεκίνησε και το 2024 με θετικά αποτελέσματα, συνεχίζοντας την θετική τάση που υπήρχε και το 2023. Για πρώτη φορά σε ένα μόλις τρίμηνο ξεπεράσαμε το ένα δις ευρώ σε έσοδα. Αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στις αυξημένες σε όγκο πωλήσεις στους βασικούς επιχειρηματικούς μας τομείς και στις κύριες αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε παγκοσμίως.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε, ώστε να προωθήσουμε τη στρατηγική παγκόσμιας επέκτασης του Ομίλου μας. Στην Ταϊλάνδη κατασκευάζουμε το πρώτο εργοστάσιο μας το οποίο θα παράγει προϊόντα που αφορούν μόνο τις μοτοσυκλέτες. Με αυτόν τον τρόπο θέτουμε τα θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Brembo στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας”.

Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα που βλέπουμε, ένα μόνο είναι το σίγουρο, πως η Brembo διάγει την καλύτερη της περίοδο όσον αφορά την εμπορική της πορεία παγκοσμίως.

Ετικέτες