Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες

MXGP: Στη Honda HRC ο Tom Vialle, στην θέση του Tim Gajser!

Παρελθόν αποτελεί πλέον ο Σλοβένος Πολυπρωταθλητής
Vialle
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/11/2025

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής MX2 και διπλός πρωταθλητής AMA Supercross Championship 250cc East, Tom Vialle, υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τη Honda HRC.

Ο Γάλλος αναβαθμίζεται σε κατηγορία κυβισμού, και μετακομίζει από την Αμερική και το AMA Supercross Championship, καθώς από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία (450) του MXGP.

Η Honda HRC ελπίζει ότι ο Vialle θα ξεκινήσει δυναμικά και θα αξιοποιήσει αυτή την εκτός σεζόν περίοδο για να προετοιμαστεί πλήρως για τις δυσκολίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MXGP 2026, με 20 γύρους σε όλο τον κόσμο.

Honda

Ο Tom Vialle έχει να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το 2022, από όταν κέρδισε και τον δεύτερό του τίτλο στην MX2 (ο πρώτος ήταν το 2020). Teammate του Vialle θα είναι ο Ruben Fernandez που τερμάτισε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης της MXGP.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τα highlights της καριέρας του Tom Vialle

  • 2025 – 3ος SuperMotocross 250 World Championship
  • 2025 – 5ος AMA Pro Motocross 250 Championship
  • 2025 – 1ος AMA Supercross 250 East Champion
  • 2024 – 2ος SuperMotocross 250 World Championship
  • 2024 – 2ος AMA Pro Motocross 250 Championship
  • 2024 – 1ος AMA Supercross 250 East Champion
  • 2023 – 1ος FIM Motocross of Nations Champion
  • 2023 – Ντεμπούτο σε AMA Supercross, Pro Motocross and SMX
  • 2022 – 1ος FIM MX2 Motocross World Champion
  • 2021 – 3ος FIM MX2 Motocross World Championship
  • 2020 – 1ος FIM MX2 Motocross World Champion