AMA SX - Ο Tomac εκτός, ο Webb τραυματίας και ο Jett Lawrence ακόμα πιο κοντά στον τίτλο στα 450SX

Με μεγάλες εμφανίσεις ο Αυστραλός αναβάτης της Honda, και rookie στη μεγάλη κατηγορία, δείχνει έτοιμος για Πρωτάθλημα στο ντεμπούτο του!
motomag AMA SX – Ο Tomac εκτός, ο Webb τραυματίας και ο Jett Lawrence πιο κοντά στον τίτλο στα 450SX
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Ο τελευταίος αγώνας του AMA SX ο οποίος διεξάγεται στις 11 Μαΐου στην πόλη Salt Lake City κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ένας απλός... περίπατος για τον Jett Lawrence καθώς ο αναβάτης της Honda θα έχει ευκολότερο έργο λόγω των τραυματισμών των μεγάλων του αντιπάλων Cooper Webb (Yamaha) και Eli Tomac (Yamaha).

Άπαντες στον τελευταίο γύρο της χρονιάς θα περίμεναν να δουν την μάχη μεταξύ Lawrence, Webb και Tomac για την κατάκτηση του τίτλου στη μεγάλη κατηγορία των 450SX ωστόσο αυτό όπως φαίνεται δεν πρόκειται να συμβεί. Ο λόγος απλός, οι τραυματισμοί που ταλαιπωρούν τους δύο αναβάτες της Yamaha.

Στην περίπτωση του Eli Tomac τα πράγματα είναι πιο σοβαρά καθώς θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα στον αντίχειρα του μετά από την πτώση που είχε στον αγώνα του Denver. Με απλά λόγια ο Tomac θα χάσει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς ενώ ο teammate του στην Yamaha Cooper Webb χάνει έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του τίτλου.

Και λέμε πολύτιμο γιατί ο Webb ήλπιζε πως ο Tomac στον τελευταίο αγώνα θα μπορούσε να κόψει βαθμούς από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Lawrence. Ωστόσο ο Webb έχει και το δικό το πρόβλημα τραυματισμού που πρέπει να αντιμετωπίσει το οποίο τον ταλαιπωρεί από τον αγώνα του Birmingham. O δεύτερος αναβάτης της Yamaha υποφέρει και αυτός από τραυματισμό στον αντίχειρα ο οποίος επιδεινώθηκε στον προηγούμενο αγώνα.

Με τον Tomac εκτός και τον Webb σε όχι καλή κατάσταση, όλα δείχνουν πως ο Lawrence θα πανηγυρίσει με τη Honda τον πρώτο τίτλο του στην μεγάλη κατηγορία στο AMA SX. Βέβαια για να κερδίσεις πρέπει πρώτα να τερματίσεις οπότε μένει να δούμε πως θα κυλήσει ο αγώνας του Salt Lake City και αν μπορεί ο Webb να πραγματοποιήσει ένα αγωνιστικό θαύμα.

AMA SX – Ο Tomac εκτός, ο Webb τραυματίας και ο Jett Lawrence πιο κοντά στον τίτλο στα 450SX
Ετικέτες

AMOTOE, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - Δεν θα αντικατασταθεί ο αγώνας της Πτολεμαΐδας

Με έξι αγώνες αντί για επτά θα πραγματοποιηθεί ο φετινός θεσμός
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Δεν θα αντικατασταθεί ο αγώνας της Πτολεμαΐδας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ για την ακύρωση του αγώνα motocross της Πτολεμαΐδας ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 1 και 2 Ιουνίου. Η έλλειψη εγγράφων αδειοδότησης της πίστας έβαλε φρένο στους διοργανωτές με την ΑΜΟΤΟΕ να ανακοινώνει πως ο συγκεκριμένος αγώνας δεν θα αντικατασταθεί.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross θα έχει έξι αγώνες αντί για επτά που όριζε το πρόγραμμα. Μετά την ακύρωση του αγώνα της Πτολεμαΐδας ο θεσμός θα πάει για διακοπές οι οποίες θα διαρκέσουν τρεις ολόκληρους μήνες καθώς ο επόμενος αγώνας είναι αυτός της Αρχαίας Ολυμπίας στις 31 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τότε εσείς θα μπορείτε να πάρετε μία γεύση από τα όσα έγιναν στον τελευταίο αγώνα του θεσμού στην πίστα motocross της Σπερχειάδας.

Ετικέτες